Astrocenter Blog by

5 goede redenen om meer te lachen!

Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

“Lachen is gezond”, we horen het overal. Specialisten beweren zelfs dat lachen een volwaardige therapie kan vormen. Lachen is volgens hen goed voor zowel lichaam en geest. Ontdek hier waarom!

 

“Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd”. “Lachen is gezond”. Het zijn bekende uitdrukkingen die we vaak horen. Lachen is volgens onderzoek goed voor zowel lichaam als geest. Door vaker te lachen kunnen we onze problemen beter relativeren en conflicten laten we gemakkelijker los. Dit geld zowel voor professionele situaties als privésituaties.

 

Lachen brengt mensen dichter bij elkaar. Samen lachen of de slappe lach hebben schept een band en eventuele verschillen bestaan niet meer. Wat vaker lachen lijkt een goed idee toch?

 

5 goede redenen om meer te lachen

Uit onderzoek is gebleken dat lachen goed is voor lichaam en geest. Maar ook gewoon praten met vrienden en collega’s heeft een positief effect, je voelt je beter en je glimlacht vaak al tijdens zo’n gesprek. Hier vijf goede redenen om te lachen:

 

1. Lachen werkt antidepressief

Heb je wel eens gemerkt dat je minder stress voelt wanneer je ontspannen met iemand praat en lacht? Uit onderzoek blijkt dat tijdens het lachen de adrenaline daalt en endorfine wordt aangemaakt. Beide zorgen voor minder depressiviteit en stress.

 

>> 6 tips voor een gelukkiger leven!

 

2. Lachen is waardevol

Lachen en anderen aan het lachen maken geeft zelfvertrouwen. Het is een waardevol moment om samen te kunnen lachen met vrienden, familie of collega’s. Vooral wanneer een gespannen situatie ontspant door een goed geplaatste grap en lach.

 

3. Lachen maakt ons vrij

Freud dacht dat lachen, evenals dromen, ons vrij maakt van bepaalde ideeën en driften. Wanneer je samen kunt lachen kun je bepaalde zware onderwerpen luchtiger maken. Je kunt je bevrijden van bepaalde gedachten die je anders niet zomaar hardop zou zeggen. Ironie en humor helpen hierbij

 

4. Lachen verbroederd

We kunnen nog zo verschillend van elkaar zijn, wanneer er samen gelachen kan worden kunnen deze verschillen overbrugd worden. Humor en samen lachen verbroederd.

 

5. Lachen is goed voor lichaam en geest

 Lachen kan zelf pijn verminderen volgens een bepaald onderzoek. Lachen zorgt voor de aanmaak van endorfine in de hersenen. Dit zorgt ervoor dat we pijn minder voelen. Lach maar raak dus!


Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Dit vindt u misschien ook leuk...

Sterrenbeeld Waterman versieren

Ben je verliefd op iemand met het sterrenbeeld Waterman, maar weet je niet hoe je hem of haar het beste kunt versieren? Weet dat de Waterman van originaliteit houdt! Lees hier hoe je bij hem in de smaak kunt vallen…

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Edelstenen van het sterrenbeeld Tweelingen

Wist je dat edelstenen niet alleen mooi zijn maar ook over bepaalde krachten en eigenschappen beschikken? Ontdek de verbluffende krachten van de edelstenen die worden geassocieerd met het sterrenbeeld Tweelingen hier!

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter