Astrocenter Blog by

Wat zegt jouw handschrift over jouw persoonlijkheid?

Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Iedereen heeft een ander handschrift en vaak verandert hij een beetje door de jaren heen. Ons handschrift zegt meer over ons dan we misschien denken. Uit het handschrift kan de persoonlijkheid en karakter worden afgelezen. Ontdek hier hoe het werkt!

 

Grafologie is een persoonlijkheidsanalyse aan de hand van het handschrift van een persoon. Hierbij wordt er niet enkel naar een beweging of letter gekeken, maar naar het globale handschrift. Zo wordt er onder meer gekeken naar de manier van bewegen, de vormen van de letters en de ruimte tussen de letters.

 

Handschriftanalyse: welke elementen worden bestudeerd?

Er wordt in het bijzonder naar de volgende 5 punten gekeken binnen de grafologie:

 

1. De grootte van het handschrift

Er bestaat nogal wat verschillen tussen de grootte van verschillende handschriften. Schrijf jij klein, gemiddeld of groot?

 

Klein: Dit kan duiden op een verlegen karakter. Je bent wat schuchter en je leert graag. Je kunt nauwkeurig en geconcentreerd werken.

Gemiddeld: Je hebt een flexibel karakter en past je gemakkelijk aan.

Groot: Jij bent een open persoon en je houdt van sociale contacten. Je lijkt veel zelfvertrouwen te hebben, maar schijn bedriegt soms…

 

>> Wat betekent jouw huisnummer? <<

 

2. De spatiëring (ruimte tussen woorden)

Ook de ruimte die men tussen de verschillende woorden laat, laat het volgende weten:

 

Grote ruimte: Jij hebt je vrijheid nodig en je geniet er van. Anderen moeten jou niet hun wil opleggen, hier kun je slecht tegen.

Kleine ruimte: Jij hebt het liefst mensen om je heen, je voelt je snel alleen.

 

3. De helling van het schrift

Je hebt mensen die hellend naar achteren schrijven, recht schrijven of hellend naar voren schrijven. Dit wil het volgende zeggen over je persoonlijkheid:

 

Hellend naar links: naar links hellend komt vooral voor bij linkshandigen. Ben je rechtshandig en helt jouw handschrift naar links? Dan ben je een rebels persoon! Linkshandigen hechten veer waarde aan zichzelf.

Recht: Je bent een nuchter persoon, je laat je niet zomaar van de wijs brengen door gevoelens. Jij houdt van een praktische aanpak van problemen.

Hellend naar rechts: Jij houdt van nieuwe avonturen en ervaringen. Je staat open voor nieuwe sociale contacten, je haalt hier nieuwe energie uit.

 

>> 5 tekenen dat jouw relatie eenrichtingsverkeer geworden is... <<

 

4. De vorming van de letters

De vorm van de letters spelen ook een rol. Is jouw handschrift rond of juist hoekig?

 

Rond: Dit zijn voornamelijk vrouwen en het duid op een creatieve, artistieke geest.

Hoekig: heb je een hoekig handschrift? Je kunt agressief overkomen, maar je bent ook intelligent en geïnteresseerd. Je bent een intens persoon.

 

5. Bogen en lussen

De manier waarom letters met een lus (de l) of letters met bogen (de e, a) worden geschreven zegt het volgende over je persoonlijkheid:

 

Smalle lus: Je legt jezelf bepaalde beperkingen en restricties op. Dit kan voor stress en spanningen zorgen…

Brede lus: Jij hebt een makkelijke instelling, je bent spontaan en ontspannen. Je weet maar al te goed hoe jezelf kunt uitdrukken!

 

Smalle bogen: dit is een teken van twijfel en ongelovigheid. Je laat je niet van de wijs brengen door de gevoelens van anderen. Het interesseert je niet zoveel.

Brede bogen: Je bent open en instinctief. Je voelt gevoelens van anderen goed aan en je houdt je er ook mee bezig.

 

>> Ben je uit balans? Heb je behoefte aan een persoonlij consult? Onze consulenten staan voor je klaar!


Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Dit vindt u misschien ook leuk...

Sterrenbeeld Waterman versieren

Ben je verliefd op iemand met het sterrenbeeld Waterman, maar weet je niet hoe je hem of haar het beste kunt versieren? Weet dat de Waterman van originaliteit houdt! Lees hier hoe je bij hem in de smaak kunt vallen…

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Edelstenen van het sterrenbeeld Tweelingen

Wist je dat edelstenen niet alleen mooi zijn maar ook over bepaalde krachten en eigenschappen beschikken? Ontdek de verbluffende krachten van de edelstenen die worden geassocieerd met het sterrenbeeld Tweelingen hier!

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter