Astrocenter Blog by

Betekenis tarotkaart – De Ster

Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

De zeventiende kaart van de grote Arcana is een symbool van hoop. Het is een teken van een nieuw begin, en alles lijkt op zijn plek te vallen. Lees meer over de betekenis van de Ster in dit artikel!

 


Tarot Orakel

Het tarotspel is een kaartspel met orakelkaarten. In het tarotspel zitten in totaal 78 orakelkaarten. Hiervan vormen 22 orakelkaarten de Grote Aracana. Deze kaarten worden ook wel de troefkaarten genoemd. De overige 56 kaarten vormen de Kleine Arcana.

De orakelkaarten uit de Grote Arcana worden voornamelijk gebruikt voor algemene voorspellingen. Elke kaart representeert een fase uit het leven. We bespreken hier de zeventiende kaart, De Ster.

 

Wil je meer weten over tarotkaarten of een legging aanvragen? Contacteer een van onze ervaren tarotisten!
Consulteren

 

De SterDe Ster

Deze kaart is een symbool van hoop. Het is een teken van een schone lei, maar men moet wel geduldig zijn. De resultaten zijn niet altijd direct zichtbaar…

 

Kernwoorden: Gevoeligheid, Bescherming, Charme, Zachtheid, Hoop.

 

De positieve symboliek: De Ster is een soort licht of een gelukbrenger binnen de tarot. Deze kaart beschermt de toekomst, brengt alle krachten samen om op een positieve manier door te kunnen gaan. Op liefdesgebied is deze kaart een symbool van eenheid en harmonie. De Ster waakt over getrouwde stellen en genereert diepe gevoelens. Op professioneel gebied zorgt de Ster er voor dat dingen makkelijker verlopen. Contacten worden verbeterd, evenals alles dat te maken heeft met creatie of oprichting.

 

De negatieve symboliek: de negatieve kant van de Ster is dat een overmaat van vertrouwen kan ontstaan, wat kan leiden tot mislukking. Maar de kaart moet echt slecht geplaatst zijn in de legging om een negatieve boodschap af te geven.

 

  • Symboliek op liefdesgebied: Oprechte gevoelens, Schoonheid, Vervulling
  • Symboliek op professioneel gebied: Succes, Bescherming, Welwillendheid
  • Symboliek op financieel gebied: Bescherming, Rust, Tevredenheid

 

Bekijk hier de betekenis van de overige kaarten:

 

De Magiër

De Kluizenaar

De Ster

De Hogepriesteres

Het Rad van Fortuin

De Maan

De Keizerin

Gerechtigheid

De Zon

De Keizer

De Gehangene

Het Oordeel

De Hierophant

De Dood

De Wereld

De Geliefden

Gematigdheid

De Dwaas

De Zegewagen

De Duivel

 

De Kracht

De Toren

 


Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Dit vindt u misschien ook leuk...

Sterrenbeeld Waterman versieren

Ben je verliefd op iemand met het sterrenbeeld Waterman, maar weet je niet hoe je hem of haar het beste kunt versieren? Weet dat de Waterman van originaliteit houdt! Lees hier hoe je bij hem in de smaak kunt vallen…

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Edelstenen van het sterrenbeeld Tweelingen

Wist je dat edelstenen niet alleen mooi zijn maar ook over bepaalde krachten en eigenschappen beschikken? Ontdek de verbluffende krachten van de edelstenen die worden geassocieerd met het sterrenbeeld Tweelingen hier!

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter