Astrocenter Blog by

Chinese Horoscoop 2016 – Het jaar van de Aap

Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Aanstaande maandag, 8 februari, is het Chinees Nieuwjaar en begint het jaar van de Aap. Dit wordt een dynamisch en geanimeerd jaar! Dit vrolijke dier brengt leven in de brouwerij! Het jaar van de Aap is optimistisch en er kunnen risico’s worden...

Het Chinese Nieuwjaar, ook wel het voorjaarsfeest genoemd, is de belangrijkste feestdag in de Chinese cultuur.

De datum van het Chinese Nieuwjaar verschilt per jaar, doordat de Chinese kalender gebaseerd is op de cyclus van de maan. Het Nieuwjaar valt altijd tussen 21 januari en 20 februari. Het Chinese Nieuwjaar begint altijd bij de Nieuwe Maan.

Wat is jouw Chinese Sterrenbeeld? Bekijk het hier!

 

Tradities Chinees Nieuwjaar

Het gaat om een echt familiefeest, dat overal ter wereld wordt gevierd door de Chinese gemeenschap. In China reizen sommigen het hele land door om bij familie te kunnen zijn op deze dag. De kleur rood staat centraal, dat in de Chinese cultuur staat voor vrolijkheid en geluk.

De festiviteiten duren 15 dagen en wordt afgesloten met het lantaarnfeest. Hierbij worden papieren lantaarns verlicht en opgelaten in de lucht.

Oorspronkelijk is het voorjaarsfeest een feest voor de boeren, die dan bidden voor een goede oogst.

 

Chinese horoscoop 2016

Ontdek wat je te wachten staat volgens uw Chinese Horoscoop van 2016!

Os in het jaar van de Aap

Eerst volgend jaar van de Os: 2021

De eerbiedwaardige Os kan zich verheugen op een goed jaar. Het jaar van de Aap staat voor jou in het teken van jouw carrière. Op professioneel gebied ziet het jaar er gunstig uit en ook op financieel gebied zit het in de lift! Maar let op! De Aap is speels en kan je verwarren met zijn steken en humor. Neem geen risico’s al je het niet vertrouwd. Profiteer van de veranderingen die de Aap brengt!

Geit in het jaar van de Aap

Eerst volgend jaar van de Geit: 2027

Het jaar van de turbulente Aap volgt op die van de zachtaardige Geit. Je kunt je dit jaar wat eenzamer voelen, maar niet getreurd het wordt een vrolijk jaar! Er zal veel gelachen worden en je vermaakt je prima! 2016 wordt voor artiesten in het bijzonder een goed jaar. Haal de kwasten dus maar vast uit de kast! Op het gebied van liefde zullen er dit jaar hoogte en dieptepunten zijn. Financieel gezien ziet het er niet altijd rooskleurig uit.

Rat in het jaar van de Aap

Eerst volgende jaar van de Rat: 2020

Bereid je maar voor op een geweldig jaar! De Aap en de Rat kunnen het uitstekend met elkaar vinden volgens de Chinese traditie. Je hebt dit jaar het geluk aan je zijde en je zult veel nieuwe mogelijkheden op jet pad krijgen. Het is aan jou de taak om hiervan te profiteren, jouw zaken te laten groeien en je charme wijselijk te gebruiken. In het gezin kun je wat moeilijkheden tegenkomen, maar die weet je op te lossen met een vleugje humor en diplomatie.

Slang in het jaar van de Aap

Eerst volgende jaar van de Slang: 2025

Er staat een goed jaar te wachten voor het sterrenbeeld Slang. Nieuwsgierigheid zal beloond worden en je je kunt je hersenen kraken wanneer je de capriolen van de Aap observeert. Dit jaar zit vol actie en nieuwe plannen! OP het gebied van liefde kun je je geluk niet op. Je maakt gebruik van je charme om nieuwe kennis op te doen op privé gebied.

Bekijk hier wat jouw Chines sterrenbeeld is!

Draak in het jaar van de Aap

Eerst volgende jaar van de Draak: 2024

2016 wordt een geweldig jaar voor de charismatische Draak. Alles wat de Draak aanraakt verandert in goud voor deze vriend van de Aap en alles wat hij zegt wordt als waarheid beschouwd. Daag jezelf daarom uit dit jaar zodat je de meest subtiele ideeën ten uitvoer kunt laten brengen. Op profesioneel kun je jouw talenten laten zien en een goede indruk achter laten.

Tijger in het jaar van de Aap

Eerst volgende jaar van de Tijger: 2022

Dit jaar staat in het teken van optimisme, nieuwigheden, actie en ongekende enthousiasme voor het sterrenbeeld Tijger. Je kunt dit jaar goed zaken doen en je zult momenten van puur plezier meemaken. Maar let op! De Aap is een ongedwongen en gewetenloze manipulator. Hij kan de zaken wel eens kunnen doen keren en hij zal erom lachen! Toch wordt dit zeker een aangenaam jaar voor je, vooral als je je richt op een diplomatieke aanpak in plaats van geweld en intimidatie.

Haas in het jaar van de Aap

Eerst volgende jaar van de Haas: 2023

Dit jaar vol tempo zal de Haas niet zo kunnen waarderen. Er is te veel commotie, niet genoeg zekerheid en te veel verblindende gebeurtenissen. Je houdt van rust en vrede, maar je vindt enkel chaos en wanorde… Maar, als je van het feestgedruis kunt genieten kun je dit jaar veel geld verdienen. Het liefdesleven van de Haas is wat verwarrend dit jaar, maar je zult hele mooie momenten beleven!

Paard in het jaar van de Aap

Eerst volgende jaar van de Paard: 2026

De Yang invloed van het jaar van de Aap doet je goed! Je bent energiek, vooruitstrevend, innovatief en je maakt dit jaar makkelijk nieuwe vrienden. Dit maakt je optimistisch en enthousiast! Het is al met al een vooruitstrevend jaar voor het sterrenbeeld Paard. Op liefdesgebied ben je goed gestemd!

In welk jaar ben jij geboren? Ontdek je Chinese Sterrenbeeld hier!

Aap in het jaar van de Aap

Eerst volgende jaar van de Aap: 2028

Dit is jouw jaar! Jij zet de toon, jij bepaald het tempo en je beinvloed de andere sterrenbeelden dit jaar. Je zorgt voor verandering, creativiteit, enthousiasme, een goed humeur en een hoog tempo! Je doet dit jaar goede zaken en geniet hiervan. Op liefdesgebied profiteer je ten volle van de charme die je bezit.

Haan in het jaar van de Aap

Eerst volgende jaar van de Haan: 2017

Vooral op zakelijk gebied wordt dit een vruchtbaar jaar voor de trotse Haan. Je hebt dit jaar ambitieuze projecten en je bent niet bang om risico’s te nemen. Maar onthoud dat je in het jaar van de Aap meer zult bereiken met humor en diplomatie, dan met koppigheid en strijdlust. Je liefdesleven voldoet jaar aan je verwachtingen en wensen.

Hond in het jaar van de Aap

Eerst volgende jaar van de Hond: 2018

2016 wordt geen rustig jaar voor het sterrenbeeld Hond. Bereid je voor op nieuwe ervaringen, veel werken, en geld verdienen. In het jaar van de Aap wordt je humor gewaardeerd, maar men kan wel eens misbruik maken van je rechtvaardigheid. Laat je geen loer leggen! Over het algemeen is dit een aangenaam jaar op sociaal gebied en jouw financiële situatie zal verbeteren.

Varken in het jaar van de Aap

Eerst volgende jaar van de Varken: 2019

Je profiteert dit jaar van het feit dat kunst en natuur op 1 staan. Je kunt je verder ontwikkelen in de schilderkunst, muziek, literatuur, landbouw of tuinbouw. Aan liefde en inspiratie heb je dit jaar geen gebrek! De liefde zal dit jaar centraal staan voor het sterrenbeeld Varken.


Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Dit vindt u misschien ook leuk...

Sterrenbeeld Waterman versieren

Ben je verliefd op iemand met het sterrenbeeld Waterman, maar weet je niet hoe je hem of haar het beste kunt versieren? Weet dat de Waterman van originaliteit houdt! Lees hier hoe je bij hem in de smaak kunt vallen…

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Edelstenen van het sterrenbeeld Tweelingen

Wist je dat edelstenen niet alleen mooi zijn maar ook over bepaalde krachten en eigenschappen beschikken? Ontdek de verbluffende krachten van de edelstenen die worden geassocieerd met het sterrenbeeld Tweelingen hier!

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter