Astrocenter Blog by

10 stappen om je tijdens de lente klaar te stomen voor de zomer!

Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

De terrassen beginnen weer langzaamaan vol te raken, de dagen worden langer én warmer en onze lichamen hebben weer wat extra aandacht nodig… Het is duidelijk, de lente is begonnen!

 

De lente is de beste tijd om je voor te bereiden op de zomer, de lente is immers het seizoen van veranderingen! Dit is het seizoen van vernieuwing, positiviteit en liefde! Wat staat jou deze lente te wachten? Lees hier onze voorjaarshoroscoop!

 

Al deze veranderingen kunnen vermoeiend zijn voor ons lichaam en om niet uit balans te raken is het goed om ons lichaam voor te bereiden op de veranderingen die komen.  De zon geeft ons nieuwe energie, maar soms lopen we iets te hard van stapel! Zorg ervoor dat je je langzaam overgeeft aan deze nieuwe energie en volg onze 10 stappen om maximaal van het voorjaar te genieten!

 

10 stappen om van de lente te genieten en je voor te bereiden op de zomer

 

1. Begin met een gezonder dieet

Dit advies heb je waarschijnlijk al vaker gehoord, maar de lente is de perfecte periode om je eetpatroon aan te passen! De supermarkten en de lokale markt liggen weer vol met verse groenten en fruit. Ga in het weekend op zoek naar de lekkere kleurrijke groenten en fruit en plan wat je die week kunt eten!

 

In de winter hebben we de neiging om vetter en meer calorieën te eten. Het is dan niet moeilijk om een paar extra kilootjes te verstoppen on een dikke wintertrui. Maar nu de zon weer gaat schijnen willen we toch graag weer de beste versie van onszelf laten zien. Dit hoeft niet te betekenen dat er meteen kilo’s af moeten, maar we willen ons goed in ons vel voelen. Gezond eten helpt hierbij en dit geeft extra zelfvertrouwen.

 

2. Pak je sportactiviteiten weer op

De winter is een periode waarin we minder gemotiveerd zijn om te sporten. De dagen zijn kort en we blijven ‘s avonds liever op de bank zitten.  Maar in de lente is het toch echt weer tijd om je spieren weer tot leven te roepen! Haal je hardloopschoenen, zwemkleding, tennisracket, of wat je maar hebt, uit de kast en begin in je eigen tempo met de sport die je leuk vindt. Het is warmer en de dagen zijn langer, ’s avonds profiteer je dus van het extra licht om lekker te gaan sporten.  Onthoud, alle beetjes helpen! Je hoeft echt niet een marathon te gaan lopen. Loop een kwartiertje langer dan gewoonlijk met de hond, of ga op de fiets boodschappen halen. Het geeft je gegarandeerd een goed gevoel!

 

 

3. Slaap genoeg

Op het eerste gezicht lijkt dit niet te passen in de energierijke lente, maar niets in minder waar! Van al die extra energie en activiteiten moet je ook bijkomen. Genoeg slapen is misschien wel ons belangrijkste advies! De langere avonden en het warmere weer zorgen ervoor dat we later gaan slapen dan gewoonlijk. Lekker natuurlijk, maar vergeet niet dat je lichaam tot rust moet komen. Dit is van groot belang voor onze lichamelijke en geestelijke gezondheid.  Je hebt gemiddeld 7 à 8 uur slaap nodig, en dit moet regelmatig zijn. Het beste is om elke dag op het zelfde tijdstip te gaan slapen. Heb je moeite om in slaap te vallen? Zorg dan dat je compleet ontspannen bent voor je naar bed gaat. Kijk niet te veel televisie voor het slapen gaan en zet je mobiele telefoon en tablet uit.

 

4. Detox

In de winter slaat ons lichaam gifstoffen op doordat we ongezonder eten en minder lichaamsbeweging krijgen. De lente is het perfecte seizoen om deze gifstoffen kwijt te raken! Een detox kan hierbij helpen. Dit hoeft niet meteen te betekenen dat je naar een detoxkliniek moet. Je kunt dit ook gemakkelijk zelf doen door een detoxkuur thuis te volgen. Er bestaan verschillende detoxkuren en ze zijn bijna altijd op basis van groenten en vruchten sappen. Lees je wel goed in voordat je hieraan begint! Al je het goed doet kan een detoxkuur een echte boost zijn voor je lichaam!

 

5. Snuif de frisse lente lucht op!

De lente is perfect om meer tijd buiten in de frisse lucht door te brengen. Wandel lekker door het bos, park, of strand en geniet van de frisse lucht. Er is niets beter om lichaam en geest te reinigen dan natuurlijke frisse lucht en een gezonde dosis zuurstof. Vooral wanneer je in de stad woont is dit belangrijk. De luchtvervuiling heeft effect op het lichaam en de huid. Je zult merken dat je na een weekend in de natuur weer vol energie zit!

 

6. Neem wat extra vitaminen

Het kan goed zijn om wat extra vitaminen binnen te krijgen met een vitaminepil. Maar de sleutel naar een gezonde leefstijl is gewond eten. Vitaminepil dient dan ook enkel als aanvulling op een gevarieerd dieet. Twijfel je of je voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgt? Neem dan contact op met de huisarts.

 

7. Verzorg je huid

Onze huid lijdt gedurende de koude winter, dit is de perfecte tijd om je huid wat extra liefde te geven. Vooral ons gezicht heeft te lijden, doordat het altijd is blootgesteld aan zon, wint en regen. Gebruik een goede vocht inbrengende crème. Dit verzorgt en beschermd je huid tegen uitdrogen. Scrub je gezicht twee keer in de maand, en verzorg hem met een goede dagcrème. Ook de rest van je lichaam kan wel een scrubbeurt gebruiken na de winter, zo ben je klaar voor de zomerse zonnestralen. Bescherm je huid wel tegen de zon doormiddel van een zonnecrème, ook in de lente kan de zon al flink wat kracht hebben!

 

 

8. Verzorg je haar

Het voorjar is de periode van veranderingen en vernieuwing. Heb je genoeg van je oude coupe? Dit is het moment voor een nieuw kapsel, of een kleurtje! Vraag de kapper war het beste bij jouw gezicht en huidskleur past. Is je haar droog en en breekbaar? Gebruik dan een vochtinbrengend haarmasker. Dit kan de kapper ook voor je doen. Even geen geld voor de kapper? Geen paniek! Je kunt ook gemakkelijk zelf natuurlijke haarmsakers maken! Kamillethee reinigt en voedt je haar op zachte wijze bijvoorbeeld. Honing en eieren versterken je haar en geven het bovendien hun glans terug. Avocado is ideaal voor droog en opstandig haar. Experimenteer vooral en mix eventueel ingrediënten! Deze natuurlijke producten zijn niet agressief voor je haar.

 

9. Pak je hobby’s en passies weer op

Heb je je hobby’s een beetje links laten liggen? Pak ze dan weer op, de lente is hier de perfecte tijd voor! Heb je niet echt een hobby? Zoek er dan één! Dit kan vanalles zijn, het voorjaar is perfect om te beginnen met tuinieren, sporten, vissen, yoga… Het maakt niet uit wat je doet, zoalng je er maar gelukkig van wordt en er energie uit haalt!

 

10. Geniet van de zon!

Een goede dosis zonnestralen doet wonderen! We hebben als mens de zon nodig om te kunnen overleven en we missen de zon in de winter. Dit kan zelf tot een winterdepressie leiden! Het heerlijke gevoel van de eerste voorjaarszon op ons gezicht doet wonderen. Vitamine D is onmisbaar, het gefet ons energie en maakt ons gelukkiger. Ga er lekker op uit, lees een boek op het teras of balkon en geniet! Denk er wel aan dat je je huid goed beschermt, de eerste zonnestralen kunnen al fel zijn en je bent zo verbrand…

 

Kortom: geniet met volle teugen van de lente en profiteer van de nieuwe energie!


Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Dit vindt u misschien ook leuk...

Sterrenbeeld Waterman versieren

Ben je verliefd op iemand met het sterrenbeeld Waterman, maar weet je niet hoe je hem of haar het beste kunt versieren? Weet dat de Waterman van originaliteit houdt! Lees hier hoe je bij hem in de smaak kunt vallen…

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Edelstenen van het sterrenbeeld Tweelingen

Wist je dat edelstenen niet alleen mooi zijn maar ook over bepaalde krachten en eigenschappen beschikken? Ontdek de verbluffende krachten van de edelstenen die worden geassocieerd met het sterrenbeeld Tweelingen hier!

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter