Astrocenter Blog by

Betekenis tarotkaart – De Dood

Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

De dertiende kaart uit het tarotspel lijkt ingrijpend en beangstigend, maar de betekenis van de kaart is niet ambigu en verschilt per legging. Ontdek hier wat de Dood kan betekenen.

 

Tarot analyseren

We bespreken op deze blog de 22 kaarten uit de Grote Arcana. Deze kaarten worden het meest gebruikt voor een algemene tarotlegging. Het zijn de belangrijkste kaarten uit het Tarotspel en worden daarom ook wel de troefkaarten genoemd. Het volledige tarotspel betstaat uit 78 kaarten. De 56 overige kaarten vormen de Kleine Arcana, gebruikt voor een uitgebreide legging.

 

Elke kaart heeft een verschillende betekenis en deze betekenis is beïnvloed door de andere kaarten in de legging. Een tarotist kan de kaarten in een tarotlegging interpreteren en analyseren. In dit artikel bespreken we de betekenis van de dertiende kaart uit de grote Arcana: De Dood.

 

Wil je meer weten over tarotkaarten of een legging aanvragen? Contacteer een van onze ervaren tarotisten!
Consulteren

 

De Dood

De Dood

Deze kaart staat niet letterlijk voor de dood, maar is een teken dat er een verandering op het programma staat. Lees hieronder de uitgebreide beschrijving van de kaart:

 

Kernwoorden: Transformatie, Scheiding, Verdriet, Vertraging, Verandering

 

De positieve symboliek: Deze kaart staat niet voor de dood zelf, maar is een teken van het einde van een cyclus. De kaart staat symbool voor een verandering en een nieuw begin. Op liefdesgebied staat deze kaart voor het einde van een periode en het begin van een nieuwe. Op professioneel gebied kan De Dood een teken zijn van een carrièreswitch.

 

De negatieve symboliek: De Dood staat symbool voor het einde van een periode of fase. Wanneer de kaart ongelukkig geplaatst is in een legging, kan hij een teken zijn van een verbroken relatie of vriendschap. Er staat een radicale verandering op het programma.

 

  • Symboliek op liefdesgebied: Scheiding, Einde van een relatie
  • Symboliek op professioneel gebied: Ontslag, Carrièreswitch
  • Symboliek op financieel gebied: Crisis, Stress, Schaamte

 

Bekijk hier de betekenis van de overige kaarten:

 

De Magiër

De Kluizenaar

De Ster

De Hogepriesteres

Het Rad van Fortuin

De Maan

De Keizerin

Gerechtigheid

De Zon

De Keizer

De Gehangene

Het Oordeel

De Hierophant

De Dood

De Wereld

De Geliefden

Gematigdheid

De Dwaas

De Zegewagen

De Duivel

 

De Kracht

De Toren

 


Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Dit vindt u misschien ook leuk...

Sterrenbeeld Waterman versieren

Ben je verliefd op iemand met het sterrenbeeld Waterman, maar weet je niet hoe je hem of haar het beste kunt versieren? Weet dat de Waterman van originaliteit houdt! Lees hier hoe je bij hem in de smaak kunt vallen…

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Edelstenen van het sterrenbeeld Tweelingen

Wist je dat edelstenen niet alleen mooi zijn maar ook over bepaalde krachten en eigenschappen beschikken? Ontdek de verbluffende krachten van de edelstenen die worden geassocieerd met het sterrenbeeld Tweelingen hier!

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter