Astrocenter Blog by

Loslaten, hoe doe je dat?

Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Iedereen heeft het erover ‘loslaten’, maar hoe doe je dat eigenlijk? Loslaten gaat erom dat je afstand kunt nemen van persoonlijke problemen, emoties of personen om ons heen. Aangezien we geen directe invloed hebben op deze elementen, kunnen we enkel onze kijk op deze elementen aanpassen. Lees hier hoe je dit kunt doen!

 

Loslaten is een term die we steeds vaker lezen of horen. Loslaten is goed voor onze gezondheid, want het verminderd stress. Toch klinkt het makkelijker dan dat het is gedaan. Loslaten is een proces die in stappen genomen kan worden. Lees hier hoe je in 4 stappen dingen die jouw geluk belemmeren kunt loslaten.

 

Loslaten in 4 stappen

 

1. Identificeer de elementen die je niet kunt beïnvloeden

De eerste stap bij loslaten is het identificeren van de elementen waar we geen invloed op kunnen uitoefenen en waar we wel invloed op hebben. Let op, het is niet bedoeling dat je bepaalde doelen in je leven opgeeft. Loslaten komt overeen maar vraagt om een andere aanpak.

 

Loslaten is een beetje zoals wanneer je iets kwijt bent. Je zoekt en zoekt, maar zodra je overgaat op iets anders en ophoudt met zoeken, zal je terugvinden wat je zocht. Wanneer we loslaten, vinden onze hersenen vanzelf en oplossing.

 

Wanneer we gaan slapen met een probleem in ons hooft, is het niet ongebruikelijk om wakker te worden met een oplossing. De uitdrukking “Een nachtje erover slapen” bestaat niet voor niks! Zo werkt het ook met loslaten, soms is het beter om het even aan de kant te zetten, de oplossing komt vanzelf op je pad.

 

2. Word je bewust van je emoties

De tweede fase bestaat uit het bewust worden van onze emoties. Hierbij hoort ook de bewustwording van de onzinnigheid van de controle die we altijd willen uitoefenen op onze emoties. Word je bewust van de energieverspilling en de aantasting van je welzijn wanneer je altijd maar alles wilt kunnen beïnvloeden. Het gaat er dan ook om dat je je angsten kunt identificeren die gepaard gaan met de behoefte aan controle.

 

Bij loslaten gaat het er vooral om dat je jouw grenzen kunt accepteren, maar ook het herkennen van de grenzen van anderen, ook al zijn die anders dan die van jou.

 

>> Loslaten dankzij Reiki… Ontdek de voordelen van Reiki-healing

 

3. Roep je angsten tot een halt

Bij de derde stap gaat het erom dat je jouw negatieve emoties en angsten tot een halt roept. Dit doe je door jezelf de volgende vraag te stellen: “Wat is het voordeel wanneer ik mijn angsten de overhand laat nemen?”.

 

Wanneer je deze vraag gaat beantwoorden zal je geconfronteerd worden met je zwakheden terwijl je je zelfbeschermingssysteem verbeterd. Dit is een moeilijk proces, maar zal je helpen op verschillende vlakken. Je zult je oude methodes onder ogen zien en achter je kunnen laten. Dit geeft je nieuwe vrijheden!

 

4. Aanvaard de gevolgen van je keuzes

Bij de vierde en laatste stap confronteer je jezelf met je keuzes en gevolgen. Doe dit zonder een gevoel van zelfmedelijden en zonder je motivatie te verliezen. Het gaat er dus om dat je je keuzes accepteert zoals je ze hebt genomen en daarmee ook hun gevolgen. Heb geen spijt!

 

Wil je advies over loslaten van een paragnost? De ervaren paragnosten van Astrocenter staan voor je klaar!
Consulteren

 

Dit is een belangrijke stap, want dit is de kern van loslaten. Je gaat een neerwaartse negatieve spiraal tegen door te accepteren wie je bent en wat je doet. Daarnaast geeft het je een nieuw perspectief op je leven, zodat je jouw acties op de juiste manier kunt aanpassen en beïnvloeden.

 

Loslaten is het leren om respect voor jezelf en je keuzes te hebben. Hierdoor krijg je ook meer respect voor anderen en hun keuzes. Wanneer je meer van jezelf houdt, kun je ook meer van een ander houden!


Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Dit vindt u misschien ook leuk...

Sterrenbeeld Waterman versieren

Ben je verliefd op iemand met het sterrenbeeld Waterman, maar weet je niet hoe je hem of haar het beste kunt versieren? Weet dat de Waterman van originaliteit houdt! Lees hier hoe je bij hem in de smaak kunt vallen…

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Edelstenen van het sterrenbeeld Tweelingen

Wist je dat edelstenen niet alleen mooi zijn maar ook over bepaalde krachten en eigenschappen beschikken? Ontdek de verbluffende krachten van de edelstenen die worden geassocieerd met het sterrenbeeld Tweelingen hier!

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter