Astrocenter Blog by

Numerologie: de betekenis van de getallen

Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Getallen binnen de numerologie

Binnen de numerologie wordt er in eerste instantie gekeken naar de getallen 0 tot en met 9. Wanneer er uit een berekening een hoger getal komt, zoals 21, dan worden deze twee cijfers bij elkaar opgeteld tot 3.

Naast de getallen 1 tot en met 9 wordt er ook gekeken naar een aantal speciale getallen boven de 9: de meestergetallen. De meestergetallen zijn de volgenden: 11, 22, 33.

Ook andere getallen boven de 9 worden bekeken binnen de numerologie, zo zijn er ook nog de karmische getallen. De karmische getallen zijn: 13, 14, 16, en 19.

 

De betekenis van getallen binnen de numerologie

 

Er bestaan verschillende berekeningen wanneer het gaat om numerologie. Zo kan het geboortegetal berekent worden, maar ook het numerologische getal en het persoonlijkheidsgetal. Deze getallen hebben een betekenis en zeggen iets over de persoon waarbij het getal hoort.

Hieronder worden de eigenschappen van de getallen 1 t/m 9 en de meestergetallen besproken. Er zijn zowel positieve als negatieve eigenschappen verbonden aan een getal. Deze eigenschappen zeggen iets over het karakter van de persoon.

 

De cijfers 1 t/m 9

 

  1. De vernieuwer

De één is een leider en initiatiefnemer. Hij is bovendien impulsief en creatief. Personen waaraan het getal 1 verbonden is, hebben veel energie en staan zelfstandig in het leven. Ze houden van ondernemen en leidinggeven. Het is een mannelijk getal.

Personen die verbonden zijn aan het getal 1 kunnen, net als ieder ander, ook een negatieve kant hebben. Zo kunnen ze erg dominant, trots en eigenwijs zijn.

 

  1. De onderhandelaar

De twee staat voor passiviteit en het is een vrouwelijk getal. De twee is emotioneel en huiselijk ingesteld. Hij wacht liever af dan dat hij zelf onderneemt. Hij offert zichzelf op en kan zich goed inleven in andere personen

De negatieve kant van de twee is direct verbonden met de positieve kanten. Hij kan te zacht van aard zijn, waardoor hij over zich heen laat lopen. Hij kan onzeker en erg verlegen zijn.

 

  1. De schepper

De drie is een veelzijdig getal. Hij heeft een sterke intuïtie en houdt van fantasieën en zelfexpressie. De drie is sociaal en open ingesteld. Hij houdt van gezelligheid en is doorgaans een vrolijk persoon.

Een negatieve eigenschap van de drie is zijn onrustige karakter. Hij kan bovendien eigenwijs zijn en opschepperig. Soms slaan ze door in hun fantasieën.

 

  1. De realist

De vier is vooruitstrevend en een hervormer. Het is een vriendelijk en gul persoon. Hij houdt van excentrieke en moderne kunst. Hijzelf kan ook een excentriek persoon zijn. Samen delen en verbroedering zijn termen die passen bij de vier.

Een negatieve vier is onrustig en zenuwachtig. Hij kan te maken hebben met opgekropte en onverwerkte emoties, wat hem onzeker maakt.

 

  1. De reiziger

De vijf is een denker en analytisch denken is een van zijn sterke punten. Hij houdt van avonturen en originaliteit. Door zijn vermogen om te analyseren kan hij kritisch zijn. Daarnaast is hij creatief en extravert.

Het analytische denken kan ervoor zorgen dat de vier te verstandelijk is en ongevoelig. Hierdoor kan hij kil en onverschillig over komen.

 

  1. De beschermer van de zwakkeren

De zes is een rustig type die zich gemakkelijk kan aanpassen aan situaties en andere personen. Hij houdt van kunst, muziek en de natuur. Harmonie en gezelligheid staan bij de 6 hoog in het vaandel.

De zes kan zich terugtrekken in zijn eigen wereldje en kan hierdoor afstandelijk overkomen. Hij is vrij conservatief van aard en kan zich maar moeilijk uiten.

 

  1. De wijze

De zeven is een dromer en is zeer meelevend. Het is een gevoelstype die erg gevoelig voor sfeer en intuïtief in het leven staat. Hij is mysterieus, filosofisch en erg op zichzelf gericht. Hij kan goed alleen zijn.

De zeven kan onduidelijk zijn voor buitenstaanders, doordat hij zo introvert is. Daarnaast kan hij last hebben van stemmingswisselingen en een piekeraar zijn.

 

  1. De ondernemer

De acht houdt van structuur en structuur aanbrengen. Hij heeft een vasthoudend karakter en is een organisator. Het is een trouw persoon die houdt van bezittingen en die graag zijn financiën op orde heeft.

De negatieve acht kan neerslachtig en dominant zijn. Koppigheid is ook een eigenschap waar de acht mee te kampen heeft. Hij kan materialistisch ingesteld zijn.

 

  1. De gedrevene

De negen is wijs persoon die spiritueel is ingesteld. Hij is impulsief, doelbewust en zeer energiek. Hij houdt ervan om dingen te ondernemen en is creatief. Personen inspireren is een van zijn sterke kanten.

Negen mensen kunnen egoïstisch zijn en zeer eigenwijs. Ze gaan conflicten niet uit de weg en kunnen last hebben van woede-uitbarstingen.

 

Meestergetallen

 

 11 De dromer

De elf staat voor intuïtie en inspiratie. Deze persoon is zeer doelbewust en zit vol vuur. Hij staat idealistisch in het leven en is een dromer.

 

22 De bouwmeester

De tweeëntwintig heeft talent voor organiseren. Deze persoon is kundig en beschikt over tact. Samenwerking is een van de sterke punten van de 22.

 

33 De onbaatzuchtige

De 33 is het machtigste getal binnen de numerologie. Deze persoon brengt harmonie en is verdraagzaam, geduldig en begripvol.


Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Dit vindt u misschien ook leuk...

Sterrenbeeld Waterman versieren

Ben je verliefd op iemand met het sterrenbeeld Waterman, maar weet je niet hoe je hem of haar het beste kunt versieren? Weet dat de Waterman van originaliteit houdt! Lees hier hoe je bij hem in de smaak kunt vallen…

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Edelstenen van het sterrenbeeld Tweelingen

Wist je dat edelstenen niet alleen mooi zijn maar ook over bepaalde krachten en eigenschappen beschikken? Ontdek de verbluffende krachten van de edelstenen die worden geassocieerd met het sterrenbeeld Tweelingen hier!

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter