Astrocenter Blog by

Betekenis tarotkaart – De Maan

Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

De achttiende kaart uit de grote Arcana is De Maan. Deze kaart is een symbool van het onderbewuste. Dit kan onzekerheden omvatten, maar ook gelukkige voorgevoelens! Lees hier de uitgebreide beschrijving van de betekenis van De Maan.

 

Tarotkaarten

De Maan is een kaart uit het tarotspel. Dit kaartspel bestaat in totaal uit 78 orakelkaarten. De Maan is onderdeel van de Grote Arcana. Dit zijn 22 kaarten uit het tarotspel. Deze kaarten verbeelden verschillende fases in het leven en kunnen gebruikt worden voor voorspellingen.

 

De overige 56 kaarten vormen de Kleine Arcana. Deze orakelkaarten worden gebruikt bij een uitgebreidere legging.  In dit artikel bespreken we de betekenis van de kaart De Maan.

 

Wil je meer weten over tarotkaarten of een legging aanvragen? Contacteer een van onze ervaren tarotisten!
Consulteren

 

De MaanDe Maan

Dit is de achttiende kaart uit de Grote Arcana van het tarotspel. Het is een kaart die symbool staat voor het onderbewuste.

 

Kernwoorden: Verleden, Traditie, Angst, Intuïtie, Verbeelding

 

De positieve symboliek: De Maan is de begeleider in de nacht. De Maan biedt troost tijdens de avonduren, maar kan voor sommigen ook beangstigend zijn. Deze kaart kan dan ook twee betekenissen hebben. In positieve zin wijst hij op de warmte van thuis, fijne herinneringen en melancholiek naar het verleden. Op emotioneel gebied staat deze kaart symbool voor familie. Op professioneel gebied is het een teken van verbeelding en creativiteit.

 

De negatieve symboliek: Wanneer deze kaart verkeerd geplaatst is in een legging staat de Maan voor nostalgie, de schemering, verval of zelfs verdriet en eenzaamheid. Deze kaart geeft aan dat men de grenzen van de verbeelding niet moet overschrijden en niet moet vervallen in illusies in leugens.

 

  • Symboliek op liefdesgebied: Huiselijkheid, Passiviteit, Romantiek
  • Symboliek op professioneel gebied: Succes, Populariteit, Inspiratie
  • Symboliek op financieel gebied: Schommelingen, Onzekerheid, Gebrek aan overzicht

 

Bekijk hier de betekenis van de overige kaarten:

 

De Magiër

De Kluizenaar

De Ster

De Hogepriesteres

Het Rad van Fortuin

De Maan

De Keizerin

Gerechtigheid

De Zon

De Keizer

De Gehangene

Het Oordeel

De Hierophant

De Dood

De Wereld

De Geliefden

Gematigdheid

De Dwaas

De Zegewagen

De Duivel

 

De Kracht

De Toren

 


Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Dit vindt u misschien ook leuk...

Sterrenbeeld Waterman versieren

Ben je verliefd op iemand met het sterrenbeeld Waterman, maar weet je niet hoe je hem of haar het beste kunt versieren? Weet dat de Waterman van originaliteit houdt! Lees hier hoe je bij hem in de smaak kunt vallen…

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Edelstenen van het sterrenbeeld Tweelingen

Wist je dat edelstenen niet alleen mooi zijn maar ook over bepaalde krachten en eigenschappen beschikken? Ontdek de verbluffende krachten van de edelstenen die worden geassocieerd met het sterrenbeeld Tweelingen hier!

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter