Astrocenter Blog by

Betekenis tarotkaart – De Kluizenaar

Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

De Kluizenaar is de negende kaart uit de Grote Arcana van het Tarotspel en staat symbool voor reflectie en afzondering. We bespreken hier de betekenis van de kaart op het gebied van liefde, werk en financiën.

 

Tarotvoorspellingen

Bij tarotvoorspellingen worden de 22 kaarten uit de grote Arcana het meest gebruikt. De overige 56 kaarten van het tarotspel, de Kleine Arcana, worden gebruikt voor een uitgebreidere voorspelling. De Grote Arcana, ook wel de troefkaarten genoemd, verbeelden personages en fases uit het leven. Elke kaart heeft zo zijn eigen symboliek. We bespreken hier de symboliek achter de negende kaart: De Kluizenaar.

 

Wil je meer weten over tarotkaarten of een legging aanvragen? Contacteer een van onze ervaren tarotisten!
Consulteren

 

De Kluizenaar

De Kluizenaar

Je kunt het met de naam van de kaart al wel een beetje bedenken, de Kluizenaar staat symbool voor afzondering en reflectie. Lees hieronder meer over de symboliek:

 

Kernwoorden: Afzondering, Meditatie, Reflectie, Nederigheid

 

De positieve symboliek: De Kluizenaar is een van de oude wijze personages uit de Grote Arcana. De kaart stelt innerlijke gevoelens, kalmte en geduld centraal. Op het gebied van de liefde staat De Kluizenaar voor een zekere eenzaamheid en afzondering. De Kluizenaar bereidt de toekomst voor met onafhankelijkheid en zelfopoffering.  Op professioneel gebied staat deze kaart voor soberheid. De Kluizenaar vereist geduld en veel wijsheid wanneer hij met moeilijke situaties wordt geconfronteerd.

 

De negatieve symboliek: Wanneer de kaart misplaatst is in de legging kan hij een indicatie zijn vertraging. Bepaalde evenementen hebben meer aandacht nodig. In sommige gevallen kan de Kluizenaar een teken zijn van vergrijzing en afzondering.

 

  • Symboliek op liefdesgebied: Eenzaamheid, Gebrek aan communicatie, Verdriet
  • Symboliek op professioneel gebied: Vertragingen, Onderzoek, Traagheid
  • Symboliek op financieel gebied: Soberheid, Beperkingen, Tegenslag

 

Bekijk hier de betekenis van de overige kaarten:

 

De Magiër

De Kluizenaar

De Ster

De Hogepriesteres

Het Rad van Fortuin

De Maan

De Keizerin

Gerechtigheid

De Zon

De Keizer

De Gehangene

Het Oordeel

De Hierophant

De Dood

De Wereld

De Geliefden

Gematigdheid

De Dwaas

De Zegewagen

De Duivel

 

De Kracht

De Toren

 


Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Dit vindt u misschien ook leuk...

Sterrenbeeld Waterman versieren

Ben je verliefd op iemand met het sterrenbeeld Waterman, maar weet je niet hoe je hem of haar het beste kunt versieren? Weet dat de Waterman van originaliteit houdt! Lees hier hoe je bij hem in de smaak kunt vallen…

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Edelstenen van het sterrenbeeld Tweelingen

Wist je dat edelstenen niet alleen mooi zijn maar ook over bepaalde krachten en eigenschappen beschikken? Ontdek de verbluffende krachten van de edelstenen die worden geassocieerd met het sterrenbeeld Tweelingen hier!

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter