Astrocenter Blog by

Voorspellende dromen

Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Dromen zijn beelden of scenario’s die in onze slaap onze gedachten betreden. De meeste dromen komen voor in de zogenaamde REM slaap (REM staat voor “Rapid Eye Movements”). In dit stadium van de slaap is het lichaam in totale rust, maar de hersenen zijn bijna net zo actief als wanneer we wakker zijn. Enkel de ogen bewegen in dit stadium van de slaap druk achter de gesloten oogleden, alsof ze van alles waarnemen: onze dromen.

De betekenis van onze dromen kan worden verklaard door de beelden te decoderen. Aan de hand van dromen kunnen ze ons leven beter doen begrijpen. Dromen kunnen van verschillende aard zijn. In dit artikel lees je meer over voorspellende dromen.

 

Wat is een voorspellende droom?

Een voorspellende droom anticipeert op gebeurtenissen die nog moeten plaatsvinden. Sommigen zeggen dat de intuïtie spreekt via een droom, ze ontstaan uit ons diepste onderbewustzijn.

 

Hoe weet je of je een voorspellende droom hebt?

Niet alle dromen zijn voorspellende dromen, we kunnen ze pas als zodoende aanmerken wanneer het gedroomde daadwerkelijk plaats vindt. In de tussentijd kunnen we de droom enkel als “gewone” droom zien en de betekenis ervan decoderen. Naast het voorspellen van de toekomst, kunnen dromen ook veel vertellen over ons heden.

Voorspellende dromen voelen bij het ontwaken vaak anders dan andere dromen. Een niet te definiëren gevoel, niet goed en niet slecht, alsof we iets hebben gezien dat snel vervluchtigd, als een zeepbel die uiteen spat. Vaak zijn de genen die een dergelijke droom hebben gehad zeker van wat ze hebben gevoeld, maar enkel de toekomst kan uitwijzen of het daadwerkelijk ging om een voorspellende droom.

 

Van voorspellende droom naar nachtmerrie

Het kan gebeuren dat voorspellende dromen overgaan in een nachtmerrie. Gebeurt dit, denk dan na over wat je de avond ervoor hebt gegeten. Nachtmerries ontstaan vaak na een te zware maaltijd voor het slapengaan. Is dit inderdaad het geval, laat dan de sombere kant van de droom voor wat het is en concentreer je op de boodschap van de droom.

Wanneer er geen sprake is van een te zware maaltijd, dan komt de nachtmerrie waarschijnlijk voort uit onderbewuste angsten. Het is dan ook erg interessant om dergelijke nachtmerries te interpreteren en te decoderen, om het heden en de toekomst beter te begrijpen.

 

Wanneer komen voorspellende dromen voor?

We zien dat dromen, en voornamelijk voorspellende dromen, voorkomen in periodes waarin men veel met emoties bezig is. In deze zwakkere periodes in ons leven komt ons onderbewustzijn meer aan de oppervlakte te liggen en is hierdoor toegankelijker. Informatie uit het onderbewuste komt gemakkelijker tot het bewuste en uit zich via voorspellende dromen.

 

Houd een dromendagboekje bij

Wanneer je jouw dromen wilt interpreteren is het belangrijk om een dromendagboekje bij te houden. Hierin kun je, zo gedetailleerd mogelijk, de dromen die je hebt beschrijven. Het noteren van emoties en gevoelens tijdens de droom en bij het ontwaken, kan goed helpen bij de interpretatie van de droom. Kernwoorden kunnen onderstreept worden. Je kunt op de linker pagina van het dagboekje de droom beschrijven en op de rechter pagina wat er in het huidige leven gebeurt. Dit kan helpen om de droom te interpreteren.

 

Het interpreteren van voorspellende dromen is niet gemakkelijk. U kunt een medium uitkiezen die uw dromen kan decoderen en interpreteren.


Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Dit vindt u misschien ook leuk...

Sterrenbeeld Waterman versieren

Ben je verliefd op iemand met het sterrenbeeld Waterman, maar weet je niet hoe je hem of haar het beste kunt versieren? Weet dat de Waterman van originaliteit houdt! Lees hier hoe je bij hem in de smaak kunt vallen…

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Edelstenen van het sterrenbeeld Tweelingen

Wist je dat edelstenen niet alleen mooi zijn maar ook over bepaalde krachten en eigenschappen beschikken? Ontdek de verbluffende krachten van de edelstenen die worden geassocieerd met het sterrenbeeld Tweelingen hier!

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter