Astrocenter Blog by

Wat zijn Lenormand kaarten?

Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Lenormandkaarten zijn vernoemd naar de Franse helderziende en kaartlegster Marie-Anne Lenormand. Ze is misschien wel de bekendste waarzegster uit de geschiedenis. Ze voorspelde onder andere de opkomst, bruiloft en ondergang van Napoleon. Ze veranderde het gebruik van de speelkaarten voorgoed door hiermee de toekomst te voorspellen.

 

Lenormand kaarten

Er bestaan twee versies van het Lenormand kaartspel. Zo is er het grote Lenormandspel en het kleine Lenormandspel. Marie-Anne Lenormand heeft zelf nooit een kaartspel ontworpen. De kaartspelen die we nu kennen met haar naam, zijn na haar dood ontwikkeld.

 

Het grote Lenormandspel

Het grote Lenormandspel werd ontwikkeld na haar dood, het verscheen 2 jaar na haar dood, in 1845. Het kaartspel is naar haar vernoemd en de afbeeldingen zijn gebaseerd op het 19e -eeuwse leven en mythologie. Het grote kaartspel van Mlle Lenormand bestaat uit 54 kaarten.

 

Het kleine Lenormandspel

De tweede versie van het kaartspel werd voor het eerst uitgebracht in 1850. Deze versie is vandaag de dag het meest bekende en gebruikte Lenormandspel. Op de kaarten zijn bekende symbolen uit het dagelijkse leven afgebeeld en er wordt gebruikt van Egyptische en Griekse mythologie. Het zijn eenvoudig beelden die gemakkelijk te interpreteren zijn. Dit maakt dat het kleine Lenormandspel populair is bij beginnende kaartleggers en personen die nog niet erg bekend zijn met orakelkaarten.

 

Lenormand legging

De Lenormand kaarten kunnen op verschillende manieren gelegd worden. Er zijn niet veel kaarten nodig bij een legging. Het kaartspel kan dan ook niet vergeleken worden met het Tarotspel, zoals velen vaak denken. Een enkele kaart is al genoeg voor een dagkaart.

Lenormand kaarten worden vaak gebruikt voor toekomstvoorspellingen. De kaarten bevatten toekomstaspecten, maar dit is niet alles. De toekomst staat niet vast en men moet dan ook niet leven naar een voorspelling die voortkomt uit een legging met Lenormandkaarten.

 

Bent u nieuwsgierig naar wat de Lenormand kaarten over u te vertellen hebben? Raadpleeg een van onze kaartleggers en stel uw belangrijkste levensvragen!

 


Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Dit vindt u misschien ook leuk...

Sterrenbeeld Waterman versieren

Ben je verliefd op iemand met het sterrenbeeld Waterman, maar weet je niet hoe je hem of haar het beste kunt versieren? Weet dat de Waterman van originaliteit houdt! Lees hier hoe je bij hem in de smaak kunt vallen…

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Edelstenen van het sterrenbeeld Tweelingen

Wist je dat edelstenen niet alleen mooi zijn maar ook over bepaalde krachten en eigenschappen beschikken? Ontdek de verbluffende krachten van de edelstenen die worden geassocieerd met het sterrenbeeld Tweelingen hier!

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter