Astrocenter Blog by

Betekenis tarotkaart – Het Oordeel

Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

De twintigste kaart uit de grote Arcana is Het Oordeel. Een kaart die symbool staat voor bevrijding en een tweede kans. Daarnaast kan deze kaart je aanzetten tot spirituele verdieping. Lees hier snel wat de complete betekenis is van deze kaart.

 

Orakelkaarten Tarot

Het Oordeel is de twintigste kaart uit de Grote Arcana van het tarotspel. Het Tarotspel bestaat uit de Grote Arcana en de Kleine Arcana. De grote Arcana telt 22 orakelkaarten en de Kleine Arcana telt er 56. In totaal bestaat het tarotspel dus uit 78 karaten.

 

De orakelkaarten uit de Grote Arcana wegen het zwaarst in een tarotlegging. Daarom worden deze kaarten ook wel de troefkaarten binnen de tarot genoemd. Deze 22 kaarten geven elk een bepaalde fase uit het leven weer. We bespreken hier de kaart “Het Oordeel”.

 

Wil je meer weten over tarotkaarten of een legging aanvragen? Contacteer een van onze ervaren tarotisten!
Consulteren

 

Het OordeelHet Oordeel

Dit is de twintigste kaart uit de 22 kaarten tellende Grote Arcana. Het is een teken van een nieuwe kans, een nieuw begin…

 

Kernwoorden: Wedergeboorte, Verandering, Bevrijding, Vernieuwing

 

De positieve symboliek: Deze kaart is een verwijzing naar het laatste oordeel, een verbeelding van een opstand. Het Oordeel is een symbool voor herontdekking van zichzelf en anderen. Het is een teken van bewustzijn, een bron van inspiratie en een bevrijding. Op het gebeid van de liefde is deze kaart een symbool van een gunstige verandering.  Op professioneel gebied is deze kaart een teken van een gunstig resultaat of de realisatie van een project.

 

De negatieve symboliek: Wanneer deze kaart verkeerd geplaatst is, kan het een teken zijn van een gebrek aan objectiviteit en realisme. Het kan een symbool zijn voor het mislopen van bepaalde plannen, een blokkade of storende elementen.

 

  • Symboliek op liefdesgebied: Snelheid, Nieuwe ontmoetingen, Positieve ontwikkeling
  • Symboliek op professioneel gebied: Onafhankelijkheid, Positieve verassingen, Snelle concretisering
  • Symboliek op financieel gebied: Onverwachte inkomsten, Geluk, Voorzien

 

Bekijk hier de betekenis van de overige kaarten:

 

De Magiër

De Kluizenaar

De Ster

De Hogepriesteres

Het Rad van Fortuin

De Maan

De Keizerin

Gerechtigheid

De Zon

De Keizer

De Gehangene

Het Oordeel

De Hierophant

De Dood

De Wereld

De Geliefden

Gematigdheid

De Dwaas

De Zegewagen

De Duivel

 

De Kracht

De Toren

 


Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Dit vindt u misschien ook leuk...

Sterrenbeeld Waterman versieren

Ben je verliefd op iemand met het sterrenbeeld Waterman, maar weet je niet hoe je hem of haar het beste kunt versieren? Weet dat de Waterman van originaliteit houdt! Lees hier hoe je bij hem in de smaak kunt vallen…

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Edelstenen van het sterrenbeeld Tweelingen

Wist je dat edelstenen niet alleen mooi zijn maar ook over bepaalde krachten en eigenschappen beschikken? Ontdek de verbluffende krachten van de edelstenen die worden geassocieerd met het sterrenbeeld Tweelingen hier!

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter