Astrocenter Blog by

Betekenis tarotkaart – De Gehangene

Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

De twaalfde kaart uit de Grote Arcana is een kaart die symbool staat voor een blokkade. Je kunt het gevoel hebben dat je stilstaat of vastloopt… Lees hier meer over de uitgebreide symboliek van de kaart.

 

Tarot betekenis

Elke kaart uit het Tarotspel heeft zijn eigen symboliek en betekenis en deze betekenis hangt bovendien af van de legging. In totaal bestaat het tarotspel uit 78 kaarten, waarvan 22 kaarten deel uit maken van de grote Arcana. Dit zijn de kaarten die het meest belangrijk zijn in een tarotlegging, ze worden daarom ook wel de troefkaarten genoemd. Op deze blog bespreken we de betekenissen van de kaarten uit de Grote Arcana afzonderlijk, maar we zijn dus ook afhankelijk van de overige kaarten uit de legging. Goede tarotisten kunnen een tarotleging voor u lezen in interpreteren.

 

Wil je meer weten over tarotkaarten of een legging aanvragen? Contacteer een van onze ervaren tarotisten!
Consulteren

 

De Gehangene

De Gehangene

De kaart De gehangene is een kaart die een teken is van stilstand of vastlopen. Ontdek hier de uitgebreide betekenis van de kaart:

 

Kernwoorden: Blokkade, Bevrijding, Wachten, Onmacht

 

De positieve symboliek: Over het algemeen is De Gehangene niet echt een gunstige kaart. Ookal zien we op de kaart een man die glimlachend aan één been hangt, is De Gehangene een onderdanig persoon. Hij is ondergeschikt aan een persoon, een idee of een gevoel, dat zijn hoofd doet draaien (letterlijk!). Op het gebied van de liefde kan deze kaart een symbool zijn van een diepe toewijding aan een persoon. Op professioneel gebied staat het voor een grenzeloze zelfopoffering voor het werk.

 

De negatieve symboliek: De Gehangene staat voor onmacht. Hij staat symbool voor een blokkade, waarvan hij zelf niet altijd op de hoogte is. Deze kaart geeft aan dat sommige projecten simpelweg niet haalbaar zijn, dat de communicatie niet goed verloopt, of dat het simpelweg geen zin heeft om het te proberen.

 

  • Symboliek op liefdesgebied: Opoffering, Blokkade, Ontkenning
  • Symboliek op professioneel gebied: teleurstelling, Ontevredenheid, Hulpeloosheid
  • Symboliek op financieel gebied: Moeilijkheden, Verlies, Beperkingen

 

Bekijk hier de betekenis van de overige kaarten:

 

De Magiër

De Kluizenaar

De Ster

De Hogepriesteres

Het Rad van Fortuin

De Maan

De Keizerin

Gerechtigheid

De Zon

De Keizer

De Gehangene

Het Oordeel

De Hierophant

De Dood

De Wereld

De Geliefden

Gematigdheid

De Dwaas

De Zegewagen

De Duivel

 

De Kracht

De Toren

 


Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Dit vindt u misschien ook leuk...

Sterrenbeeld Waterman versieren

Ben je verliefd op iemand met het sterrenbeeld Waterman, maar weet je niet hoe je hem of haar het beste kunt versieren? Weet dat de Waterman van originaliteit houdt! Lees hier hoe je bij hem in de smaak kunt vallen…

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Edelstenen van het sterrenbeeld Tweelingen

Wist je dat edelstenen niet alleen mooi zijn maar ook over bepaalde krachten en eigenschappen beschikken? Ontdek de verbluffende krachten van de edelstenen die worden geassocieerd met het sterrenbeeld Tweelingen hier!

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter