Astrocenter Blog by

Oase van rust: Feng Shui tuinieren

Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Tuinieren is een rustgevende bezigheid voor velen. Nu het weer mooi weer is kun je je weer helemaal uitleven met planten en bloemen. Om nog meer tot rust te komen in je tuin kun je de richtlijnen van Feng Shui ook toepassen buitenshuis. Je tuin wordt een oase van rust!

 

Feng Shui is een eeuwenoude leefwijze, waardoor we ons beter in ons vel gaan voelen en meer connectie hebben met onze omgeving. Er wordt uitgegaan van een perfecte balans tussen Yin en Yang en een betere doorstroming van energieën.

 

De tuin is het verlengstuk van het huis, vooral in de zomer voelen we dit zo. Met enkele technieken uit de Feng Shui leer kun je je tuin omtoveren is een oase van rust en een bron van nieuwe energieën.

 

De 9 Feng Shui zones

Volgens de principes van Feng Shui dient de tuin in 9 zones te worden opgedeeld. Elke zone representeert een domein in ons leven. Bijvoorbeeld, de zuidelijke zone staat voor de zomer en succes. In elke zone worden bepaalde kleuren en elementen aangebracht.

 

Indeling van de 9 zones

De indeling van de tuin kun je alsvolgt doen:

1. Bepaal de windrichtingen met behulp van een compas.

2. Teken de tuin uit op papier, plaats noord aan de onderzijde van het papier. Elke windrichting zal overeenkomen met een bepaald domein in je leven. Dit zie je hieronder in de afbeelding.

3. Bepaal de negen zones.

4. De middelste zone is de Tai Chi. Hier bevindt zich jouw potentieel.

 Feng Shui tuin zones

 

>>Ben je uit balans? Onze consulenten kunnen je helpen.

 

De zuidelijke zones van de tuin

Zuiden: dit representeert de zomer en jouw succes. Het dominerende element is hier vuur en de kleur rood. Hier kun je dus denken aan rode bloemen, zoals klaprozen, rode rozen, tulpen etc. Ook kan hier het element vuur aangebracht worden in de vorm van een vuurkorf of barbecue.

 

Zuidoosten: dit staat in het teken van het voorjaar, geluk en rijkdom. Het dominerende element is hout en de kleur is paars. Hier kun je paars bloeiende planten en houten elementen plaatsen.

 

Zuidwesten: Dit is de zone die de liefdesrelatie representeert. Het dominerende element is hier aarde. De kleuren zijn roze en geel. Hier kun je geel bloeiende planten plaatsen en denken aan een aarde element. Heb je kinderen? Dit is de ideale plek voor een zandbak bijvoorbeeld.

 

>> 5 simpele stappen om een Feng Shui tuin te creeëren

 

De noordelijke zones van de tuin

Noorden: deze zone representeert het professionele leven, de carrière en de winter. Het dominerende element is water en de dominerende kleur is blauw. In deze zone kun je een waterelement plaatsen. Je kunt hierbij denken aan een vijver, een fontein, of zelfs een zwembad.

 

Noordoosten: dit symboliseert de wijsheid en intelligentie. Het dominerende element is hier aarde. De kleuren die hier gebruikt kunnen worden zijn geel en oranje. Denk aan planten die bloeien in deze kleuren of bomen die in de herfst oranje kleuren.

 

Noordwesten: representeert alle typen relaties en de steun die men ontvangt van deze relaties. Het element is hier ijzer en de kleuren zijn wit en grijs. Je kunt hier een plekje creëren voor een mooi ijzeren beeld of sculptuur bijvoorbeeld.

 

De oostelijke zone

Deze zone staat in het teken van het voorjaar en de gezondheid. De dominerende kleur is groen. Plant hier alles dat groen is en blijft. Een goede plek voor een moestuin(tje)!

 

De westelijke zone

Hier staat familie en eventuele kinderen centraal. Deze zone representeert puurheid en de kleur die hier domineert is wit. Je kunt hier goed een terras aanleggen.


Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Dit vindt u misschien ook leuk...

Sterrenbeeld Waterman versieren

Ben je verliefd op iemand met het sterrenbeeld Waterman, maar weet je niet hoe je hem of haar het beste kunt versieren? Weet dat de Waterman van originaliteit houdt! Lees hier hoe je bij hem in de smaak kunt vallen…

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Edelstenen van het sterrenbeeld Tweelingen

Wist je dat edelstenen niet alleen mooi zijn maar ook over bepaalde krachten en eigenschappen beschikken? Ontdek de verbluffende krachten van de edelstenen die worden geassocieerd met het sterrenbeeld Tweelingen hier!

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter