Astrocenter Blog by

Betekenis tarotkaart - De Magiër

Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

De Magiër is de eerste kaart uit de Grote Arcana van het Tarotkaartspel. Wat deze kaart precies betekent zullen we hier voor je op een rij zetten.

Wat is tarot precies? Je leest het hier.

 

De Grote Arcana

Het Tarot kaartspel bestaat traditioneel uit de Kleine en Grote Arcana. De Grote Arcana, wat in het Latijns "groot geheim" of "groot mysterie" betekent, bestaat uit 22 kaarten, genummerd van nul tot en met 21. Elke kaart heeft een symbolische betekenis die geanalyseerd kan worden. Tarotisten kunnen de betekenissen uitleggen en met elkaar in verband leggen. De kaarten hebben niet enkel een positieve of negatieve boodschap, ze weerspiegelen een vraag des levens. We bespreken hier de eerste kaart, De Magiër.

 

Wil je meer weten over tarotkaarten of een legging aanvragen? Contacteer een van onze ervaren tarotisten!
Consulteren

 

De Magiër

De Magiër

Dit is altijd de eerste kaart uit de Grote Arcana. De Magiër staat dan ook in het middelpunt van de belangstelling. Deze kaart zegt je dat je gebruik moet maken van al je krachten en dat je de kansen moet grijpen in het leven.

 

Kernwoorden: Initiatief, Creativiteit, Dynamisch, Potentie, Begin.

 

De positieve symboliek: Zoals gezegd is De Magiër de openingskaart van de Grote Arcana, in dit perspectief staat de kaar symbool voor het begin van iets. Op het gebied van de liefde kan dit een nieuwe ontmoeting betekenen of een omslag binnen een relatie. Op professioneel gebied kan de kaart staan voor het ontstaan van nieuwe ideeën, een project of de oplossing voor een bestaand probleem. Dit is een positief voorteken van evolutie van materie en geest.

 

De negatieve symboliek: De Magiër is een jongleerder, een illusionist… Dit kan een teken van creativiteit en positiviteit zijn, maar het kan ook wijzen op zinloosheid, speculatie of het behalen van zijn gelijk.

 

  • Symboliek op liefdesgebied: een nieuw begin, ontmoeting, actie.
  • Symboliek op professioneel gebied: nieuwe baan, opleiding, projecten.
  • Symboliek op financieel gebied: onderhandelingen, nieuwe inkomsten, goed nieuws.

 

Bekijk hier de betekenis van de overige kaarten:

 

De Magiër

De Kluizenaar

De Ster

De Hogepriesteres

Het Rad van Fortuin

De Maan

De Keizerin

Gerechtigheid

De Zon

De Keizer

De Gehangene

Het Oordeel

De Hierophant

De Dood

De Wereld

De Geliefden

Gematigdheid

De Dwaas

De Zegewagen

De Duivel

 

De Kracht

De Toren

 


Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Dit vindt u misschien ook leuk...

Sterrenbeeld Waterman versieren

Ben je verliefd op iemand met het sterrenbeeld Waterman, maar weet je niet hoe je hem of haar het beste kunt versieren? Weet dat de Waterman van originaliteit houdt! Lees hier hoe je bij hem in de smaak kunt vallen…

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Edelstenen van het sterrenbeeld Tweelingen

Wist je dat edelstenen niet alleen mooi zijn maar ook over bepaalde krachten en eigenschappen beschikken? Ontdek de verbluffende krachten van de edelstenen die worden geassocieerd met het sterrenbeeld Tweelingen hier!

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter