Astrocenter Blog by

Invloed van de Nieuwe Maan

Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

De Nieuwe Maan is onzichtbaar aan de hemel en een teken van een nieuw begin. De Nieuwe Maan is niet alleen het begin van een nieuwe maancyclus, maar ook een nieuwe start op andere gebieden. Ontdek hier wat de invloed is van de Nieuwe Maan op ons lichaam en onze geest!

 

Astronomisch gezien is de Nieuwe Maan het moment dat de Maan zich tussen de Aarde en de Zon bevindt. Het is lastig om de Nieuwe Maan daadwerkelijk te zien, doordat de Maan zo dicht bij de Zon staat. De kant van de Maan die voor ons vanaf de Aarde zichtbaar is, is hierdoor niet verlicht door de Zon en daardoor donker. We zien hierdoor bij de Nieuwe Maan een klein sikkeltje, dat elke dag groter wordt.

 

De betekenis van de Nieuwe Maan

 

De Nieuwe Maan staat voor een nieuw begin, dit is het perfecte moment om nieuwe projecten te starten.  Heb je nieuwe plannen op professioneel of liefdesgebied? Tijdens de fase van de Nieuwe Maan kun je hier het beste mee beginnen. Vijftien dagen later, wanneer de Volle Maan aan de hemel staat kun je de resultaten, als alles goed gaat, van je nieuwe project verwachten!

 

>> Bekijk de Maancyclus van 2017

 

De boeren gebruikten de periode van de Nieuwe Maan bijvoorbeeld al om hun velden in te zaaien. Hierdoor kunnen ze een goede oogst verwachten. Wanneer je tuiniert, kun je dan ook het beste bloemen en planten zaaien tijdens de periode van de Volle Maan, de planten zullen beter groeien.

 

Hoe kun je profiteren van de Nieuwe Maan?

 

Nieuwe Maan en haren laten knippen

Wil je dat je haar sneller groeit? Laat dan je haar knippen tijdens de wassende Maan. Dit wil zeggen, in de periode van de Nieuwe en Volle maan.

 

>>Lees hier hoe je je haar het beste kunt knippen volgens de maanstand

 

Nieuwe Maan en afvallen

Het lichaam ontdoet zich van gifstoffen tijdens de Nieuwe Maan. Profiteer hiervan door een kort dieet te volgen van 3 à 4 dagen rondom de Nieuwe Maan. Je zult merken dat je sneller wat afvalt!

 

Nieuwe Maan en tuinieren

Planten zijn het meest resistent tijdens de wassende maan. Dit is dan ook het beste moment om bloemen of andere planten te zaaien. Ook snoeien kan het beste tijdens deze periode gedaan worden.

 

Nieuwe Maan en seksualiteit

De periode van de Nieuwe Maan is het ideale moment om niet projecten te starten op liefdesgebied. Zowel wanneer je op zoek bent naar een nieuwe liefde of juist jouw geliefde wilt verassen.

 

>> Ontdek hoe je zwanger kunt worden met behulp van de stand van de maan!

 

Effect van de Nieuwe Maan op het lichaam

 

De Nieuwe Maan heeft, evenals de Volle Maan, een grote invloed op de elementen en ook op ons lichaam. Uit onderzoek blijkt dat men tijdens de Nieuwe en Volle Maan het meest last heeft van slaapproblemen. De invloed van de Maan is bij iedereen verschillend. Sommigen voelen de invloed van de Maan duidelijker dan anderen.


Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Dit vindt u misschien ook leuk...

Sterrenbeeld Waterman versieren

Ben je verliefd op iemand met het sterrenbeeld Waterman, maar weet je niet hoe je hem of haar het beste kunt versieren? Weet dat de Waterman van originaliteit houdt! Lees hier hoe je bij hem in de smaak kunt vallen…

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Edelstenen van het sterrenbeeld Tweelingen

Wist je dat edelstenen niet alleen mooi zijn maar ook over bepaalde krachten en eigenschappen beschikken? Ontdek de verbluffende krachten van de edelstenen die worden geassocieerd met het sterrenbeeld Tweelingen hier!

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter