Astrocenter Blog by

Wat is Feng Shui?

Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Heb je behoefte aan evenwicht en balans in het leven? Ben je op zoek naar meer harmonie in huis, op het werk, binnen relaties? Lees hier hoe u Feng Shui jou kan helpen!

 

In de oude culturen wist men het al: er bestaat een nauwe band tussen onze levensvreugde en de kwaliteit van onze fysieke omgeving. Feg Shui is een eeuwenoude filosofie die het belang van onze omgeving benadrukt.

 

Onze omgeving heeft een grote invloed op ons algehele welzijn en onze levensvreugde. Mensen die wonen en werken in een harmonieuze omgeving hebben meer energie, zijn creatiever en hebben als gevolg hiervan meer kans om een goed sociaal en professioneel leven op te bouwen.

 

Wanneer de omgeving minder harmonieus en inspirerend is heeft men het vaker het gevoel dat men obstakels moet overwinnen in het leven. Feng Shui kan met eenvoudige oplossingen negatieve omgevingen en situaties verlichten en verbeteren.

 

Wat is Feng Shui?

Feng Shui betekent letterlijk “Water en Wind” en gaat uit van het principe dat wind en water de essentiële elementen van het leven zijn. Het principe van Feng Shui is dat men in harmonie leeft met zijn omgeving.

 

Wat is het doel van Feng Shui?

Feng Shui helpt om harmonie en welzijn te creëren van bewoners van een huis, of gebruikers van een plek. Dit kan gaan om een huis, een tuin, een appartement, een kantoor, een werkplaats etc. met behulp van Feng Shui kan er een sfeer en energie gecreëerd worden die het welzijn en creativiteit bevordert. Op deze manier kan men de gebruikers van een ruimte aanmoedigen om een speciale houding of een bepaald gedrag aan te nemen.

 

Hoe werkt Feng Shui?

Feng Shui is een bron van harmonie en evenwicht. Dit kan gerealiseerd worden door het gebruik van verschillende kleuren en designs. Deze elementen beinvloed het energie-niveau van een ruimte en zorgt ervoor dat de gebruikers van de ruimte profiteren van deze gunstige harmonie. Febg Shui kan op verschillende plekken worden toegepast:

 

>>Wat betekent jouw huisnummer?

 

Feng Shui thuis

In huis heeft de omgeving invloed op zeer belangrijke onderdelen van het leven. Het toepassen van Feng Shui kan hier helpen bij het vinden van een partner, de harmonisatie van familierelaties, het welzijn van kinderen, het relationele en emotionele deel van het leven, de gezondheid en uw doelen in het leven.

 

Feng Shui op de werkplek

Op de locatie waar je werkt kan heeft Feng Shui invloed op werktevredenheid, de samenwerking tussen collega’s, de sfeer op de werkvloer en de productiviteit.

 

Hoe pas je Feng Shui toe?

Bij Feng Shui wordt gebruik gemaakt van vijf elementen: metaal, water, aarde, hout en vuur. Wanneer deze vijf elementen aanwezig zijn in een ruimte zal in principe het evenwicht en de harmonie verbeteren. Er zijn echter verschillende toepassingen van deze vijf elementen mogelijk.

 

 >> Ben je uit balans? Heb je behoefte aan advies? Consulter onze consulenten!

 

Metaal

Bij het metaalelement kan gedacht worden aan ronde of ovale vormen van metaal (ijzer, aluminium, goud, zilver). Decoratieobjecten als stenen in de kleuren wit, grijs, zilver of pastelkleuren horen hier ook bij.

 

Water

Bij dit element kan gedacht worden aan alle donkere, diepe kleuren, reflecterende oppervlakten (spiegels, glazen objecten), asymmetrische vormen, water in de vorm van een aquarium, fontijnen of vijvers.

 

Aarde

Bij dit element kan gebruik gemaakt worden van aardetinten, vierkante of rechthoekige objecten, platte oppervlakten die aan een landschap doen denken.

 

Hout

Bij dit element kan gedacht worden aan planten, bloemen, kleine bomen, katoen of andere natuurlijke stoffen of houten meubilair.

 

Vuur

Hierbij kan gedacht worden aan kaarsen, zonlicht, natuurlijke verlichting en kleuren zoals rood, geel, roze en paars.


Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Dit vindt u misschien ook leuk...

Sterrenbeeld Waterman versieren

Ben je verliefd op iemand met het sterrenbeeld Waterman, maar weet je niet hoe je hem of haar het beste kunt versieren? Weet dat de Waterman van originaliteit houdt! Lees hier hoe je bij hem in de smaak kunt vallen…

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Edelstenen van het sterrenbeeld Tweelingen

Wist je dat edelstenen niet alleen mooi zijn maar ook over bepaalde krachten en eigenschappen beschikken? Ontdek de verbluffende krachten van de edelstenen die worden geassocieerd met het sterrenbeeld Tweelingen hier!

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter