Astrocenter Blog by

Zwanger worden dankzij de cyclus van de maan

Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Wil je zwanger worden maar lukt het niet? Wanneer is het beste moment om proberen zwanger te worden? De stand van de maan heeft hier meer mee te maken dan je denkt! Lees hier hoe je jouw voordeel kunt halen uit de energie van de maan.

 

Invloed van de maan

De maan heeft op meer zaken invloed dan je misschien denkt. Natuurlijk heeft eb en vloed alles te maken met de aantrekkingskracht van de maan, maar ook bepaalde “vrouwenzaken” zijn hiermee verbonden.  Zo is de gemiddelde duur van een menstruatiecyclus 28 à 29 dagen. De gemiddelde lengte van een maancyclus is 29,5 dagen. En de lengte van een zwangerschap, 9 maanden, duurt omgerekend 280 dagen. Dit zijn exact 10 maandcycli.

 

Volle maan en eisprong

De eisprong van een vrouw valt rond de 14e dag van haar menstruatiecyclus en kan beïnvloed worden door de volle maan. Wanneer het volle maan is, zou er dan ook meer kans zijn op het verwekkend van een kindje.

 

Helaas zijn vrouwen door de jaren heen een stuk minder gevoelig geworden voor de invloed van de maan. Sommigen zien de verhoogde mate in gebruik van kunstmatig licht hier als de oorzaak van. Doordat onze lichamen minder zijn afgestemd op de cyclus van de maan kan het ook voorkomen dat de menstruatiecyclus onregelmatig wordt.

 

De Hongaarse dokter Dr. Eugen ontdekte in de jaren 50 dat de vrouw niet alleen een natuurlijke eisprong heeft, maar ook beschikt over een kosmische vruchtbaarheid. De tweede eisprong die de vrouw heeft, volgens Eugen, is afhankelijk van de maan en vindt plaats wanneer de zon en de maan in de zelfde hoek staan als tijdens de geboorte van de vrouw.

 

Je lichaam afstemmen op de maancyclus

Woon je in de stad en heb je veel kunstmatig licht om je heen? Om je lichaam weer meer af te laten stemmen op de cyclus van de maan kun je het volgende proberen:

 

Een donkere slaapkamer: zorg ervoor dat de slaapkamer echt donker is. Gebruik hiervoor dikke, donkere gordijnen, rolgordijnen of luiken die geen straatlicht doorlaten.

 

Slaap met het raam open tijdens de volle maan. Laat het licht van de volle maan de slaapkamer instromen. Je lichaam zal langzaamaan afstemmen op de maan.

 

Volle maan

Eén ding is duidelijk, je bent extra vruchtbaar tijdens volle maan! Om je kans niet te missen is het dan ook belangrijk dat je de maancyclus in de gaten houdt. Je vindt hieronder een lijstje met de data waarop het volle maan is in 2016:

 >> volledige maancyclus van 2016

24 januari 2016

22 februari 2016

23 maart 2016

22 april 2016

21 mei 2016

20 juni 2016

20 juli 2016

18 augustus 2016

16 september 2016

16 oktober 2016

14 november 2016

14 december 2016

 

Maan en seksualiteit

De volle maan heeft niet alleen invloed op de vruchtbaarheid. Tijdens de volle maan zijn we bovendien energieker en emotioneler. Dit kan verschillende effecten hebben op het liefdesleven… Dit is ofwel hét moment om vol overgave de liefde te bedrijven, ofwel vol passie ruzie te maken! Wil je een kindje? Kies dan maar voor het eerste!


Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Dit vindt u misschien ook leuk...

Sterrenbeeld Waterman versieren

Ben je verliefd op iemand met het sterrenbeeld Waterman, maar weet je niet hoe je hem of haar het beste kunt versieren? Weet dat de Waterman van originaliteit houdt! Lees hier hoe je bij hem in de smaak kunt vallen…

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Edelstenen van het sterrenbeeld Tweelingen

Wist je dat edelstenen niet alleen mooi zijn maar ook over bepaalde krachten en eigenschappen beschikken? Ontdek de verbluffende krachten van de edelstenen die worden geassocieerd met het sterrenbeeld Tweelingen hier!

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter