Astrocenter Blog by

Betekenis tarotkaart – De Wereld

Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

De eenentwintigste kaart uit de Grote Arcana is De Wereld. Doorgaans wordt deze kaart als de laatste kaart beschouwd, ookal is het slechts de een na laatste. De Wereld staat dan ook symbool voor voltooiing en eenheid. Lees hier meer over de uitgebreide betekenis.

 

Tarotvoorspellingen

De Wereld is onderdeel van de 22 kaarten uit de Grote Arcana. De kaarten van de Grote Arcana worden beschouwd als de belangrijkste in een legging. Daarom worden ze ook wel de troefkaarten genoemd. Deze orakelkaarten worden het meest gebruikt voor een algemene leging. Elke kaart representeert een fase uit het leven.

 

De overige kaarten van het tarotspel vormen de Kleine Arcana. Dit zijn 56 kaarten, in totaal bestaat het tarotspel dan ook uit 78 kaarten.  We bespreken hier de betekenis van de eenentwintigste kaart uit de Grote Arcana, De Wereld.

 

Wil je meer weten over tarotkaarten of een legging aanvragen? Contacteer een van onze ervaren tarotisten!
Consulteren

 

De WereldDe Wereld

De Wereld is in principe de een na laatste kaart uit de Grote Arcana, maar wordt geschouwd als de laatste, de kaart is een symbool van voltooiing…

 

Kernwoorden: Perfectie, Overwinning, Eer, Voltooiing, Bloei

 

De positieve symboliek: De Wereld is traditioneel gezien de beste kaart uit de Grote Arcana. De kaart staat symbool voor perfectie, succes en publieke erkenning. Op het gebied van de liefde is deze kaart een teken van het krijgen van een relatie of een zwangerschap of een bruiloft. Op professioneel gebied is deze kaart een symbool van echte voldoening, succes of een collectieve beloning.

 

De negatieve symboliek: Wanneer deze kaart verkeerd geplaatst is in een legging kan deze positieve kaart verontrustend worden.  Want dan staat deze kaart symbool voor het tegenovergestelde: een verstoorde situatie of blokkade.

 

  • Symboliek op liefdesgebied: Bescherming, Voltooiing, Ontwikkeling
  • Symboliek op professioneel gebied: Handel, Beloning, Connecties met het buitenland
  • Symboliek op financieel gebied: Gemak, Gemakkelijke inkomsten, Grote prestaties

 

Bekijk hier de betekenis van de overige kaarten:

 

De Magiër

De Kluizenaar

De Ster

De Hogepriesteres

Het Rad van Fortuin

De Maan

De Keizerin

Gerechtigheid

De Zon

De Keizer

De Gehangene

Het Oordeel

De Hierophant

De Dood

De Wereld

De Geliefden

Gematigdheid

De Dwaas

De Zegewagen

De Duivel

 

De Kracht

De Toren

 


Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Dit vindt u misschien ook leuk...

Sterrenbeeld Waterman versieren

Ben je verliefd op iemand met het sterrenbeeld Waterman, maar weet je niet hoe je hem of haar het beste kunt versieren? Weet dat de Waterman van originaliteit houdt! Lees hier hoe je bij hem in de smaak kunt vallen…

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Edelstenen van het sterrenbeeld Tweelingen

Wist je dat edelstenen niet alleen mooi zijn maar ook over bepaalde krachten en eigenschappen beschikken? Ontdek de verbluffende krachten van de edelstenen die worden geassocieerd met het sterrenbeeld Tweelingen hier!

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter