Astrocenter Blog by

Beschrijving van Sterrenbeeld Leeuw

Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Persoonlijkheden en karaktereigenschappen verschillen per sterrenbeeld. Ontdek hier wat de specifieke eigenschappen van het sterrenbeeld Leeuw zijn! De Leeuw is geboren tussen 23 juli en 23 augustus.

 

In de Westerse Astrologie wordt er gebruik gemaakt van een dierenriem met 12 sterrenbeelden. Deze sterrenbeelden worden bepaald aan de hand van de positie van de sterren en planeten op het moment van de geboorte. Deze sterren en planeten zijn van invloed op het karakter van de persoon en kunnen verbonden worden aan een sterrenbeeld.

 

De leeuw is het vijfde sterrenbeeld uit de Westerse dierenriem. Hieronder bespreken we de eigenschappen van dit sterrenbeeld op verschillende vlakken.

Algemene eigenschappen Leeuw

 

Leeuw

Datum: 23 juli t/m 23 augustus

Element: Vuur

Planeet: Zon

>> Lees hier wat de Zon symboliseert

Kleur: Oranje, Goudgeel

Edelstenen: Robijn, Tijgeroog, Amber

>> Lees hier meer over de betekenis van deze edelstenen

Kenmerken: Verzorgend, meegaand, betrouwbaar, emotioneel, artistiek, kalm, fantasierijk, humeurig, sentimenteel, overgevoelig…

 

Algemene karaktereigenschappen

Het sterrenbeeld Leeuw heeft een sterk karakter en is een geboren leider. Hij staat graag in het middelpunt van de belangstelling, houdt van het krijgen van complimentjes en kan ijdel zijn. De Leeuw zegt waar het op staat, maar heeft het hart op de goede plaats. Hij streeft altijd naar rechtvaardigheid en zet zich altijd in voor de zwakkeren. Bovendien is de Leeuw loyaal en trouw, op hem kun je bouwen!

 

De Leeuw in de liefde

Het sterrenbeeld Leeuw is een hartstochtelijk persoon, zeker in een relatie. Hij is trouw en gul, hij zal zijn partner veel van zijn liefde tonen. Hij verwent zijn geliefde graag! In een liefdesrelatie zal de Leeuw op natuurlijke wijze de dominante rol in willen nemen. In sommige gevallen kan dit tot problemen leiden, maar zolang hij zijn zelfbeheersing weet te behouden kan hij van een lange relatie genieten!

 

Wil je meer weten over jouw sterrenbeeld en jouw astrologische toekomst? Contacteer een van onze ervaren astrologen!
Consulteren

 

De Leeuw en werk

De dominante aard van de Leeuw komt vaak terug in zijn beroepskeuze. Hij straalt als leidinggevende, bedrijfsmanager, directiemedewerker etc. Het sterrenbeeld Leeuw is een voorbeeld van een persoonlijkheid die altijd hogerop wil klimmen. De Leeuw werkt het liefst en het beste in een groep. Hij houdt van de interactie van de groep, maar leidt deze groep wel het liefst. Hij laat zich moeilijk leiden.

 

De Leeuw en gezondheid

De Leeuw heeft een sterke persoonlijkheid en is een echte doorzetter. Als hij ergens voor gaat, gaat hij er 100% voor. Hij zal doorzetten tot het einde. Deze instelling zorgt ervoor dat hij soms oververmoeid raakt, hij moet echt zijn rust pakken. Een zwakke plek van het sterrenbeeld Leeuw is zijn hart. Ook zijn rug en knieën zijn punten waarop hij moet letten.

 

Lees de beschrijving van de andere sterrenbeelden hier:

Ram

Leeuw

Boogschutter

Stier

Maagd

Steenbok

Tweelingen

Weegschaal

Waterman

Kreeft

Schorpioen

Vissen


Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Dit vindt u misschien ook leuk...

Sterrenbeeld Waterman versieren

Ben je verliefd op iemand met het sterrenbeeld Waterman, maar weet je niet hoe je hem of haar het beste kunt versieren? Weet dat de Waterman van originaliteit houdt! Lees hier hoe je bij hem in de smaak kunt vallen…

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Edelstenen van het sterrenbeeld Tweelingen

Wist je dat edelstenen niet alleen mooi zijn maar ook over bepaalde krachten en eigenschappen beschikken? Ontdek de verbluffende krachten van de edelstenen die worden geassocieerd met het sterrenbeeld Tweelingen hier!

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter