Astrocenter Blog by

Het geheim van een lange vriendschap

Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Vrienden zijn voor het leven! Een mooi gezegde, maar is het ook zo? Vele vriendschappen zijn maar kortstondig en echte vriendschappen die ene leven duren zijn zeldzaam. Ontdek hier het geheim van een langdurige vriendschap!

 

Een vriendschap is vaak een sterke relatie. Lange telefoongesprekken, even onaangekondigd langs wippen en je kunt volledig rekenen op een echte vriend. Maar als de vriendschap geen sterke basis heeft kan het snel mis gaan. Om een vriendschap op een goede manier sterk en gezond te houden geven we je hier 4 tips.

 

4 tips voor een langdurige vriendschap

Het is niet makkelijk om een vriendschap een leven lang vol te houden. Degenen die dit wel lukt hebben geluk! Zij kunnen altijd rekenen op iemand die hen door en door kent. De volgende 4 tips helpen je om je vriendschap gezond en langdurig vol te houden!

 

>> Loslaten, hoe doe je dat? <<

 

  1. Vriendschap, daar moet aan gewerkt worden

Een vriendschap komt van twee kanten en er moet energie en tijd in gestoken worden. In een vriendschap is niets frustrerender dan altijd degene moeten zijn die contact opneemt of afspraken voorstelt. Net als bij een liefdesrelatie zal een vriendschappelijke relatie lange tijd kunnen duren als je er beide maar genoeg energie in steekt.

 

  1. Win het vertrouwen van de ander

Vriendschap is gebaseerd op wederzijds vertrouwen. Vertrouwen is er niet zomaar, dat moet gewonnen worden. Vertrouwen bouwt op in de loop van de tijd. Het is belangrijk dat jij voor je vriend(in) iemand bent waar hij of zij altijd op kan vertrouwen en rekenen. Evenals dit andersom geldt. Als jullie dit beide voor elkaar kunnen zijn staat niets een lange vriendschap in de weg.

 

  1. Verplaats jezelf in de ander

Tuurlijk zijn jullie het soms niet eens of hebben jullie een ruzie. Verplaats je af en toe in de ander en denk twee keer na voordat je iets doet of zegt dat kan kwetsen. Wees tolerant en toon begrip wanneer je vriend(in) in een moeilijke situatie zit. Respecteer keuzes van de anders, ook als je er zelf niet 100% achter staat.

 

  1. Wees eerlijk

Eerlijkheid duurt het langst. Dit geldt zeker in een vriendschap! De duur van jullie vriendschap staat of valt met jullie eerlijkheid naar elkaar. Een vriend die je niet de waarheid vertelt en die je verraad, is niemand waarop je kunt vertrouwen in de toekomst. Liegen is als vergif voor een vriendschap. Behoudt een gezonde vriendschap door altijd eerlijk naar elkaar te zijn!

 

Vriendschappen zijn kostbaar en om ze lang te laten duren moet je er energie en tijd in steken.

 

>> Heb je behoefte aan ondersteuning bij een vriendenruzie? Onze Consulenten staan voor je klaar. <<


Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Dit vindt u misschien ook leuk...

Sterrenbeeld Waterman versieren

Ben je verliefd op iemand met het sterrenbeeld Waterman, maar weet je niet hoe je hem of haar het beste kunt versieren? Weet dat de Waterman van originaliteit houdt! Lees hier hoe je bij hem in de smaak kunt vallen…

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Edelstenen van het sterrenbeeld Tweelingen

Wist je dat edelstenen niet alleen mooi zijn maar ook over bepaalde krachten en eigenschappen beschikken? Ontdek de verbluffende krachten van de edelstenen die worden geassocieerd met het sterrenbeeld Tweelingen hier!

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter