Astrocenter Blog by

Betekenis Tarotkaarten

Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Iedereen heeft wel eens van Tarot gehoord, maar niet iedereen kent de betekenissen van de kaarten. We bespreken in dit artikel de 22 kaarten van de Grote Arcana en wat ze symboliseren.

 

Tarot

Het Tarotkaartspel bestaat uit de Grote Arcana (22 kaarten) en de Kleine Arcana ( 56 kaarten). Het spel is enorm rijk wat betreft symboliek en daardoor voor degenen die de kaarten kunnen lezen en interpreteren, tarotisten, zeer interessant.  Deze kennis vergt vele jaren van oefening en enkel een ervaren tarotist kan de juiste betekenis interpreteren.

 

Grote Arcana

De grote arcana betstaat uit 22 kaarten die genummerd zijn van 0 tot en met 22. De Dwaas heeft in het spel ofwel het cijfer 0 ofwel het cijfer 22.

 

De Tarotkaarten uit de Grote Arcana bevatten elk een personage die elk een bepaalde betekenis met zich meedraagt. De kleur van de kaart en de positie in het spel spelen hierbij een rol. Zo heeft elke kaart een eigen betekenis, en dit kan veranderen aan de hand van de kaarten waarmee ze samen worden getrokken.

 

Wil je meer weten over tarotkaarten of een legging aanvragen? Contacteer een van onze ervaren tarotisten!
Consulteren

 

De kaarten uit de Grote Arcana zijn een bron van wijsheid en kennis, ze representeren alle fasen van het leven. Successen, mislukkingen, vreugde, verdriet en onze sterke en zwakke kanten.

 

Dit alles staat geschreven in de kaarten en een legging van een kaart is nooit puur toeval. Om de betekenis van jouw legging beter te begrijpen en om de betekenis van elke kaart te ontdekken klik je hieronder op de betreffende kaart. We bespreken de betekenis van alle 22 kaarten van de Grote Arcana in een apart artikel.

 

Betekenis Tarotkaarten

Klik hieronder op de kaart waarvan je de betekenis wilt bekijken.

De MagiërDe HogepriesteresDe KeizerinDe Keizer

De HierophantDe GeliefdenDe ZegewagenDe Kracht

De KluizenaarHet Rad van FortuinGerechtigheidDe Gehangene

De DoodGematigdheidDe DuivelDe Toren

De SterDe MaanDe ZonHet Oordeel

De WereldDe Dwaas


Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Dit vindt u misschien ook leuk...

Sterrenbeeld Waterman versieren

Ben je verliefd op iemand met het sterrenbeeld Waterman, maar weet je niet hoe je hem of haar het beste kunt versieren? Weet dat de Waterman van originaliteit houdt! Lees hier hoe je bij hem in de smaak kunt vallen…

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Edelstenen van het sterrenbeeld Tweelingen

Wist je dat edelstenen niet alleen mooi zijn maar ook over bepaalde krachten en eigenschappen beschikken? Ontdek de verbluffende krachten van de edelstenen die worden geassocieerd met het sterrenbeeld Tweelingen hier!

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter