Astrocenter Blog by

Bestaat liefde op het eerste gezicht?

Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

We zien het vaak in romantische films of lezen het in boeken, liefde op het eerste gezicht. We kennen het begrip, maar heb je het zelf wel eens meegemaakt? En bestaat het eigenlijk wel…?

 

Het wordt vaak geïdealiseerd en liefde op het eerste gezicht is iets wat we maar al te goed kennen als uitdrukking. Volgens recent onderzoek heeft 75% is overtuigd van het feit dat het bestaat en 54% heeft het zelf wel eens meegemaakt. En jij? Heb jij wel eens liefde op het eerste gezicht gevoeld?

 

Wat is “liefde op het eerste gezicht”?

Liefde op het eerste gezicht kan als volgt worden beschreven: “ een plotseling en hevig gevoel van verliefdheid of liefde voor iemand”, of “een plotselinge hevige passie voor iets of iemand”.

 

Het is duidelijk, Cupido heeft één van zijn pijlen geschoten en je wordt ineens stapel verliefd op de persoon die je net hebt ontmoet, ook al lijkt het nog zo onlogisch… Spannend toch?

 >> 10 tekenen dat jij je zielsverwant gevonden hebt! 

 

Liefde op het eerste gezicht: een wetenschappelijke verklaring

Je hart klopt sneller, je hebt klamme handen, je maag krimpt ineen, allemaal symptomen van een hevige verliefdheid die je niet kunt negeren. Je lichaam geeft je tekenen van een liefde op het eerste gezicht, je kunt het niet meer ontkennen!

 

Deze symptomen zijn te verklaren door wat er in het brein gebeurt bij een verliefdheid. Het brein maakt bij een verliefdheid hormonen aan die zorgen voor de aantrekkingskracht. Endorfine, dopamine en oxytocine worden in grote hoeveelheden aangemaakt wanneer je die speciale persoon ziet. En dit brengt je hoofd op hol...

 

Gevolgen van liefde op het eerste gezicht

Zo’n ontmoeting laat niemand koud en sommigen zijn bereid om alles op te geven om zich te kunnen overgeven aan een dergelijke passie. Maar soms heeft echte liefde tijd nodig en wat meer reflectie…

 

Liefde is blind wanneer het zomaar op ons pad komt en vaak zien we een tijdje later pas weer helder. Kijk uit dat je je niet te snel in iets stort, zonder te weten wie de persoon echt is. Maar ga ook niks moois uit de weg door te veel na te denken. Vind de gulden middenweg!

 

Heb je hulp nodig of vragen over een nieuwe liefde? Onze liefdesconsulenten kunnen je helpen!


Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Dit vindt u misschien ook leuk...

Sterrenbeeld Waterman versieren

Ben je verliefd op iemand met het sterrenbeeld Waterman, maar weet je niet hoe je hem of haar het beste kunt versieren? Weet dat de Waterman van originaliteit houdt! Lees hier hoe je bij hem in de smaak kunt vallen…

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Edelstenen van het sterrenbeeld Tweelingen

Wist je dat edelstenen niet alleen mooi zijn maar ook over bepaalde krachten en eigenschappen beschikken? Ontdek de verbluffende krachten van de edelstenen die worden geassocieerd met het sterrenbeeld Tweelingen hier!

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter