Astrocenter Blog by

De betekenis van de 10 meest voorkomende dromen

Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

We hebben allemaal wel eens een vreemde droom, waar je de volgende dag aan terug denkt en je afvraagt, waarom droom ik hierover? Ook heeft iedereen wel bepaalde terugkomende dromen. Wat dit betekent? Ontdek hier de betekenis van de 10 meest voorkomende dromen!

 

Je kent het wel, je hebt een intense droom en je blijft er maar aan terugdenken. Of je hebt een droom die maar blijft terugkomen, hoe bizar de droom soms ook kan zijn.  Je vraagt je af of de droom een bepaalde betekenis heeft… We bespreken hier de 10 meest voorkomende onderwerpen van dromen en hun symboliek.

 

1.     Dromen over tanden

Dromen over het verliezen van tanden of kiezen komt vaak voor. Een dergelijke droom symboliseert een psychische dood en een voortdurende vernieuwing. Het kan een teken zijn van een einde van een periode en een nieuw begin. Het kan ook een teken zijn van een wat verminderde vitaliteit, een periode waarin je minder energie hebt of een periode dat je wat makkelijker vatbaar bent om ziek te worden. Luister goed naar je lichaam!

 

2.     Dromen over autorijden

De auto staat in deze droom symbool voor ons lichaam, het voertuig van onze geest. Het rijden symboliseert onze evolutie in het leven. Het is de soepelheid of moeilijkheid waarmee de auto rijdt die aangeeft of de gekozen weg de goede of juist niet de goede voor je is. Wanneer je niet zelf achter het stuur zit betekent het dat je leven niet zelf dirigeert. Wanneer je achterin de auto zit betekent dit dat anderen jouw leven beheersen.

 

>> Denk je dat jij wel eens voorspellende dromen hebt? Lees hier hoe je ze kunt herkennen! 

3.     Dromen over het vliegtuig pakken

Wanneer je droomt over dat je het vliegtuig neemt kan dit betekenen dat je in een periode van je leven zit die veel veranderingen bevat. Het kan ook een teken zijn dat er een nieuw begin aan zit te komen, of een draaiing van het lot. Het wordt een periode waarin je belangrijke keuzes moet maken, die belangrijk zijn om door te kunnen.

 

4.     Dromen over een zwangerschap

Droom je dat je zwanger bent? Dit is een teken dat je zelf aan het ontwikkelen bent of een ander aspect van jouw leven ontwikkelingen doormaakt. Dit kan een ontwikkeling van je persoonlijkheid zijn, een nieuw doel in het leven of een karaktereigenschap die ej ontwikkeld.

 

5.     Dromen over spinnen

Wanneer je droomt over een spin of spinnen kan dit betekenen dat je bang ent om het initiatief te nemen. Het kan ook een teken van een machtige kracht, in de vorm van een moeilijke relatie, angst voor hiërarchie op de werkvloer of sombere gedachten.

 

>>Het interpreteren van dromen is niet gemakkelijk. U kunt een medium uitkiezen die uw dromen kan decoderen en interpreteren.

 

6.     Dromen over het verliezen van een sleutel / een deur niet kunnen openen

Sleutels staan in dromen symbool voor kansen, controle, toegang e/ of verantwoordelijkheid. Wanneer je in je droom je sleutels kwijtraakt kan dit betekenen dat je de controle over een situatie verliest, of dat je je vertrouwen verliest. Kun je een deur niet openen in een droom? Dit kan symboliseren dat je bepaalde eigenschappen mist om vooruit te kunnen in een bepaalde situatie. Kun je de auto niet starten of krijg je de autosleutels niet in het contact? Dit kan een teken zijn dat een relatie niet goed loopt.

 

7.     Dromen over een lift

We dromen het vaakst over een lift wanneer we in een periode van ons even zitten die we niet kunnen controleren of die benauwend voor ons is. Dit kan zowel om professionele situaties gaan als om privésituaties. De personen in de lift vertegenwoordigen meestal het domein waarom het gaat. De lift symboliseert de ups en downs die we kennen in het leven.

 

8.     Dromen over achtervolgd worden door een hond of kat

Bij dit soort dromen worden we doorgaans opgejaagd wakker en is een symbool voor de relatie die we met ons zelf of anderen hebben. De kat staat symbool voor ons instinct. Zijn gedrag symboliseert hoe we in het leven omgaan met ons instinct. Voor een vrouw kan de kat ook symbool staan voor haar vrouwelijke kant en seksualiteit.

 

De hond is een weerspiegeling van een trouwe vriend of vriendschap. Afhankelijk van het gedrag van de hond in de droom is dit een teken van onze vriendschappelijke relaties in het echte leven. Ook het uiterlijk van de hond is symbolisch voor de vriendschappen die je hebt. Is de hond goed verzorgd, of niet. Is hij vriendelijk of agressief? Allen tekenen van de vriendschappen die we hebben in het leven.

 

>> Lees hier hoe je dromen kunt oproepen!

 

9.     Dromen over bergbeklimmen

Dit is een teken dat je opzoek bent naar nieuwe doelen of dat je nieuwe dingen wilt leren. Het symboliseert een fase die overwonnen moet worden, die ons helpt om te evolueren op persoonlijk, professioneel of spiritueel gebied. Wanneer je de top van de berg bereikt in je droom, is dit een teken dat je jouw doelen behaald.

 

10.    Dromen over trouwen

Dromen over een huwelijk kan verschillende betekenissen hebben. Ben je een getrouwde vrouw en je droomt over een bruiloft? Dit kan een teken zijn dat je op zoek bent naar meer verbondenheid. Ook kan het symbool staan voor de verbondenheid die ontstaat tussen jouw vrouwelijke en mannelijke kant. Voor alleenstaanden is deze droom vaak een teken van een nieuw begin of overgangsfase.

 


Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Dit vindt u misschien ook leuk...

Sterrenbeeld Waterman versieren

Ben je verliefd op iemand met het sterrenbeeld Waterman, maar weet je niet hoe je hem of haar het beste kunt versieren? Weet dat de Waterman van originaliteit houdt! Lees hier hoe je bij hem in de smaak kunt vallen…

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Edelstenen van het sterrenbeeld Tweelingen

Wist je dat edelstenen niet alleen mooi zijn maar ook over bepaalde krachten en eigenschappen beschikken? Ontdek de verbluffende krachten van de edelstenen die worden geassocieerd met het sterrenbeeld Tweelingen hier!

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter