Astrocenter Blog by

Betekenis tarotkaart – De Dwaas

Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

De Dwaas is de enige kaart die niet een vast nummer heeft binnen de tarot. Traditioneel gezien is het nummer tweeëntwintig, maar het wordt ook wel de nul-kaart genoemd. Het is een onvoorspelbare kaart. Ontdek de betekenis van de kaart hier!

 

Tarot

Het tarotspel bestaat in totaal uit 78 kaarten. Hiervan vormen 22 orakelkaart de Grote Arcana. De overige orakelkaraten vormen de Kleine Arcana. De orakelkaart uit de Grote Arcana hebben meer gewicht in een legging dan de kaarten uit de Kleine Arcana, vandaar de benaming Grote en Kleine Arcana. Dit heeft niets te maken met het aantal kaarten.

 

De Dwaas is de enige kaart binnen de Grote Arcana waarvan de nummering niet duidelijk is. Sommigen zeggen dat het de 22e kaart is, maar hij kan ook worden aangeduid als de nul-kaart. Vandaar zijn wispelturigheid…

 

Wil je meer weten over tarotkaarten of een legging aanvragen? Contacteer een van onze ervaren tarotisten!
Consulteren

 

De DwaasDe Dwaas

De Dwaas heeft niet een eenduidige betekenis, dit kan verschillende kanten op gaan. Bekijk hier wat de mogelijke symboliek is…

 

Kernwoorden: Onbekend, Onbelangrijk, Onzeker, Irrationeel, Vooruitgang

 

De positieve symboliek: De Dwaas is een verontrustende kaart, omdat hij onvoorspelbaar is. Het is de enige kaart die geen officieel nummer heeft, ookal  is dit traditioneel gezien nummer 22. De kaart representeert een man die zonder duidelijk doel dwaalt. Op het gebied van de liefde kan de Dwaas  symbool staan voor een openstelling voor passie, maar kijkuit, volg dit pad niet te lang… Op professioneel gebied is deze kaart zowel een teken zijn van een periode van onzekerheid, als een succes!

 

De negatieve symboliek: De Dwaas is enkel negatief in de zin van irrationaliteit. Dit kan zowel goede dingen betekenen, maar ook negatieve. De Dwaas kan een teken zijn van onzekerheid.

 

  • Symboliek op liefdesgebied: Instabiliteit, Onveiligheid, Vertrek
  • Symboliek op professioneel gebied: Onverantwoordelijkheid, Inconsistent, Gebrek aan volwassenheid
  • Symboliek op financieel gebied: Dobberen, Mislukking, Grote uitgaven

 

 

Bekijk hier de betekenis van de overige kaarten:

 

De Magiër

De Kluizenaar

De Ster

De Hogepriesteres

Het Rad van Fortuin

De Maan

De Keizerin

Gerechtigheid

De Zon

De Keizer

De Gehangene

Het Oordeel

De Hierophant

De Dood

De Wereld

De Geliefden

Gematigdheid

De Dwaas

De Zegewagen

De Duivel

 

De Kracht

De Toren

 


Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Dit vindt u misschien ook leuk...

Sterrenbeeld Waterman versieren

Ben je verliefd op iemand met het sterrenbeeld Waterman, maar weet je niet hoe je hem of haar het beste kunt versieren? Weet dat de Waterman van originaliteit houdt! Lees hier hoe je bij hem in de smaak kunt vallen…

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Edelstenen van het sterrenbeeld Tweelingen

Wist je dat edelstenen niet alleen mooi zijn maar ook over bepaalde krachten en eigenschappen beschikken? Ontdek de verbluffende krachten van de edelstenen die worden geassocieerd met het sterrenbeeld Tweelingen hier!

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter