Astrocenter Blog by

Betekenis tarotkaart – De Hierophant

Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

De Hierophant is de vijfde kaart uit de Grote Arcana en wordt ook wel de Hogepriester genoemd. Dit is geen makkelijke kaart om te lezen, want hij bevat verschillende lagen en betekenissen tegelijkertijd. Lees er hier meer over!

 

Tarotlegging

Binnen de tarot kunnen verschillende leggingen gedaan worden. Het hele kaartspel bestaat uit 78 kaarten. Hiervan zitten er 56 in de Kleine Arcana en 22 in de Grote Arcana. De kaarten uit de Grote Arcana worden het meest gebruikt, voornamelijk voor een algemene legging. De kaarten bevatten elk een personage en symboliseren fases uit het leven. De Hierophant is de vijfde kaart uit de Grote Arcana.

 

Wil je meer weten over tarotkaarten of een legging aanvragen? Contacteer een van onze ervaren tarotisten!
Consulteren

 

De Hierophant

De Hierophant

Deze kaart wordt ook wel de Hogepriester genoemd, en symboliseert, naast andere kenmerken, wijsheid. De Hierophant bezit over religieuze wijsheid, maar hij verschilt van de Hogepriesteres.

 

Kernwoorden: Wijsheid, Begrip, Mededogen, Raad, Respect.

 

De positieve symboliek: Evenals zijn vrouwelijke tegenhanger, de Hogepriesteres, staat de Hieropant voor wijsheid en volwassenheid. Hij is attent en geeft goed advies. Op het gebied van de liefde staat deze kaart voor goodwill en hij beschermt het verliefde gevoel.  De Hierophant is een teken van harmonie, ook op professioneel gebied. De kaart symboliseert het pad van de vooruitgang, hij waakt over relaties op de werkvloer en zorgt voor goede relaties binnen de groep.

De negatieve symboliek: Ook al is de Hogeprietser verstandig, hij kan ook erg principieel zijn. Het draait hier om plichtsbesef. Een misstap, en alles kan instorten, als een kaartenhuis.

 

  • Symboliek op liefdesgebied: Huwelijk, Relatie, Koppel
  • Symboliek op professioneel gebied: Contract, Samenwerking, Harmonie
  • Symboliek op financieel gebied: Balans, Overeenkomsten, Contract

 

Bekijk hier de betekenis van de overige kaarten:

 

De Magiër

De Kluizenaar

De Ster

De Hogepriesteres

Het Rad van Fortuin

De Maan

De Keizerin

Gerechtigheid

De Zon

De Keizer

De Gehangene

Het Oordeel

De Hierophant

De Dood

De Wereld

De Geliefden

Gematigdheid

De Dwaas

De Zegewagen

De Duivel

 

De Kracht

De Toren

 


Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Dit vindt u misschien ook leuk...

Sterrenbeeld Waterman versieren

Ben je verliefd op iemand met het sterrenbeeld Waterman, maar weet je niet hoe je hem of haar het beste kunt versieren? Weet dat de Waterman van originaliteit houdt! Lees hier hoe je bij hem in de smaak kunt vallen…

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Edelstenen van het sterrenbeeld Tweelingen

Wist je dat edelstenen niet alleen mooi zijn maar ook over bepaalde krachten en eigenschappen beschikken? Ontdek de verbluffende krachten van de edelstenen die worden geassocieerd met het sterrenbeeld Tweelingen hier!

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter