Astrocenter Blog by

Maancyclus 2017

Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

De maan heeft invloed op meer dan alleen de oceanen en zeeën op aarde. Zo bestaat er bijvoorbeeld een verband tussen zwanger raken, libido, energie en de cyclus van de maan. Het is dan ook interessant om de cyclus van de maan in de gaten te houden! Bekijk hier de maancyclus voor 2017.

 

Invloed van de maan

De maan beïnvloedt al het water op aarde. De aantrekkingskracht van de maan zorgt er bijvoorbeeld voor dat we het watergetijde kennen en ook dieren lijken de energie van de maan te voelen. Het menselijk lichaam bestaat voor driekwart uit water, het lijkt dan ook logisch dat de maan ook een invloed op de mens heeft.

 

Astrologen hebben altijd gedacht dat de maan meer invloed op de mens heeft dan de meesten denken. Zo lijkt er bijvoorbeeld een verband te bestaan tussen vruchtbaarheid en de maan; zo zou je gemakkelijker zwanger kunnen worden wanneer het volle maan is. Boeren begonnen vroeger met zaaien tijdens de nieuwe maan. Zo heeft elke fase van de maan een andere invloed.

 

Fases maancyclus

Gedurende een maand doorloopt de maan 4 fases. Elke fase heeft een andere invloed op onze emoties en humeur. In het schema hieronder vindt u de maancyclus voor 2016.

 

Nieuwe maan Nieuwe maan

Eerste Kwartier Eerste kwartier

Volle maan Volle maan

Laatste Kwartier Laatste kwartier

 Maan 2017

 

Nieuwe maan

Tijdens deze fase versmelten de maan en de zon: ze staan in elkaars verlengde aan de hemel. Dit is een fase van een nieuw begin. Boeren leerden vroeger dat dit de beste periode was om hun velden in te zaaien. Nieuwe projecten kunnen gestart worden: een nieuwe relatie misschien?

 

>> Ontdek de invloed van de Nieuwe Maan hier!

 

Eerste kwartier

In deze fase vormt de maan een hoek van 90° met de zon. De maan wordt steeds meer verlicht door de zon en straalt steeds feller waardoor we hem beter kunnen zien aan de hemel. We spreken in deze fase ook wel van een wassende maan. Gedurende deze periode moet er wat harder gewerkt worden om de doelen te behalen die tijdens de nieuwe maan zijn gesteld te behalen. Dit kan een goed moment zijn om bepaalde dingen te reorganiseren en slechte gewoontes af te leren. Zo kun je, je strategie aanscherpen!

 

Volle maan

De maan en de zon staan tegenover elkaar aan de hemel, ofwel in een hoek van 180°. In deze fase reflecteert de maan in zijn geheel het licht van de zon. Dit is het moment dat projecten die gestart zijn tijdens de nieuwe maan, slagen of niet. Dit kan een golf van stress of energie geven!

 

Over het algemeen wordt men emotioneler gedurende de volle maan. Dit is een goed moment om opgekropte gevoelens de vrije loop te laten. Maar pas op, reageer niet te snel en laat je niet te veel meeslepen door je emoties!

 

De volle maan lijkt ook van invloed te zijn op de menstruatiecyclus van de vrouw, waardoor de eisprong plaats vindt rond de vollemaan. Lees hier meer over de invloed van de maan op de vruchtbaarheid van de vrouw.

 

Laatste kwartier

Gedurende deze fase is de maan minder helder en minder zichtbaar aan de hemel. We spreken ook wel van een afnemende maan. De maan staat opnieuw in een hoek van 90° met de zon, maar deze fase verschilt van het eerste kwartier. Tijdens de volle maan heb je kunnen oogsten van de projecten die je hebt gestart tijdens de nieuwe maan. Het laatste kwartier is dan ook een kalmere periode.

 

Je zult tijdens het laatste kwartier terugkijken op de resultaten van de volle maan en je bekijkt situaties met een nieuwe blik. Dit is een goed moment om bepaalde situaties te accepteren en bijvoorbeeld om personen te vergeven.

 

Het is tijd om de nieuwe maan terug te verwelkomen, maar het is ook een goed moment om oude ideeën te revalueren en te ordenen. Deze ordening maakt deel uit van de cyclus van het leven en verheldert de geest!

 

Bekijk elke maand als een nieuwe periode, waarin je kunt groeien en nieuwe projecten kunt starten!

  

 


Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Dit vindt u misschien ook leuk...

Sterrenbeeld Waterman versieren

Ben je verliefd op iemand met het sterrenbeeld Waterman, maar weet je niet hoe je hem of haar het beste kunt versieren? Weet dat de Waterman van originaliteit houdt! Lees hier hoe je bij hem in de smaak kunt vallen…

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Edelstenen van het sterrenbeeld Tweelingen

Wist je dat edelstenen niet alleen mooi zijn maar ook over bepaalde krachten en eigenschappen beschikken? Ontdek de verbluffende krachten van de edelstenen die worden geassocieerd met het sterrenbeeld Tweelingen hier!

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter