Astrocenter Blog by

Betekenis planeten: De Zon

Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Ken jij alle planeten en hun astrologische betekenis? In onze nieuwe reeks artikelen over de planeten leggen we de betekenis van de planeten voor je uit. Lees meer over de hun symboliek, mythologie en astrologie. Vandaag bespreken we de Zon!

 

Binnen de astrologie wordt er vanuit gegaan dat elk sterrenbeeld beheerst wordt door een planeet. Deze planeet is van invloed op de persoonlijkheid en het karakter van het sterrenbeeld. De 12 sterrenbeelden van de dierenriem worden beïnvloed door 10 verschillende planeten. De planeet geeft de drijfveer weer van het sterrenbeeld en vertelt meer over de beweegredenen en motivaties van het teken.

 

Het sterrenbeeld Leeuw wordt beheerst door de Zon

 

Astronomie van de Zon

De Zon is niets anders dan een ster in het universum. Omdat ze Zon dicht bij de Aarde staat kunnen we hem goed bestuderen. De Zon is een gigantische bol gas met een doorsnede van 1.4 miljoen kilometer. Dit is 110 keer groter dan de Aarde. Ongeveer 75 procent van de Zon bestaat uit hydrogeen en 25 procent helium. De Zon staat op een afstand van ongeveer 149 miljoen kilometer van de Aarde.

 

Mythologie van de Zon

De Zon is het middelpunt van ons zonnestelsel en de bron van het leven op Aarde. De Zon is de god van het licht, de kunsten, muziek en de waarzeggerij. De Zon bevat in de mythologie een lier en een boog, waarvan de pijlen de zonnestralen voorstellen.

 Planeten

 

Astrologie en de Zon

De Zon is het essentiële element binnen de Astrologie. De Zon wordt in de eerste plaats in verband gebracht met de ascendant. De Zon representeert het beeld dat we bij anderen achterlaten, de “sociale ik”. De ascendant representeert het innerlijk van een persoon. De Ascendant is het teken dat in het oosten aan de horizon rijst, op het moment van de geboorte. Het teken waar de Zon zich in bevindt op het moment van de geboorte is het sterrenbeeld van die persoon.

 

De invloed van de Zon binnen de Astrologie

 

  • Wanneer het gaat om de positieve invloed van de Zon, dan symboliseert hij zelfvertrouwen, welwillendheid, autoriteit, nobelheid, gulheid en ambitie.

 

  • Wanneer we naar de negatieve invloed van de Zon kijken is hij een teken van egoïsme, ijdelheid, trots, arrogantie en lichtgeraaktheid.

 

De algemene symboliek van de Zon is: mannelijkheid, bewustzijn, coördinatie, vitaliteit, partner, vader…

 

6 weetjes over de Zon

 

Omlooptijd: 1 jaar

Element: Vuur

Lichaamsdeel geassocieerd met de Zon: Hart

Fysieke functie: Zicht, Bloedsomloop

Metaal: Goud

Dag: Zondag


Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Dit vindt u misschien ook leuk...

Sterrenbeeld Waterman versieren

Ben je verliefd op iemand met het sterrenbeeld Waterman, maar weet je niet hoe je hem of haar het beste kunt versieren? Weet dat de Waterman van originaliteit houdt! Lees hier hoe je bij hem in de smaak kunt vallen…

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Edelstenen van het sterrenbeeld Tweelingen

Wist je dat edelstenen niet alleen mooi zijn maar ook over bepaalde krachten en eigenschappen beschikken? Ontdek de verbluffende krachten van de edelstenen die worden geassocieerd met het sterrenbeeld Tweelingen hier!

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter