Astrocenter Blog by

Betekenis planeten: Mercurius

Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Ken jij alle planeten en hun astrologische betekenis? In onze nieuwe reeks artikelen over de planeten leggen we de betekenis van de planeten voor je uit. Lees meer over de hun symboliek, mythologie en astrologie. Vandaag bespreken we Mercurius!

 

Binnen de astrologie wordt er vanuit gegaan dat elk sterrenbeeld beheerst wordt door een planeet. Deze planeet is van invloed op de persoonlijkheid en het karakter van het sterrenbeeld. De 12 sterrenbeelden van de dierenriem worden beïnvloed door 10 verschillende planeten. De planeet geeft de drijfveer weer van het sterrenbeeld en vertelt meer over de beweegredenen en motivaties van het teken.

 

De sterrenbeelden Tweelingen en Maagd worden beheerst door Mercurius

 

Astronomie van Mercurius

Mercurius is de eerste planeet van ons zonnestelsel. Hij bevindt zich gemiddeld op een afstand van 58 miljoen kilometer van de Zon. De baan van deze planeet is een afgeplatte ellips, dus de afstand tot de Aarde en de Zon is zeer variabel. De baan rond de Zon duurt 88 dagen. Mercurius heeft een diameter van 4900 kilometer en is hiermee de kleinste planeet van het zonnestelsel (Pluto wordt beschouwd als een Dwergplaneet).

 

Mythologie van Mercurius

Mercurius is snel en levendig en wordt in de mythologie afgebeeld als een jonge soepele man met een helm en vleugels aan zijn voeten. Hij is de boodschapper van de goden. Hij symboliseert uitwisselingen, communicatie, transport, beweging, reizen, handelaren, intelligentie en wetenschap.

 

Astrologie en Mercurius

Deze “snelle” planeet representeert binnen de Astrologie onze geest, ons intellect, onze manier van denken, ons vermogen om te leren en onze wijze van analyseren. Daarnaast symboliseert Mercurius ook financiën, handel, een broer, zoon, vriend en onze tienerjaren.

 Planeten

 

De invloed van Mercurius binnen de Astrologie

 

  • Positieve invloed: Mercurius staat voor sociale contacten, humor, soepelheid, intelligentie, jeugd, expressie…

 

  • Negatieve invloed: Mercurius symboliseert achteloosheid, oppervlakkigheid, gebrek aan wilskracht, ongevoeligheid, instabiliteit, nervositeit…

 

De algemene symboliek van Mercurius is: nieuwsgierigheid, ontmoetingen, geld, studies, analyse, logica, broer, zoon…

 

6 weetjes over Mercurius

 

Omlooptijd: 88 dagen

Element: Lucht

Lichaamsdeel geassocieerd met Mercurius: Hoofd, handen, armen

Fysieke functie: Uitdrukkingen, zenuwstel

Metaal: Kwik

Dag: Woensdag

 


Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Dit vindt u misschien ook leuk...

Sterrenbeeld Waterman versieren

Ben je verliefd op iemand met het sterrenbeeld Waterman, maar weet je niet hoe je hem of haar het beste kunt versieren? Weet dat de Waterman van originaliteit houdt! Lees hier hoe je bij hem in de smaak kunt vallen…

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Edelstenen van het sterrenbeeld Tweelingen

Wist je dat edelstenen niet alleen mooi zijn maar ook over bepaalde krachten en eigenschappen beschikken? Ontdek de verbluffende krachten van de edelstenen die worden geassocieerd met het sterrenbeeld Tweelingen hier!

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter