Astrocenter Blog by

Astrologie en karma

Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

We horen vaak het woord « karma », maar wat betekent het eigenlijk? Karma is een begrip dat uit het hindoeïsme en boeddhisme komt, religies waarin spiritualiteit een grote rol speelt. Het staat voor “handelen” of “actie”. Al onze handelingen hebben een gevolg, elke actie heeft een reactie. Deze reactie of dit gevolg kan ook in een volgend leven ten uiting komen.

Karma is ook gebaseerd op reïncarnatie, ervaringen uit een vorig leven zijn van cruciaal belang voor ons huidige, aardse leven. Alle aardse levens van een ziel zijn met elkaar verbonden.

 

Wat is karmische astrologie?

Spirituele astrologie, of karmische astrologie, is gebaseerd op het bovenstaande. Elk leven is een nieuwe gebeurtenis voor de ziel die op aarde komt. Astrologie is een uitstekend hulpmiddel om het waarom van het leven beter te begrijpen. Astrologie kan een persoon helpen bij zelfontwikkeling en het vinden van het doel in het leven.

Door middel van karmische astrologie kan men verschillende levens in hun continuïteit volgen. De traditionele astrologie en karmische astrologie zijn met elkaar verbonden. Door de combinatie van beiden kunnen zowel de vorige levens als het heden en toekomstige ontwikkelingen worden bestudeerd.

 

Hoe werkt karmische astrologie?

Binnen de traditionele astrologie wordt er gekeken naar de stand van de planeten op het moment dat iemand geboren wordt. Naast deze planeten kan er ook gekeken worden naar zogenaamde maansknopen. Dit zijn twee punten, de noordelijke en zuidelijke maansknoop, die tegenover elkaar staan in de horoscoop. De twee punten staan voor de bestemming in het leven en voor onze afkomst. Er wordt ook wel uitgegaan van wat een persoon nog kan leren in zijn leven en wat hij af te leren heeft in zijn leven.

  • De noordelijke maansknoop, ook wel drakenkop genoemd, staat voor de bestemming in het nieuwe leven. De drakenkop geeft aan wat de meest gunstige richting voor je is voor persoonlijke en spirituele ontwikkeling.
  • De zuidelijke maansknoop, ook wel drakenstaart genoemd, staat voor onze afkomst, voor de aspecten waarbij we ons vertrouwd voelen en de kwaliteiten die we vanaf onze geboorte bezitten. Het staat voor vertrouwdheid.

De stand van de planeten bij onze geboorte vormen de karakterstructuur van een persoon. De karmische punten, de drakenkop en drakenstaart, wijzen aan over welke aanwezige ervaringen en emoties een persoon beschikt, evenals waaraan nog gewerkt kan worden. Kwaliteiten uit een vorig leven kunnen weer bewust gemaakt worden en tot ontwikkeling worden gebracht. Daarentegen kunnen ook oude wonden uit het vorige leven aan de oppervlakte worden gebracht om te laten helen en verwerken.

Wil je meer weten over karmische astrologie en wat dit voor jou betekent? Neem dan contact op met een van onze ervaren astrologen!


Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Dit vindt u misschien ook leuk...

Sterrenbeeld Waterman versieren

Ben je verliefd op iemand met het sterrenbeeld Waterman, maar weet je niet hoe je hem of haar het beste kunt versieren? Weet dat de Waterman van originaliteit houdt! Lees hier hoe je bij hem in de smaak kunt vallen…

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Edelstenen van het sterrenbeeld Tweelingen

Wist je dat edelstenen niet alleen mooi zijn maar ook over bepaalde krachten en eigenschappen beschikken? Ontdek de verbluffende krachten van de edelstenen die worden geassocieerd met het sterrenbeeld Tweelingen hier!

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter