Astrocenter Blog by

Wat is een tarotist ?

Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Een tarotist kan voorspellingen doen aan de hand van tarotkaarten. Hij of zij wordt ook wel een kaartlegger of kaartlegster genoemd. Elke nieuwe kaartlegging heeft een nieuwe betekenis en de tarotist kan voor jou de kaarten analyseren en interpreteren.

 

Geschiedenis van de tarotkaarten

Afgelopen jaren zijn er steeds meer mensen geïnteresseerd geraakt in orakelkaarten, waarvan de tarotkaarten toch wel de meest bekende en oude zijn. Aanvankelijk waren de tarotkaarten nog niet zo bekend in Nederland. Er werd al snel gedacht aan waarzegsters die de kaarten gebruikten om op een dubieuze manier de toekomst te voorspellen.

 

Met de term tarotist en meer bekendheid van de kaarten door de jaren heen is deze stereotype gedachte toch wel verdwenen. De wereld van de tarotkaarten krijgt een wat meer rationele dimensie. Tarotisten interpreteren de kaarten vandaag de dag op een meer pragmatische wijze.

>>Ontdek de tarotkaarten van de Grote Arcana!

 

Wie kan tarotist worden?

Een tarot reader is iemand die een perfecte kennis van de tarotkaarten heeft. De Rider-Waite tarot en de Crowley tarot zijn de bekendste kaartendecks en worden het meest gebruikt. Er bestaan ook andere tarotdecks die eveneens gebruikt kunnen worden door tarotisten.

 

De tarotlezer moet in perfecte harmonie zijn met zijn kaarten en vaak bestaat er een sterke aantrekkingskracht tussen de lezer en de kaarten.

 

Om tarotist te worden heb je een grote mentale flexibiliteit nodig en een uitstekend geheugen. De interpretatie van de tarotkaarten kan geleerd worden aan de hand van boeken en er bestaat zelf een opleiding tot tarotist in Nederland.

 

Hoe kun je tarotist worden?

Om tarotist te worden heb je niet per se helderziende of paranormale gaven nodig. Het belangrijkst is dat je kunt werken op gevoel. Het is voornamelijk belangrijk dat je goed kunt communiceren. Het is van belang dat je de boodschap die je in de kaarten leest op een goede manier kunt over brengen op de ontvanger.

 

Daarnaast is een natuurlijke interesse in orakelkaarten en in het bijzonder tarotkaarten natuurlijk niet te missen!

 

Voel je je aangetrokken tot de tarotkaarten en ben je benieuwd wat een tarotist jou kan vertellen met een legging? Consulteer een van onze ervaren en betrouwbare tarotisten!


Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Dit vindt u misschien ook leuk...

Sterrenbeeld Waterman versieren

Ben je verliefd op iemand met het sterrenbeeld Waterman, maar weet je niet hoe je hem of haar het beste kunt versieren? Weet dat de Waterman van originaliteit houdt! Lees hier hoe je bij hem in de smaak kunt vallen…

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Edelstenen van het sterrenbeeld Tweelingen

Wist je dat edelstenen niet alleen mooi zijn maar ook over bepaalde krachten en eigenschappen beschikken? Ontdek de verbluffende krachten van de edelstenen die worden geassocieerd met het sterrenbeeld Tweelingen hier!

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter