Astrocenter Blog by

Betekenis planeten: Mars

Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Ken jij alle planeten en hun astrologische betekenis? In onze nieuwe reeks artikelen over de planeten leggen we de betekenis van de planeten voor je uit. Lees meer over de hun symboliek, mythologie en astrologie. Vandaag bespreken we Mars!

 

Binnen de astrologie wordt er vanuit gegaan dat elk sterrenbeeld beheerst wordt door een planeet. Deze planeet is van invloed op de persoonlijkheid en het karakter van het sterrenbeeld. De 12 sterrenbeelden van de dierenriem worden beïnvloed door 10 verschillende planeten. De planeet geeft de drijfveer weer van het sterrenbeeld en vertelt meer over de beweegredenen en motivaties van het teken.

Het sterrenbeeld Ram wordt beheerst door Mars.

 

Astronomie van Mars

Mars is ongeveer 10 keer minder massief dan de Aarde, maar tien keer zo massief als de Maan. Mars staat op ongeveer 230 miljoen kilometer van de Zon. Zijn draaiing is bijna gelijk aan die van de Aarde. De wisseling van dag en nacht heeft daardoor het zelfde ritme als op aarde. Mars kent eveneens wisselende seizoenen zoals onze planeet. Mars heeft een harde bodem en zijn rode kleur is te danken aan de aanwezigheid van ijzeroxide. Een jaar op Mars duurt 687 dagen. Mars is met het blote oog te zien vanaf de Aarde, maar veel minder goed dan Venus.

 

Mythologie van Mars

Mars wordt in de mythologie afgebeeld met een helm en een schild. Hij is de zoon van Jupiter en Juno. Mars is de god van de oorlog, die in het teken staat van verdediging en bescherming. Mars is een trotse strijder die altijd berijdt is om te vechten.

 Planeten

 

Astrologie en Mars

Binnen de Astrologie staat Mars symbool voor onze manier van handelen. Mars is efficiënt, maar de negatieve kant is de oorlog. Voor vrouwen kan Mars symbool taan voor een minnaar (daar waar de Zon symbool staat voor de echtgenoot). Voor de man staat Mars symbool voor de mannelijkheid. Mars is vaak binnen de astrologie vaak een voorbode voor veranderingen en evenementen.

 

De invloed van Mars binnen de Astrologie

Positieve invloed van Mars: spontaniteit, eerlijkheid, dynamiek, ondernemersgeest, kracht, energie, dapperheid…

 

Negatieve invloed van Mars: geweld, agressiviteit, ongeduld, grillig, boosheid, kinderlijk, vernietiging, tirannie, kritiek…

 

De algemene symbolische invloed van Mars is: actie, initiatief, experimenteren, impulsiviteit, seksuele impulsiviteit, mannelijkheid, strijder, minnaar…

>> Welke planeet beheerst jouw sterrenbeeld? Ontdek het hier!

 

6 weetjes over Mars

 

Omlooptijd: 687 dagen.

Element: Vuur

Lichaamsdeel geassocieerd met Mars: Spieren, Milt

Fysieke functie: seksualiteit, spierkracht

Metaal: IJzer

Dag: Dinsdag


Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Dit vindt u misschien ook leuk...

Sterrenbeeld Waterman versieren

Ben je verliefd op iemand met het sterrenbeeld Waterman, maar weet je niet hoe je hem of haar het beste kunt versieren? Weet dat de Waterman van originaliteit houdt! Lees hier hoe je bij hem in de smaak kunt vallen…

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Edelstenen van het sterrenbeeld Tweelingen

Wist je dat edelstenen niet alleen mooi zijn maar ook over bepaalde krachten en eigenschappen beschikken? Ontdek de verbluffende krachten van de edelstenen die worden geassocieerd met het sterrenbeeld Tweelingen hier!

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter