Astrocenter Blog by

Betekenis planeten: Saturnus

Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Ken jij alle planeten en hun astrologische betekenis? In onze nieuwe reeks artikelen over de planeten leggen we de betekenis van de planeten voor je uit. Lees meer over de hun symboliek, mythologie en astrologie. Vandaag bespreken we Saturnus!

 

Binnen de astrologie wordt er vanuit gegaan dat elk sterrenbeeld beheerst wordt door een planeet. Deze planeet is van invloed op de persoonlijkheid en het karakter van het sterrenbeeld. De 12 sterrenbeelden van de dierenriem worden beïnvloed door 10 verschillende planeten. De planeet geeft de drijfveer weer van het sterrenbeeld en vertelt meer over de beweegredenen en motivaties van het teken.

 

Het sterrenbeeld Steenbok wordt beheerst door Saturnus

 

Astronomie van Saturnus

Saturnus draait om de Zon op een afstand van gemiddeld 1.4 miljard kilometer. Saturnus is een gasreus, evenals Jupiter. Saturnus is na Jupiter de grootste planeet van ons zonnestelsel, met een diameter van 121.000 kilometer. Saturnus is bekend om zijn ringen, die voor het grootste gedeelte bestaan uit ijs- en stofdeeltjes. Saturnus draait in een tiental uur om zijn as en bestaat voor het grootste gedeelte uit helium en waterstof. Saturnus is de verste planeet die we vanaf de Aarde met het blote oog kunnen aanschouwen. Saturnus draait in ongeveer 29 en een half jaar om de Zon heen.

 

Mythologie van Saturnus

Saturnus is de Romeinse god van de landbouw en het uitgezaaide graan. Zaterdag is vernoemd naar deze Romeinse god. Saturnus was de jongste der Titanen en verjoeg samen met zijn moeder Gaia, zijn vader. Saturnus trouwt later met zijn zus, Rhea, waarmee hij kinderen krijgt. Een hiervan is Jupiter. Om te voorkomen dat zijn kinderen zijn plek innemen slik zij al zijn kinderen op. Jupiter spoort hem op en laat hem alle kinderen meer uitspugen. Jupiter neemt zijn plek hierna in.

 Planeten

 

Astrologie en Saturnus

Saturnus is van groot belang binnen de Astrologie. Hij is van grote invloed op de astrologie en de karaktereigenschappen van een nieuw geboren persoon. Hij is een teken van een concrete gebeurtenis, een beslissing of een situatie die niemand kan negeren. Saturnus heeft een vaak een slechte reputatie, maar in dat geval handelt Saturnus niet alleen. Hij wordt dan beïnvloed door andere planeten. Hij kan in deze gevallen een voorteken zijn van een breakup of een ontslag. Wanneer Saturnus goed staat, bijvoorbeeld met de Zon, kan hij een teken zijn van een nieuwe baan. Wanneer hij onder invloed van Venus staat kan een relatie versterkt worden. In combinatie met Jupiter is Saturnus een voorbode van succes en zelfvertrouwen.

 

De invloed van Saturnus binnen de Astrologie

Positieve invloed van Saturnus: Wijsheid, geduld, reflectie, ambitie, nauwkeurigheid, verantwoordelijkheidsgevoel, concentratie, volwassenheid, uithoudingsvermogen, geduld, veiligheid…

 

Negatieve invloed van Saturnus: Strengheid, frustratie, kil, isolement, traagheid, gecompliceerd, geremd, alleenheerschappij, gierigheid…

 

De algemene symbolische invloed van Saturnus is: Structuur, tijd, ouderdom, vader, grootvader, wetenschapper, onderzoeker, eenzaamheid, vervreemding, introversie, materialisme, beperkingen…

 

6 weetjes over Saturnus

 

Omlooptijd: 29 en een half jaar

Element: Aarde

Lichaamsdeel geassocieerd met Saturnus: Botten, huid

Fysieke functie: Bescherming, kristallisatie

Metaal: Lood

Dag: Zaterdag


Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Dit vindt u misschien ook leuk...

Sterrenbeeld Waterman versieren

Ben je verliefd op iemand met het sterrenbeeld Waterman, maar weet je niet hoe je hem of haar het beste kunt versieren? Weet dat de Waterman van originaliteit houdt! Lees hier hoe je bij hem in de smaak kunt vallen…

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Edelstenen van het sterrenbeeld Tweelingen

Wist je dat edelstenen niet alleen mooi zijn maar ook over bepaalde krachten en eigenschappen beschikken? Ontdek de verbluffende krachten van de edelstenen die worden geassocieerd met het sterrenbeeld Tweelingen hier!

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter