Astrocenter Blog by

Manipulatieve personen, hoe bescherm je jezelf?

Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Manipulatieve personen kun je overal tegenkomen in het dagelijks leven. Je kunt ze tegenkomen op het werk, in het privéleven, liefdesleven… Zorg ervoor dat je ze kunt herkennen en jezelf tegen ze kunt beschermen!

 

Denk je dat je te maken hebt met een manipulatief persoon in je omgeving? Heb je hier direct mee te maken en last van? Beinvloed het je gedrag en de keuzes die je maakt? Lees hieronder hoe je manipulatieve personen kunt herkennen en wat hun motieven zijn.

 

Manipulatieve personen, wie zijn het?

Manipulatieve personen hebben verschillende gezichten, ze zijn uitstekende acteurs en ze kunnen in een seconde van gedrag veranderen. Dit alles om hun omgeving te manipuleren.

 

Ze maken gebruik van anderen om hun doelen te bereiken. Ze gaan niets uit de weg om zichzelf beter te kunnen voelen dan anderen of op te kunnen klimmen op de professionele ladder bijvoorbeeld.

 

Ze zetten anderen onder druk om iets te doen of om juist iets niet te doen, alles in het eigen belang.  Manipulatie is subtiel en manipulatieve personen weten heel goed in te spelen op de emoties van de persoon waarvan ze iets gedaan willen krijgen.

 

>> 10 tips voor meer zelfvertrouwen <<

 

Heb je te maken met een manipulatief persoon?

Manipulatieve personen zijn niet altijd makkelijk te herkennen, ze spelen hun spel namelijk goed! Je kunt het vaak herkennen aan je eigen gedrag.

 

Wat voel je wanneer je met deze persoon praat? Heb je het gevoel in een hoek te worden gedreven? Ben je niet op je gemak? Heb je minder zelfvertrouwen wanneer je met deze persoon te maken hebt? Heb je het idee dat je dingen tegen je zin in doet of juist niet doet? Als je terug denkt aan een gesprek met deze persoon voel je dan de voorgaande dingen, wanneer je er goed over nadenkt? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk te maken met een manipulatief persoon.

 

Hoe bescherm je jezelf tegen een manipulatief persoon?

Manipulatieve personen kun je het beste uit de weg gaan, want ze kosten je gewoonweg te veel energie. Als je geen andere keus hebt, omdat deze persoon een huisgenoot, een collega of een familielid is, is humor meestal het beste wapen. Neem de manipulaties niet te serieus en probeer het van je af te laten glijden. En doe vooral niks tegen je zin in.

 

>> Heb je behoefte aan ondersteuning en nieuwe inzichten? Onze consulenten kunnen je helpen.

 

Stel grenzen voor jezelf en houd je hier ook aan. Wanneer je een relatie hebt met een manipulatief persoon, kun je hem of haar beter uit je hoofd zetten. Is je baas manipulatief? Probeer ferme grenzen te stellen en als het echt niet meer gaat, zoek dan een andere baan.

 

Onthoud, deze personen vreten energie, dus denk aan jezelf en ga ze vooral uit de weg!

 

Welke sterrenbeelden zijn het meest manipulatief?

De Schorpioen staat bekent als een mogelijk manipulatief persoon. Ze hebben een zeer goede intuïtie die hen helpt om hun doelen te bereiken. Soms maken ze hier gebruik van op een manipulatieve manier…

 

De Weegschaal en de Boogschutter kunnen manipulatief zijn, maar op een minder georganiseerde manier. De diplomatie van de Weegschaal kan veranderen in hypocrisie. Ze zeggen niet altijd wat de vinden of denken om hun doelen te bereiken.

 

De Boogschutter kan aan de hand van personen compleet van gedrag of karakter veranderen.

 

Ook de Tweelingen wordt gezien als een sterrenbeeld die manipulatief kan zijn. Dit sterrenbeeld kent twee gezichten.


Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Dit vindt u misschien ook leuk...

Sterrenbeeld Waterman versieren

Ben je verliefd op iemand met het sterrenbeeld Waterman, maar weet je niet hoe je hem of haar het beste kunt versieren? Weet dat de Waterman van originaliteit houdt! Lees hier hoe je bij hem in de smaak kunt vallen…

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Edelstenen van het sterrenbeeld Tweelingen

Wist je dat edelstenen niet alleen mooi zijn maar ook over bepaalde krachten en eigenschappen beschikken? Ontdek de verbluffende krachten van de edelstenen die worden geassocieerd met het sterrenbeeld Tweelingen hier!

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter