Astrocenter Blog by

Een Feng Shui tuin in 5 simpele stappen

Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Feng Shui is een eeuwenoude leefwijze die harmonie en woongenot bevorderd. Feng Shui kan ook worden toegepast in tuinen. Ontdek hier hoe je jouw tuin in 5 stappen Feng Shui maakt!

 

We voelen ons beter in ons vel wanneer we ons in een omgeving bevinden die in balans is. Decoratie, kleuren, elementen spelen een grote rol bij Feng Shui. We zijn allen wel bekend met de term, maar niet iedereen weet wat Feng Shui precies is. Klik hier om meer te lezen over de basis beginselen van Feng Shui.

 

Feng Shui wordt doorgans toegepast in woningen, bureaus of openbare ruimtes. Maar ook de tuin kan een rustgevende atmosfeer uitstralen wanneer er Feng Shui wordt toegepast. Lees hier hoe je in 5 simpele stappen jouw tuin meer in balans kunt brengen en zo een oase van rust en nieuwe energieën wordt!

 

Een Feng Shui tuin in 5 stappen

Volg de volgende 5 stappen om Feng Shui aan te brengen in jouw tuin.

 

1. Vind een evenwicht tussen verschillende vormen

Feng Shui is gebaseerd op de balans tussen Yin en Yang. In de tuin is het dan ook belangrijk om schaduwzones goed af te wisselen met zonverlichte zones. In het zelfde verband kan er ook gedacht worden aan verlichting ’s avonds. Qua vormen kan er gedacht worden aan een goede balans tussen hoge planten, struiken en bloemenvelden. De hoogten moeten goed afgewisseld worden.  Er kan vorm worden aangebracht met behulp van stenen, terrassen, vijvers enz.

 

>>Ben je uit balans? Onze consulenten kunnen je helpen.

 

2. Water is onmisbaar in een Feng Shui tuin

Het water is binnen de Feng Shui leer een bron van energie en rijkdom. Bij voorkeur wordt er een waterelement achter het huis geplaatst. Het is belangrijk dat het water altijd schoon en helder gehouden wordt. Als je een vijver wilt aanleggen, denk er dan aan dat deze niet in de schaduw ligt. Waterplanten en vissen dragen bij aan de relaxte sfeer. Het beste is om beweging in het water te brengen doormiddel van een fontein of waterval(letje).

 

3. De tuin moet levendig zijn

Om de goede energieën te laten stromen is beweging van belang. Dit kun je doen door vogels, vlinders en andere beestjes aan te trekken. Ze brengen leven en vreugde in de brouwerij! Je kunt vogelhuisjes plaatsen en een vlinderstruik bijvoorbeeld.

 

4. Grote bloempotten brengen geluk

Binnen de Feng Shui worden grote potten gezien als een bron van geluk. Grote bloempotten of sierpotten zijn dan ook zeker een goede keuze, en nog mooi ook! Kies de kleur die past bij de zone van de tuin, volgens Feng Shui. Lees hier meer over de Feng Shui zones in de tuin.

 

5. Beelden en sculpturen voor goede energie

Beelden en sculpturen helpen om de energie te laten doorstromen in de tuin. Je kunt ze plaatsen in de zones met een ijzer thema of volgens de kleur van het beeld in de juiste zone. Let op, de beelden moeten wel bij de grootte van de tuin passen.


Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Dit vindt u misschien ook leuk...

Sterrenbeeld Waterman versieren

Ben je verliefd op iemand met het sterrenbeeld Waterman, maar weet je niet hoe je hem of haar het beste kunt versieren? Weet dat de Waterman van originaliteit houdt! Lees hier hoe je bij hem in de smaak kunt vallen…

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Edelstenen van het sterrenbeeld Tweelingen

Wist je dat edelstenen niet alleen mooi zijn maar ook over bepaalde krachten en eigenschappen beschikken? Ontdek de verbluffende krachten van de edelstenen die worden geassocieerd met het sterrenbeeld Tweelingen hier!

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter