Astrocenter Blog by

Ascendant: het teken van de horizon

Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Binnen de astrologie wordt er vaak naar het sterrenbeeld gekeken in combinatie met de ascendant. De ascendant is het teken dat in het oosten aan de horizon rijst op het tijdstip van de geboorte. Dit teken in de dierenriem laat zien hoe een persoon omgaat met zijn omgeving en hoe hij of zij in het leven staat.

In dit artikel bespreken we per teken, uit de dierenriem, wat de eigenschappen zijn van de ascendant. U kunt uw ascendent berekenen op verschillende websites, maar u kunt dit ook aan een astroloog vragen. Een astroloog kan u direct meer uitleggen over de betekenis van uw ascendant in combinatie met uw sterrenbeeld.

Ascendant Ram

Personen met de ascendant Ram zijn strijdlustig en onafhankelijk. Ze kunnen impulsief zijn en hebben vaak een positieve instelling in het leven. Het is voor de ascendant Ram niet makkelijk om te zitten afwachten. Ze hebben veel energie en houden er van om actie te ondernemen.  Het is voor de ascendant Ram moeilijk om compromissen te sluiten en hij toont niet snel zijn werkelijke gevoelens.

Ascendant Stier

Degenen met de ascendant Stier gaan het leven kalm en rustig tegemoet. Het zijn zelfstandige en praktische personen die hun gevoelens niet zo snel zullen laten zien. Iemand met de ascendant Stier houd van genieten en hecht sterk aan het vertrouwde en bekende. Een negatieve eigenschap is misschien we de koppigheid van de Stier. Ze houden vast aan hun ideeën en kunnen soms wat gemakzuchtig en traag zijn.

Ascendant Tweelingen

Personen met de ascendant Tweelingen kenmerken zich in hun onstabiele, wispelturige karakter. Ze zijn nieuwsgierig van aard en willen graag weten hoe bepaalde dingen in elkaar zitten. Ze hebben hierdoor altijd behoefte om nieuwe mensen te leren kennen en nieuwe dingen te ondernemen. Ze houden ervan om sociaal en creatief te zijn.. De ascendant Tweelingen zorgt ervoor dat men geen passiviteit kent.

Ascendant Kreeft

De Kreeft ascendant kenmerkt zich door gevoelige personen met een groot moederinstinct. Deze personen handelen vanuit het gevoel en instinctief. Personen met de ascendant Kreeft zijn vriendelijk, maar stellen zich niet snel open voor anderen. Ze tonen niet snel hun ware gevoelens en kijken eerst de kat uit de boom. Wanneer zij iemand volledig vertrouwen stellen zichzelf open en dan kunnen vriendschappen en relaties ook lang duren.

Ascendant Leeuw

De ascendant Leeuw zorgt voor een sterke persoonlijkheid. Dit zijn zelfverzekerde personen met een natuurlijke autoriteit. Ze zijn succesvol maar kunnen hierdoor ook arrogant en ijdel worden. Personen met de ascendant Leeuw hebben graag de leiding en ze zijn hier dan ook goed in. Ze zijn oprecht loyaal en recht door zee.

Ascendant Maagd

Personen met de ascendant Maagd zijn doorgaans opgeruimd, zachtaardig en netjes. Ze zijn erg behulpzaam en zijn praktisch ingesteld. Ze kunnen soms nogal perfectionistisch zijn en ze houden  er van om te werken. Degenen met de ascendant Maagd houden er van als dingen overzichtelijk en methodologisch verlopen.

Ascendant Weegschaal

Degenen met de ascendant Weegschaal zijn doorgaans vriendelijke en diplomatiek. Ze houden van harmonie en ze bewaren graag de vrede. Ze zullen altijd proberen om ruzies te voorkomen of op te lossen. Deze personen beschikken tevens over een bepaalde charme, waardoor ze vaak geliefd zijn bij velen.

Ascendant Schorpioen

Heb je de ascendant Schorpioen? Dan ben je een doortastend persoon. Je neemt niet zomaar alles voor waar aan en je zoekt dingen tot de bodem uit. Degenen met de ascendant Schorpioen hebben doorgaans een goed inzicht in andere personen. Ze kunnen voor anderen ondoorgrondelijk zijn, voornamelijk doordat ze niet snel hun emoties tonen.

Ascendant Boogschutter

Personen met de ascendant Boogschutter zijn idealisten en doorgaans zeer optimistisch ingesteld. Deze ascendant zorgt ervoor dat men naar idealen streeft en veel belang hecht aan vrijheid. Reizen en buiten zijn, zijn dingen die deze personen graag doen. De zoektocht is vaak belangrijker voor hen dan het uiteindelijke doel.

Ascendant Steenbok

De ascendant Steenbok zorgt voor uithoudingsvermogen en een praktische kijk op het leven. Relaties, zowel vriendschappelijk als liefde relaties zijn belangrijk voor personen met de ascendant Steenbok. Wanneer zij relaties aangaan doen ze dit met de intentie dat ze eeuwig duren. Succes komt deze personen niet aangewaaid, maar ze beschikken over veel doorzettingsvermogen, dus ze komen er wel.

Ascendant Waterman

Degenen met de ascendant Waterman hebben doorgaan een idealistische instelling en zijn rustig van aard. Ze zullen opkomen voor de zwakkeren in hun omgeving en in de samenleving. Doorgaans hebben deze personen moeite hebben met gezag en macht. Personen met de ascendant Waterman kunnen vaak origineel uit de hoek komen.

Ascendant Vissen

Degenen met de ascendant Vissen zijn fijngevoelig en beschikken over een goed instinct. Deze personen zijn doorgaans zachtmoedig en kunnen zich goed inleven in anderen. Ze worden ook wel dromers genoemd! Artistiek zijn ze goed onderlegd en dit gebruiken ze wel om te ontsnappen aan de dagelijkse gebeurtenissen.


Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Dit vindt u misschien ook leuk...

Sterrenbeeld Waterman versieren

Ben je verliefd op iemand met het sterrenbeeld Waterman, maar weet je niet hoe je hem of haar het beste kunt versieren? Weet dat de Waterman van originaliteit houdt! Lees hier hoe je bij hem in de smaak kunt vallen…

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Edelstenen van het sterrenbeeld Tweelingen

Wist je dat edelstenen niet alleen mooi zijn maar ook over bepaalde krachten en eigenschappen beschikken? Ontdek de verbluffende krachten van de edelstenen die worden geassocieerd met het sterrenbeeld Tweelingen hier!

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter