Astrocenter Blog by

Talisman en geluksamulet: voorwerpen die geluk brengen

Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Geluk aantrekken, wie wil dat nou niet? Velen zijn op zoek naar geluk en dragen een voorwerp bij zich dat hen geluk brengt of beschermt tegen ongeluk. Een talisman kan van alles zijn en is vaak heel persoonlijk. Lees er hier meer over.

 

Een talisman of amulet kan van alles zijn. Er zijn voorwerpen of symbolen die binnen verschillende culturen symbool staan voor geluk. Maar voor sommigen kan een ring, een armbandje, een kledingstuk of dagelijks voorwerp ook een talisman zijn. We bespreken hieronder een aantal bekende voorwerpen die geluk brengen.

 

Voorwerpen en symbolen die geluk brengen

 

Klavertje vier

Waarschijnlijk is dit het bekendste symbool van geluk. Het is een symbool dat vooral in Europa en Noord-Amerika voor geluk staat. Het is een symbool dat binnen de Keltische culturen bekend is. De vier blaadjes van het klavertje zouden staan voor de vier elementen, aarde, lucht, vuur en water. Ook het feit dat het klavertje vier zeldzaam is draagt bij aan de mythe.

 

Konijnenpootje

Van oudsher is een konijnenpootje een symbool van geluk. Ze worden gedragen aan een koordje of als sleutelhanger. Er moet overheen gewreven worden om geluk te ontvangen…

 

Hoefijzer

Het hoefijzer is een symbool van geluk in Europa en in Noord Amerika. Ze worden bij een hek, boven de deur of in huis gehangen. Het is belangrijk dat het hoefijzer met de uiteinden naar boven wordt gehangen. Er wordt geloofd dat anders het geluk eruit stoomt. Veel hoefsmeden bevestigen hoefijzers met 7 nagels, dit is het geluksgetal.

 

Eikeltje

In Europa en Noorwegen wordt geloofd dat het eikeltje van de eikenboom bescherming biedt tegen blikseminslag wanneer het in het raamkozijn geplaatst wordt. Hoe ouder de eik waar het eikeltje van komt, hoe hoger de bescherming!

 

Dromenvanger

In Noord-Amerika is de dromenvanger een beschermer tegen slechte dromen. Een legende van de Native Americans ligt aan de grondslag van het bijgeloof. Een oude vrouw zou een spin hebben gered door haar kleinzoon te verbieden hem dood te slaan met een schoen. Als dank spon de spin een dromenvanger voor haar. Wanneer de maan ‘s nachts op de dromenvanger schijnt zullen boze dromen worden afgeweerd.

 

Boze Oog

Een bekend Turks symbool voor geluk is het Boze Oog. Het Blauwe oog word vaak aan een ketting gedragen. Men gelooft dat het oog de slechte energie absorbeert. Het is dus een voorwerp dat beschermt tegen het kwaad.


Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Dit vindt u misschien ook leuk...

Sterrenbeeld Waterman versieren

Ben je verliefd op iemand met het sterrenbeeld Waterman, maar weet je niet hoe je hem of haar het beste kunt versieren? Weet dat de Waterman van originaliteit houdt! Lees hier hoe je bij hem in de smaak kunt vallen…

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Edelstenen van het sterrenbeeld Tweelingen

Wist je dat edelstenen niet alleen mooi zijn maar ook over bepaalde krachten en eigenschappen beschikken? Ontdek de verbluffende krachten van de edelstenen die worden geassocieerd met het sterrenbeeld Tweelingen hier!

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter