Astrocenter Blog by

Betekenis tarotkaart – Gematigdheid

Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

De veertiende kaart uit de Grote arcana is Gematigdheid. Het is een teken van innerlijk evenwicht en balans. We bespreken in dit artikel de uitgebreide betekenis van de kaart.

 

Tarotspel gebruiken

Het Tarotspel bestaat uit de Grote Arcana en de Kleine Arcana. De Grote Arcana telt in totaal 22 kaarten, ook wel de troefkaarten binnen de Tarot genoemd. De Kleine arcana bestaat uit 56 kaarten en het gehele tarotspel bestaat dus uit 78.

 

De kaarten uit de Grote Arcana vertegenwoordigen allen een bepaalde fase in het leven. Ze worden het meest gebruikt voor een algemene legging. De betekenis van de karaten is in grote mate afhankelijk van de plaats van de kaart in de legging. We bespreken in dit artikel de algemene betekenis van de kaart Gematigdheid.

 

Wil je meer weten over tarotkaarten of een legging aanvragen? Contacteer een van onze ervaren tarotisten!
Consulteren

 

Gematigdheid

Gematigdheid

De kaart gematigdheid is de veertiende kaart uit de Grote Arcana. Het is in eerste instantie een symbool van innerlijk evenwicht en balans.

 

Kernwoorden: Zachtheid, Comfort, Verzoening, Geduld

 

De positieve symboliek: Het sleutelwoord van de kaart Gematigdheid is harmonie. De kaart verbeeldt een engel die water uit een kruik laat stromen, een teken van tederheid en de verzoening van personen en passies. Op het gebied van de liefde is deze kaart een positief teken van verzoening. Op professioneel gebied is deze kaart een symbool van evenwicht, terughoudendheid en kalmte na de storm.

 

De negatieve symboliek: Aan de andere kant kan de Gematigdheid ook een teken zijn van te weinig persoonlijkheid of het onvermogen om partij te kiezen. Deze kaart kan zelf de meest gepassioneerde personen temperen.

 

  • Symboliek op liefdesgebied: Sympathie, Vriendschap, Rust
  • Symboliek op professioneel gebied: Langzame maar gestage evolutie, Vrede, Harmonie
  • Symboliek op financieel gebied: Balans, Rust, Weinig verbetering

 

Bekijk hier de betekenis van de overige kaarten:

 

De Magiër

De Kluizenaar

De Ster

De Hogepriesteres

Het Rad van Fortuin

De Maan

De Keizerin

Gerechtigheid

De Zon

De Keizer

De Gehangene

Het Oordeel

De Hierophant

De Dood

De Wereld

De Geliefden

Gematigdheid

De Dwaas

De Zegewagen

De Duivel

 

De Kracht

De Toren

 


Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Dit vindt u misschien ook leuk...

Sterrenbeeld Waterman versieren

Ben je verliefd op iemand met het sterrenbeeld Waterman, maar weet je niet hoe je hem of haar het beste kunt versieren? Weet dat de Waterman van originaliteit houdt! Lees hier hoe je bij hem in de smaak kunt vallen…

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Edelstenen van het sterrenbeeld Tweelingen

Wist je dat edelstenen niet alleen mooi zijn maar ook over bepaalde krachten en eigenschappen beschikken? Ontdek de verbluffende krachten van de edelstenen die worden geassocieerd met het sterrenbeeld Tweelingen hier!

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter