Astrocenter Blog by

Leer van jezelf te houden, in 4 stappen

Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Van jezelf houden is de basis van levensgeluk. Heb je de laatste tijd niet zo veel zelfvertrouwen? Twijfel je aan jezelf? Voel je je snel schuldig over wat je doet of de beslissingen die je neemt? Stop! Leer weer van jezelf te houden, lees onze adviezen hier.

 

Sommige gebeurtenissen in ons leven laten littekens achter en we komen hier niet zo gemakkelijk overheen. Soms kan dit leiden tot het verlies van zelfvertrouwen.  Het is belangrijk om van jezelf te houden om in harmonie te kunnen leven en om van anderen te kunnen houden. Lees hier onze 4 adviezen om weer van jezelf te gaan houden.

 

4 adviezen om jezelf te accepteren zoals je bent

 

1. Wees toleranter ten opzichte van jezelf

Stop met jezelf verwijten maken. Voel je niet schuldig als je een bepaalde belofte niet hebt kunnen nakomen, een bepaald doel niet hebt weten te bereiken, of een vergissing hebt gemaakt. Fouten maken is menselijk en van fouten kun je alleen maar leren. Iedereen heeft zijn zwakkere kanten, accepteer ze. Dit is wie je bent!

>> 10 tips voor meer zelfvertrouwen<<

 

2. Zeg nee tegen te veel druk

Leg jezelf niet te veel druk op. Denk niet telkens aan wat er allemaal mis kan gaan als je iets niet doet of juist wel doet. Ontspan en geloof in jezelf. Ook als je bepaalde dingen even laat liggen komt het goed. Haal de druk van je schouders en ga ervoor, in je eigen tempo!

 

3. Denk niet steeds aan wat anderen vinden en denken

Ben je bang voor wat anderen van je vinden? Wat anderen vinden over wat je doet? Denk je altijd aan anderen voordat je iets doet of kiest? Leer om hier afstand van te nemen! Je leeft voor jezelf, niet voor anderen. Je zult merken dat wanneer je in de eerste plaats aan jezelf denkt in plaats van aan anderen, dat keuzes maken een stuk gemakkelijker wordt. Accepteer de keuzes die je maakt in het leven en sta er volledig achter, wat anderen er ook van vinden of zeggen!

>> Heb je behoefte ana persoonlijk advies? Onze consulenten staan voor je klaar!

 

4. Denk positief!

Positiviteit is een bron van energie. Probeer sombere gedachten van je af te zetten. Negativiteit kan een serieuze invloed hebben op je mentale en lichamelijke gezondheid. Concentreer je dan ook niet langer op jouw eventuele zwakke kanten, maar concentreer je juist op jouw sterke kanten. Zet jouw kwaliteiten op een rij en concentreer je hier elke dag op. Denk aan wat je goed kunt en geef jezelf realistisch doelen. Je zult merken dat dingen je vaker lukken en dat je meer kunt dan je denkt!


Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Dit vindt u misschien ook leuk...

Sterrenbeeld Waterman versieren

Ben je verliefd op iemand met het sterrenbeeld Waterman, maar weet je niet hoe je hem of haar het beste kunt versieren? Weet dat de Waterman van originaliteit houdt! Lees hier hoe je bij hem in de smaak kunt vallen…

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Edelstenen van het sterrenbeeld Tweelingen

Wist je dat edelstenen niet alleen mooi zijn maar ook over bepaalde krachten en eigenschappen beschikken? Ontdek de verbluffende krachten van de edelstenen die worden geassocieerd met het sterrenbeeld Tweelingen hier!

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter