Astrocenter Blog by

Hoe numerologie u kan helpen

Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Geschiedenis van numerologie

De leer der getallen is eeuwenoud en komt voort uit vele oude tradities en culturen. De oorsprong van numerologie ligt in Babylonië, de streek rond het oude Babylon. De Egyptenaren maakten al gebruik van een getallensysteem waarbij elk getal bovennatuurlijke krachten zou bezitten. Ook de Indianen en de Maya’s hadden al een fascinatie voor getallen. De Maya’s deden waarnemen in de hemel. Ze bestudeerden de planeten, waardoor zij de eerste kalender hebben kunnen maken. Deze kalender vertoont overeenkomsten met de astrologie die wij vandaag de dag kennen.

Hoogstwaarschijnlijk is de numerologie voorgezet via het Judaïsme, via de kabbala, waardoor ook in onze tijd nog gebruik wordt gemaakt van numerologie.

Pythagoras, een Griekse filosoof en wiskundige, is naar verluid de grondlegger van de numerologie die wij vandaag kennen in de westerse wereld. De filosoof was ervan overtuigd dat alles in de wereld gebaseerd is op getallen. Een bekende uitspraak van Pythagoras was: “De wereld is opgebouwd uit getallen”.

 

Hoe werkt numerologie?

Numerologie is dus gebaseerd op de betekenis achter cijfers. Numerologen verbinden cijfers aan letters, waardoor er bepaalde conclusies getrokken kunnen worden. Zo kunnen er uitspraken gedaan worden over iemands karakter, eigenschappen en toekomst aan de hand van bijvoorbeeld de geboortedatum.

In de numerologie wordt er vanuit gegaan dat alle getallen gebaseerd zijn op de getallen 1 t/m 9. Zo wordt 15 bij voorbeeld 6 en 45 wordt 9. In de numerologie worden twee meestergetallen gebruikt: 11 en 22. Doordat een elke letter een getal verbonden is kunnen er berekeningen worden gedaan, waaruit bepaalde conclusies kunnen worden getrokken.

 

Geboortegetal, numerologisch getal, persoonlijkheidsgetal

Wanneer u een numeroloog raadpleegt zal deze u onder andere kunnen vertellen over uw geboortegetal, numerologische getal en persoonlijkheidsgetal. Hieronder leest u wat deze getallen over u zeggen.

  • Geboortegetal

Het geboortegetal wordt ook wel het lotsgetal, levensnummer of levenspadgetal genoemd. Dit getal is een van de belangrijkste getallen binnen de numerologie. Het geboortegetal wordt, zoals de naam al doet vermoeden, bepaald aan de hand van uw geboortedatum.

Dit getal bepaald het levenspad, het karakter en de eigenschappen van een persoon. Het geboortegetal kan helpen om uzelf beter te leren kennen. Het kan een persoon doen groeien op geestelijk gebied en ervoor zorgen dat men de mogelijkheden die het leven biedt beter in kan zien.

  • Numerologisch getal

Het numerologisch getal wordt vastgesteld aan de hand van de volledige naam van een persoon, voor en achternaam. Elke letter in de naam staat voor een getal, waardoor een berekening gedaan kan worden. Uiteindelijk kan deze berekening herleid worden tot een getal tussen de 1 en 9. Dit getal beschrijft hoe u in het leven staat. Een numeroloog kan u meer uitleg geven over uw numerologische getal.

  • Persoonlijkheidsgetal

Het persoonlijkheidsgetal wordt berekent aan de hand van uw geboortedatum en is in principe hetzelfde als het geboortegetal. Dit getal vertelt u meer over uw persoonlijkheid, karakter en eigenschappen.

Wilt u meer weten over deze getallen en wat ze voor u betekenen? Neem dan contact op met onze ervaren en betrouwbare numerologen.


Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Dit vindt u misschien ook leuk...

Sterrenbeeld Waterman versieren

Ben je verliefd op iemand met het sterrenbeeld Waterman, maar weet je niet hoe je hem of haar het beste kunt versieren? Weet dat de Waterman van originaliteit houdt! Lees hier hoe je bij hem in de smaak kunt vallen…

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Edelstenen van het sterrenbeeld Tweelingen

Wist je dat edelstenen niet alleen mooi zijn maar ook over bepaalde krachten en eigenschappen beschikken? Ontdek de verbluffende krachten van de edelstenen die worden geassocieerd met het sterrenbeeld Tweelingen hier!

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter