Astrocenter Blog by

Hypnose, hoe werkt het?

Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Hypnose is steeds bekender bij het grote publiek, door bijvoorbeeld programma’s als “Ik weet wat jij deed” en “You’re Back in the Room”. Hypnose kan gebruikt worden bij het verwerken van trauma’s. Hoe dit werkt? Je leest het hier!

 

Hypnose spreekt al jaren tot de verbeelding. Hoe werkt het? Geloof je er in? Hypnosetherapie wordt steeds bekender en vaker gebruikt. We leggen hier uit wat hypnose is, wat de voordelen van hypnose zijn en wat de behandelmethoden zijn.

 

Wat is hypnose?

Hypnose is een veranderde staat van bewustzijn, een natuurlijke staat die bestaat sinds het begin der tijden. We ondergaan het elke dag, bijna elk uur wel een keer. Je kent het vast wel, je kijkt een film en je hoort de telefoon niet overgaan. Of je praat met een vriend(in) en je hebt de tijd niet voorbij zien gaan. Of bijvoorbeeld als je autorijdt en je kun je niet meer herinneren of je bent gestopt voor het rode stoplicht.

 

Hypnose werkt hetzelfde! Het is een staat van bewustzijn waarin we zo gefocust zijn dat we onze omgeving niet meer waarnemen. Tijdens een hypnose-sessie neemt ons onderbewuste het over en ons bewuste staat even in een sluimerstand. Met deze techniek is het mogelijk om het gebied van de hersenen waarin vertrouwelijke informatie of verdrongen informatie wordt opgeslagen te bereiken. Het kan hierbij gaan om trauma’s, het geheugen, etc.

 

Wat is het belang van het onderbewuste?

Het onderbewuste is de begeleider van ons leven. Ons onderbewuste zorgt ervoor dat we ademen, lachen, huilen of slapen. Wanneer er iets mis is, laat ons onderbewustzijn dit ons weten door verschillende signalen: hoofdpijn, slapeloosheid, slechte eetgewoonten, allergieën, puistjes, ziekte, etc.

 

Ons bewuste is de beschermer van ons onderbewuste en om die te kunnen bereiken is een afleiding nodig. Tijdens een hypnosesessie kunnen er verhalen of metaforen gebruikt worden om het onderbewuste te bereiken.

 

Wat zijn de voordelen van hypnose?

De voordelen van hypnose zijn talrijk en meestal natuurlijk en snel. Velen kunnen er in slagen een angst, fobie of verslaving te overwinnen binnen 3 sessies. Andere behandelmethoden duren vaak langer en zijn vaak duurder.

 

Wat zijn de behandelmogelijkheden bij hypnose?

Hypnose kan hulp bieden op verschillende vlakken. Een hypnosebehandeling kan helpen bij bepaalde psychologische stoornissen, maar ook bij lichamelijk symptomen zoals pijn. We geven hieronder een lijst van gevallen waarin hypnose een uitkomst kan zijn.

 

 • Verslaving
 • Tics
 • Gebrek aan zelfvertrouwen
 • Fobieën, angst, stress, depressie
 • Pijnen
 • Migraine
 • Eetstoornissen, gewichtsproblemen
 • Huidproblemen
 • Astma
 • Seksuele problemen (libido, erectiestoornissen)
 • Trauma’s
 • Motoriek, stotteren
 • Blokkades

 

Lijkt een hypnosebehandeling op de hypnose in tv-programma’s?

De programma’s die we zien op televisie zijn voornamelijk voor de show. Een hypnosebehandeling heeft niets te maken met dit type hypnose. Een consulent zal zijn cliënt nooit dingen laten doen tijdens de hypnose. De hypnose is enkel bedoeld om bepaalde blokkades tot het onderbewuste weg te nemen.

 

Een hypnoseconsult is altijd privé. Het consult zal verlopen bij de consulent in de praktijk of soms via skype. Er moet een goede vertrouwensband tussen de hypnotiseur en de cliënt zijn. Het doel van een hypnotiseur is niet te laten zien wat hij kan of indruk maken, ze willen mensen helpen bij het oplossen van bepaalde problemen.


Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Dit vindt u misschien ook leuk...

Sterrenbeeld Waterman versieren

Ben je verliefd op iemand met het sterrenbeeld Waterman, maar weet je niet hoe je hem of haar het beste kunt versieren? Weet dat de Waterman van originaliteit houdt! Lees hier hoe je bij hem in de smaak kunt vallen…

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Edelstenen van het sterrenbeeld Tweelingen

Wist je dat edelstenen niet alleen mooi zijn maar ook over bepaalde krachten en eigenschappen beschikken? Ontdek de verbluffende krachten van de edelstenen die worden geassocieerd met het sterrenbeeld Tweelingen hier!

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter