Astrocenter Blog by

6 tekenen dat jouw relatie schadelijk voor je is

Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Voel je je niet lekker in je relatie? Heb je het idee dat je zelfvertrouwen verliest? Heb je het idee dat je niet meer doet wat je zelf wilt? Sommige relaties kunnen schadelijk zijn. Lees hier hoe je ze kunt herkennen!

 

Sommige relaties zijn schadelijk, ze weerhouden ons ervan om te groeien en ontwikkelen. Het is dan ook van belang dat je een dergelijke relatie op tijd ontdekt. Een schadelijke relatie kan er voor zorgen dat je langzaamaan je persoonlijkheid verliest en steeds minder in jezelf gaat geloven. Ontdek hier hoe je een schadelijke relatie kunt herkennen.

 

Waarom is het belangrijk om een schadelijk persoon te herkennen?

Voel je je steeds minder autonoom? Heb je het idee dat je niet meer je eigen keuzes maakt? Twijfel je aan jezelf en heb je geen zelfvertrouwen meer? Stres, frustraties, schuldgevoelens, verdriet… emoties die je voelt, maar je weet niet waarom? Een schadelijk persoon of een schadelijke relatie kan hier in sommige gevallen de oorzaak van zijn. Het ongelukkige gevoel kan zowel geestelijke als lichamelijke klachten veroorzaken.

 

>> 5 tekenen dat jouw relatie eenrichtingsverkeer geworden is

 

Een schadelijke herkennen: 6 tekenen

 

1. Je bent geheel afhankelijk van de ander

Heb je het gevoel dat je niet zonder de ander kunt leven? Op een afhankelijke manier? Om financiële of emotionele redenen? Ben je bang om alleen te zijn en onderneem je niks zonder je partner? Je kunt wel eens te afhankelijk zijn van hem of haar. Dit geeft je partner een bepaalde controle over jou, die schadelijk voor je is. Zorg dat het niet zover komt!

 

2. Je bent gestrest

Je voelt je niet vrij en vaak gestrest, zonder een duidelijke aanwijsbare reden. Je bent angstig om een onduidelijke reden en je voelt je zelfvertrouwen verminderen. Je partner legt je een bepaalde druk op en je hebt het gevoel niet aan zijn of haar verwachtingen te (kunnen) voldoen.

 

3. Je hebt (onterechte) schuldgevoelens

Je partner maakt je geregeld verwijten die niet gegrond zijn. Toch voel je je schuldig terwijl je partner nooit aan zichzelf zal twijfelen.

 

4. Je voelt je niet jezelf

Je partner accepteert je niet volledig om wie je bent. Hij of zij heeft altijd wel iets op je aan te merken. Je voelt je verplicht om bepaalde dingen an jezelf te veranderen, om je partner gelukkig te maken. Je hebt het gevoel dat je verandert, op negatieve wijze, voor je partner.

 

5. Je voelt je geïsoleerd van je omgeving

Je partner houdt je steeds vaker weg bij je familie of vrienden. Hij of zij houdt je voor dat jouw vrienden niet te vertrouwen zijn en dat je enkel je partner kunt vertrouwen. Hij heeft altijd een goede reden om je niet te laten afspreken met anderen.

 

6. Je hebt het gevoel dat je “verwelkt”

Schuldgevoel, schaamte, angst, frustraties… je voelt je opgesloten en je gelooft steeds minder in jezelf. Je eet slecht, je slaapt slecht… Het is alsof je langzaam onzichtbaar wordt…

 

Herken je jezelf in de bovenstaande punten? Dan is het tijd dat je iets doet! Het is tijd dat je voor jezelf kiest en de schadelijke relatie beëindigd. Hoe moeilijk dit ook lijkt, dit is de enige oplossing.

 

Onze consulenten kunnen je helpen bij het vinden van de juiste aanpak en oplossing.


Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Dit vindt u misschien ook leuk...

Sterrenbeeld Waterman versieren

Ben je verliefd op iemand met het sterrenbeeld Waterman, maar weet je niet hoe je hem of haar het beste kunt versieren? Weet dat de Waterman van originaliteit houdt! Lees hier hoe je bij hem in de smaak kunt vallen…

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Edelstenen van het sterrenbeeld Tweelingen

Wist je dat edelstenen niet alleen mooi zijn maar ook over bepaalde krachten en eigenschappen beschikken? Ontdek de verbluffende krachten van de edelstenen die worden geassocieerd met het sterrenbeeld Tweelingen hier!

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter