Astrocenter Blog by

Betekenis tarotkaart – De Duivel

Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

De vijftiende kaart uit de Grote Arcana verbeeldt niemand minder dan De Duivel. De kaart is een teken van verleidingen en verlangens. Lees hier de uitgebreide beschrijving van de betekenis van deze kaart!

 

Tarot orakelkaarten

Van de orakelkaarten zijn de tarotkaarten het meest bekend. Het tarotspel bestaat in totaal uit 78 kaarten. Hiervan worden de 22 kaarten van de Grote Arcana het meest gebruikt voor een algemene legging.

 

De kaarten uit de Grote Arcana vertegenwoordigen de verschillende fasen die we in het leven tegen komen. Elke kaart heeft zo zijn eigen symboliek, welke deels afhankelijk is van de overige kaarten in de legging. We bespreken op deze blog de betekenis van de verschillende kaarten afzonderlijk. Hier lees je meer over de betekenis van de vijftiende kaart: De Duivel

Wil je meer weten over tarotkaarten of een legging aanvragen? Contacteer een van onze ervaren tarotisten!
Consulteren

De Duivel 

De Duivel

De naam van deze kaart spreekt al tot de verbeelding! De Duivel is in eerste instantie een teken van verlangens en energie.

 

Kernwoorden: Instinct, Verlangen, Verleiding, Energie

 

De positieve symboliek: De Duivel is een fascinerend personage binnen het tarotdeck die de sterkste instincten doet ontwaken. De energie die bij deze geheimzinnige kaart vrij komt kan positief zijn wanneer deze goed gekanaliseerd is. Op het gebied van de liefde is deze kaart een symbool van onvervuld verlangen, passie of een vluchtige relatie. Op professioneel gebied is De Duivel vaak synoniem van macht.

 

De negatieve symboliek: De Duivel is zoals gezegd een symbool van verleiding en instinct, een combinatie die wel eens negatieve gevolgen kan hebben. Deze kaart kan een teken zijn van ongecontroleerde lacht, wanorde en compromissen zijn: oftewel een geheimzinnige hel!

 

  • Symboliek op liefdesgebied: Bezitterig, Jaloezie, Seksualiteit
  • Symboliek op professioneel gebied: Macht, Overdreven ambities, Wanorde
  • Symboliek op financieel gebied: Het geld domineert, Winst (niet altijd via legale wegen)

 

Bekijk hier de betekenis van de overige kaarten:

 

De Magiër

De Kluizenaar

De Ster

De Hogepriesteres

Het Rad van Fortuin

De Maan

De Keizerin

Gerechtigheid

De Zon

De Keizer

De Gehangene

Het Oordeel

De Hierophant

De Dood

De Wereld

De Geliefden

Gematigdheid

De Dwaas

De Zegewagen

De Duivel

 

De Kracht

De Toren

 


Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Dit vindt u misschien ook leuk...

Sterrenbeeld Waterman versieren

Ben je verliefd op iemand met het sterrenbeeld Waterman, maar weet je niet hoe je hem of haar het beste kunt versieren? Weet dat de Waterman van originaliteit houdt! Lees hier hoe je bij hem in de smaak kunt vallen…

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Edelstenen van het sterrenbeeld Tweelingen

Wist je dat edelstenen niet alleen mooi zijn maar ook over bepaalde krachten en eigenschappen beschikken? Ontdek de verbluffende krachten van de edelstenen die worden geassocieerd met het sterrenbeeld Tweelingen hier!

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter