Astrocenter Blog by

Wat is pendelen?

Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Pendel: antwoorden uit het onderbewuste

In principe kan iedereen leren pendelen, maar het zal niet voor iedereen vanaf de eerste keer daadwerkelijk werken. Het is erg belangrijk om ontspannen te zijn en open te staan voor de pendel. De antwoorden die de pendel geeft komen uit het onderbewuste. De pendel geeft door wat men in het onderbewuste eigenlijk wel weet, maar nog niet toelaat aan de oppervlakte. Pendelen is dan ook de brug tussen het onderbewuste en het hier en nu.

 

Pendelen: hoe werkt het?

Allereerst is het belangrijk dat de persoon die gaat pendelen ontspannen is. Ook dient de pendelaar niet gestoord te kunnen worden, de mobiele telefoon kan dus beter niet in de buurt liggen. Het beste is om alleen in een kamer te zitten. Buiten kan het eventueel ook, zolang men maar niet gestoord kan worden. Alvorens te beginnen met het pendelen, kunt u de volgende stappen volgen:

 

  • Zorg ervoor dat u rustig kunt zitten, met uw beide voeten naast elkaar op de grond,
  • Adem ongeveer een minuutje goed in en uit met uw ogen gesloten. Zo komt u in contact met uw onderbewustzijn,
  • Concentreer u op de pendel en maak uw geest leeg en helder,
  • Vraag uzelf of u open staat voor de pendel. Wees eerlijk naar uzelf en ga niet aan de slag met de pendel als u naarstig op zoek bent naar een bepaald antwoord. Neutraliteit is van groot belang bij het pendelen.

Wanneer u open staat voor de pendel en volledig geconcentreerd bent en ontspannen kunt u beginnen met de openingsvragen.

 

De pendel vasthouden

U houdt de pendel vast in uw schrijfhand, tussen duim en wijsvinger. Uw arm en pols dienen in een rechte lijn te staan, met de handpalm naar beneden. U houdt het kettinkje ongeveer vijf centimeter boven de pendel vast. Knijp niet te hard in het kettinkje, maar houd hem ook niet te slap vast. De pendel moet ontspannen kunnen hangen en bewegen.

 

Pendelen: antwoorden vastleggen

Voordat met vragen kan gaan stellen aan de pendel dienen de standaard antwoorden worden vastgelegd. De beweging die hoort bij “ja”, “nee” en “misschien” zijn het meest belangrijk om af te spreken. U kunt als volgt te werk gaan:

  • U legt een foto van uzelf neer en een foto van iemand anders,
  • U laat de pendel boven uw foto hangen en stelt de vraag “Sta ik op deze foto?”,
  • U bekijkt de beweging die de pendel maakt, dit is uw “ja-beweging”. Volg de beweging een tijdje en neem “ja” in gedachten wanneer u dit doet. Wanneer de pendel niet beweegt kunt u het later nog eens proberen.
  • Hetzelfde doet u boven de foto van een ander persoon. De beweging die hier gemaakt wordt is de “nee-beweging”.

Een veel voorkomende “ja-beweging” is van voor naar achteren, zoals ja knikken. De “nee-beweging” kan van rechts naar links zijn. De pendel kan echter ook een cirkelbeweging maken, met de klok mee en tegen de klok in.

 

Paragnost en pendel

Om de pendel te gebruiken hoeft men niet paranormaal begaafd te zijn. Toch zijn er veel paragnosten die gebruik maken van de pendel. De pendel vormt een hulpmiddel voor vele paragnosten. U kunt contact opnemen met een paragnost die voor u kan pendelen. Onze ervaren en betrouwbare paragnosten helpen u graag bij het vinden van nieuwe inzichten en antwoorden op uw vragen.


Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Dit vindt u misschien ook leuk...

Sterrenbeeld Waterman versieren

Ben je verliefd op iemand met het sterrenbeeld Waterman, maar weet je niet hoe je hem of haar het beste kunt versieren? Weet dat de Waterman van originaliteit houdt! Lees hier hoe je bij hem in de smaak kunt vallen…

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Edelstenen van het sterrenbeeld Tweelingen

Wist je dat edelstenen niet alleen mooi zijn maar ook over bepaalde krachten en eigenschappen beschikken? Ontdek de verbluffende krachten van de edelstenen die worden geassocieerd met het sterrenbeeld Tweelingen hier!

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter