Astrocenter Blog by

Kaarsen – Kleursymboliek en energie

Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Houd jij ook zo van kaarsen in huis? Ze zorgen voor een gezellig licht en een prettige sfeer. Maar wist je dat kaarsen ook bepaalde energieën bevatten die ons kunnen helpen? En wat dacht je van de kleur? Elke kleur heeft zo zijn eigen symboliek. Welke kleur kaarsen heb jij in huis? Ontdek hier wat dit betekent!

 

Kaarsen zijn mooi en geven een gezellige sfeer in huis. Maar kaarsen hebben meer eigenschappen dan we op het eerste gezicht zien. Kaarsen beschikken over verassende krachten en energieën en worden dan ook vaak voor spirituele en religieuze rituelen gebruikt. Kaarsen kunnen ons bijvoorbeeld helpen om ons te concentreren, te kalmeren of onze problemen te vergeten.

 

Energieën en kleursymboliek

Of het nou gaat om magie, spiritualiteit of religie, kaarsen hebben sinds jaar en dag een belangrijke plaats in onze rituelen en ceremonies. Ze staan symbool voor zuivering, ze kunnen de geest en de ziel kalmeren, ze kunnen negatieve energieën verjagen en positieve energie oproepen. Bovendien heeft elke kleur zo zijn eigen symboliek!

 

Wat moet ik weten voordat ik begin met een ritueel met kaarsen?

De kaars die je gebruikt dient bij voorkeur nieuw te zijn. Voordat je de kaars kunt gebruiken voor een ritueel dien je hem op te laden met nieuwe energie. Dit kun je op de volgende manier doen: Vul een kleine kom met olijfolie, houd de kaars er in en wrijf de olie van boven naar beneden op de kaars. Voor rituelen die negatieve energieën verjagen dien je de olijfolie van de lont naar de onderkant de wrijven.

 

Gebruik een nieuwe lucifer voor het aansteken van elke kaars, of steek de tweede kaars aan met de eerste kaars. Aan het einde van het ritueel doof je de kaarsen in de tegenovergestelde volgorde. Blaas de kaarsen niet uit, doof ze met een vochtig doekje of tussen twee vochtige vingers. Als je blaast verdwijnt alle opgebouwde positieve energie. Gebruik een kaars niet een tweede keer voor een ritueel, gooi het overgebleven deel weg of laat de kaars opbranden.

 

Kleurensymboliek

Voor elk probleem dat je wilt aanpakken met een ritueel kies je een andere kleur kaars. Vind hieronder de symboliek van de verschillende kleuren kaarsen:

 

Blauw: bevordert creativiteit

 

Groen: deactiveert het gevoel van jaloezie, is een symbool van succes, brengt een positieve sfeer, zorgt voor genezing, geluk welvaart en een goede gezondheid.

 

Oranje: stimuleert energie, liefde, vriendschappen en verbetert je fysieke vermogen.

 

Paars: Verbetert het geestelijk vermogen, verhoogt het fysieke potentieel, verbetert persoonlijke vaardigheden en stelt je in staat onafhankelijk te zijn en te blijven.

 

Rood: symboliseert diepgaande liefde en moedigt ware liefde aan.

 

Zilver: symboliseert engelachtige bescherming, neutraliseert het lot, bevordert diplomatieke vaardigheden en ondersteunt meditatie en gebed.

 

Geel: verbetert je zelfvertrouwen, je charme en aantrekkingskracht. Stimuleert onontdekte talenten.

 

Roze: symboliseert toewijding, tederheid en vriendschap. Verbetert het wederzijds begrip tussen vrienden en versterkt hun band.

 

Zwart: verdrijft negatieve invloeden, negatieve energieën, slecht licht en verhoogt het zelfvertrouwen.

 

Wit: symboliseert gevoelens van zuiverheid, duidelijkheid, sereniteit, helderziendheid en u helpt paranormale vermogens te ontwikkelen.

 

Bruin: helpt on verloren voorwerpen terug te vinden, verbetert de concentratie en telepathie. Beschermt huisdieren.

 

Goud: trekt positieve kosmische krachten aan en biedt goddelijke bescherming. Zorgt voor oplossingen bij belangrijke problemen.

 

Grijs: neutraliseert negatieviteit en brengt een einde aan conflicten.


Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Dit vindt u misschien ook leuk...

Sterrenbeeld Waterman versieren

Ben je verliefd op iemand met het sterrenbeeld Waterman, maar weet je niet hoe je hem of haar het beste kunt versieren? Weet dat de Waterman van originaliteit houdt! Lees hier hoe je bij hem in de smaak kunt vallen…

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Edelstenen van het sterrenbeeld Tweelingen

Wist je dat edelstenen niet alleen mooi zijn maar ook over bepaalde krachten en eigenschappen beschikken? Ontdek de verbluffende krachten van de edelstenen die worden geassocieerd met het sterrenbeeld Tweelingen hier!

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter