Astrocenter Blog by

10 tips voor meer zelfvertrouwen

Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Heb je de zenuwen als je ergens heen moet waar je niemand kent? Ben je bang dat je niet goed genoeg bent op je werk of zelfs voor je vrienden? Is een gesprek met de buurvrouw voeren al een opgave? Misschien heb je dan te weinig zelfvertrouwen… We geven je 10 tips om meer zelfvertrouwen te krijgen!

 

Een gebrek aan zelfvertrouwen komt bij velen voor. Een recent onderzoek wijst uit dat van de 1000 ondervraagden, 68% twijfelt aan zijn intelligentie, 69% vindt dat hij zich niet goed kan uitdrukken en 54% heeft moeite om zijn fysieke verschijning te accepteren.

 

Zelfvertrouwen is een belangrijke eigenschap in ons leven. Zelfvertrouwen zorgt ervoor dat je jezelf beter voelt, overtuigend bent, gelukkiger bent, liefde kunt geven en ontvangen… Zelfvertrouwen is de sleutel tot een succesvol en gelukkig leven! Volg onze 10 tips op om meer zelfvertrouwen te krijgen!

>>Praat met een consulent over jouw twijfels en krijg vertrouwen terug!

 

10 tips voor meer zelfvertrouwen

 

  1. Kijk anderen in de ogen aan

Vind je het lastig om tijdens een gesprek de ander recht in de ogen aan te kijken? Kijk je vaak weg en voel je je ongemakkelijk door de blik van de ander? Oogcontact is de basis van alle communicatie. Woorden zijn belangrijk, maar oogcontact evengoed. Sla niet je ogen neer wanneer je met iemand praat, men zal denken dat je verlegen bent. Probeer je gesprekspartner aan te kijken, zonder te staren. Probeer het elke keer wat langer te doen en je zult merken dat het uiteindelijk vanzelf gaat.

 

  1. Ga zelf een gesprek aan

“Al doende leert men” en dit geldt zeker voor het verkrijgen van zelfvertrouwen. Probeer af en toe zelf een gesprek te starten met iemand. Praat over alledaagse dingen en houd een luchtig gesprek en stel vragen aan de ander. Je zult merken dat het makkelijker gaat dan je denkt en dat het na een paar keer “oefenen” steeds natuurlijker wordt!

 

  1. Besteed tijd aan je passie

Om je goed in je vel te voelen en meer zelfvertrouwen te krijgen is het goed om een activiteit te beoefenen die je leuk vindt en waar je goed in bent! Heb je een moeilijke dag gehad op het werk of verliep je dg niet zoals je had gewild? Besteed ’s avonds tijd aan je hobby of passie en je zult merken, je voelt je snel een stuk beter over jezelf!

>>6 tips voor een gelukkiger leven

 

  1. Weet wat je sterke en zwakke punten zijn

Als je weet wat je sterke en zwakke kanten zijn kun je makkelijker aan de slag met je zelfvertrouwen. Concentreer je op je sterke kanten in plaats van je zwakke kanten. Dit geeft je moraal een boost!

 

  1. Stop met jezelf te vergelijken met anderen

Het is nooit goed om je te veel te concentreren op anderen. Kijk niet naar waar anderen beter in zijn dan jij, kijk in plaats daarvan naar waar jij goed in bent. Concentreer je meer op jezelf, zet jezelf op nummer 1!

 

  1. Sta achter jouw meningen

Ga niet te snel mee met de meningen van anderen. Vorm je eigen mening en sta hier achter, wat een ander er ook van zegt of vindt. Wanneer je achter je eigen standpunten staat, sta je ook achter jezelf. Geef je zelfvertrouwen hiermee een boost!

 

  1. Kies voor een positieve houding

Positief denken helpt je op allerlei vlakken in het leven, ook bij het vinden van meer zelfvertrouwen. Probeer elke dag te denken aan iets positiefs in je leven en concentreer je daarop. Gaat het even wat minder heb je een dipje? Vindt iets positiefs waar je je op kunt concentreren en je zult merken dat je je lekkerder in je vel voelt. Gaat het even niet lekker op het gebied van je zelfvertrouwen? Probeer elke dag iets positiefs te vinden aan jezelf en herhaal dit voor jezelf.

>> 5 redenen om meer te lachen!

 

  1. Kom uit je comfortzone

Om je lekker in je vel te voelen en meer zelfvertrouwen te krijgen moet je met de veranderingen kunnen omgaan die het leven brengt. Probeer af en toe eens iets anders te doen dan je dagelijkse gewoonten. Ga je met de auto naar het werk? Probeer eens het openbaar vervoer, waar je meer mensen tegenkomt. Ga je altijd naar dezelfde supermarkt? Probeer eens een andere, waar je niemand kent.

 

  1. Luister niet naar dat stemmetje in je hoofd

Je kent het wel, dat stemmetje dat je soms tegenspreekt. “Ik ben niet goed genoeg!” “Dat kan ik toch niet…”. Luister hier niet meer naar! Zeg hardop dat je het wel kunt en benoem jouw sterke kanten. Voed je zelfvertrouwen met punitiviteit!

 

  1. Kwestie van gewoonte…

De bovenstaande tips helpen je op weg en kun je herhalen tot je jezelf zekerder voelt en tot het eigenlijk vanzelf gaat. Zelfvertrouwen, daar moet je aan blijven werken, maar het wordt op een gegeven moment ook een gewoonte, iets dat gewoon bij je hoort!


Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Dit vindt u misschien ook leuk...

Sterrenbeeld Waterman versieren

Ben je verliefd op iemand met het sterrenbeeld Waterman, maar weet je niet hoe je hem of haar het beste kunt versieren? Weet dat de Waterman van originaliteit houdt! Lees hier hoe je bij hem in de smaak kunt vallen…

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Edelstenen van het sterrenbeeld Tweelingen

Wist je dat edelstenen niet alleen mooi zijn maar ook over bepaalde krachten en eigenschappen beschikken? Ontdek de verbluffende krachten van de edelstenen die worden geassocieerd met het sterrenbeeld Tweelingen hier!

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter