Astrocenter Blog by

Betekenis tarotkaart – De Zon

Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

De negentiende kaart uit de grote Arcana is De Zon. Dit is een kaart die positiviteit uitstraalt. Hij staat symbool voor levenslust en optimisme. Lees hier meer over de exacte betekenis van de kaart.

 

Tarot

De Zon is de negentiende kaart van de Grote Arcana. De Grote Arcana is onderdeel van het uitgebreide tarotspel. De grote Arcana bestaan uit 22 orakelkaarten. Naast de Grote Arcana is er ook de Kleine Arcana, bestaande uit 56 kaarten. Het gehele tarotspel bestaat dus uit 78 orakelkaarten.

 

De 22 orakelkaarten uit de Grote Arcana wegen het zwaarst in een legging en worden daarom ook wel de troefkaarten genoemd. Elke troefkaart verbeeldt een fase uit het leven. Met deze kaarten kan een legging gedaan worden om voorspellingen te doen. Een goede tarotist kan deze legging interpreteren en analyseren. We bespreken hier de afzonderlijke betekenis van De Zon.

 

Wil je meer weten over tarotkaarten of een legging aanvragen? Contacteer een van onze ervaren tarotisten!
Consulteren

 

De ZonDe Zon

Dit is een positieve kaart binnen de tarot, die symbool staat voor positiviteit en optimisme. Het is een teken van vernieuwing en levenslust…

 

Kernwoorden: Licht, Prestatie, Bewustzijn, Succes, Geluk

 

De positieve symboliek: De Zon verlicht ons pad en is een teken van geluk en succes. Op het gebied van de liefde is deze kaart een symbool van verbondenheid, verleiding en het huwelijk! Op professioneel gebied is de Zon een teken van geluk. De Zon verlicht de relaties met anderen en zorgt ervoor dat projecten worden uitgevoerd.

 

De negatieve symboliek: Wanneer deze kaart verkeerd geplaats is in de legging kan de Zon ook zorgen voor verblinding. In dat geval symboliseert de Zon ijdelheid en misleiding. Ook trots en bedrog zijn aan deze kaart verbonden.

 

  • Symboliek op liefdesgebied: Ware liefde, Oprechtheid, Gedeeld geluk
  • Symboliek op professioneel gebied: Overwinning, Eer, Uitblinken
  • Symboliek op financieel gebied: Rijkdom, Hoge inkomsten, Helderheid

 

Bekijk hier de betekenis van de overige kaarten:

 

De Magiër

De Kluizenaar

De Ster

De Hogepriesteres

Het Rad van Fortuin

De Maan

De Keizerin

Gerechtigheid

De Zon

De Keizer

De Gehangene

Het Oordeel

De Hierophant

De Dood

De Wereld

De Geliefden

Gematigdheid

De Dwaas

De Zegewagen

De Duivel

 

De Kracht

De Toren

 


Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Dit vindt u misschien ook leuk...

Sterrenbeeld Waterman versieren

Ben je verliefd op iemand met het sterrenbeeld Waterman, maar weet je niet hoe je hem of haar het beste kunt versieren? Weet dat de Waterman van originaliteit houdt! Lees hier hoe je bij hem in de smaak kunt vallen…

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Edelstenen van het sterrenbeeld Tweelingen

Wist je dat edelstenen niet alleen mooi zijn maar ook over bepaalde krachten en eigenschappen beschikken? Ontdek de verbluffende krachten van de edelstenen die worden geassocieerd met het sterrenbeeld Tweelingen hier!

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter