Astrocenter Blog by

Egyptische Astrologie

Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Egyptische Astrologie is eeuwenoud en er werd zelfs een tijd gedacht dat het ten grondslag lag aan de dierenriem die wij tegenwoordig kennen. Ook binnen de Egyptische Astrologie wordt er gebruik gemaakt van 12 sterrenbeelden. Ontdek hier wat jouw Egyptische sterrenbeeld is en wat di betekent!

 

De westerse Astrologie die we vandaag de dag kennen is voor een gedeelte gebaseerd op de Egyptische Astrologie. De Egyptische Astrologie stamt uit de 3e eeuw voor Christus. De Egyptenaren bestudeerden de planeten en sterren al in die tijd! Zij gebruikten 12 verschillende sterrenbeelden, net als in de Westerse Astrologie. Dankzij de astronomische waarnemingen konden de Egyptenaren een redelijk goede kalander samenstellen.

 

Op graftombes van farao’s zijn astronomische afbeeldingen gevonden. De Egyptenaren geloofden dat de farao’s na de dood naar de hemel en daar voortleefden als sterren.

 

Ontdek jouw Egyptische sterrenbeeld

 

Amon-Râ 

8– 21 januari en 1 – 11 februari

Dit is de God die volgens de Egyptenaren het universum, de mensheid en de goden heeft gecreëerd. Dit sterrenbeeld is het toonbeeld van macht en grootsheid. Je geeft nooit op en je vindt het geluk van anderen het meest belangrijk. Jij kunt het beste bij anderen naar boven halen.

 

Anubis 

9 – 27 mei en 29 juni – 13 juli

Anubis is de God van de dood en de ontdekker van de mummificatie. Dit sterrenbeeld houdt van de nacht en wordt in grote mate beïnvloed door de maan. De invloed van de maan kan je instabiel maken. Je bent erg kritisch op jezelf, wanneer je dit wat kunt temperen zul je sterker in je schoenen staan.

 

Baset 

14 – 28 juli, 23 – 27 september en 3 – 17 oktober

Baset is de godin van geluk, vrouwen en huiselijkheid. Dit sterrenbeeld is erg gul en toegewijd. Jouw charisma en aantrekkingskracht stralen van je af. Je bent voor anderen een intrigerende en inspirerende persoon. Je helpt graag zwakkeren en voor jou is het leven op aarde slechts een tussenstation.

 

Geb 

12 – 29 februari en 20 – 31 augustus

Geb is de God of de Aarde. Dit sterrenbeeld heeft een stabiele persoonlijkheid. Organiseren is je sterke punt, dor je praktisch kijk op het leven. Je straalt vertrouwen uit en je zoekt altijd naar een goede oplossing voor iedereen.  Echter, wanneer je bedrogen wordt moet men uitkijken, jouw woede is meedogenloos.

 

Horus 

20 april – 8 mei en 12 – 19 augustus

Horus representeert orde en harmonie. Dit sterrenbeeld heeft een groot gevoel voor verantwoordelijkheid. Jouw instelling is die van “wie niet waagt, die niet wint”. Je kunt fel zijn en je laat dit merken. Toch ben je van nature een zacht persoon, waardoor je soms naïeve trekjes hebt. Wees bewust van jezelf en handel met wijsheid.

 

Isis 

11 – 31 maart, 18 – 29 oktober en 19 – 31 december

Isis is de godin van de Farao’s. Dit sterrenbeeld brengt rust, geluk en sereniteit. Je hebt een zacht karakter, kijk uit dat anderen hier geen misbruik van maken. Je bent open en je stelt je gemakkelijk kwetsbaar op. Astrologie en psychologie zijn interessant voor jou.

 

Hâpi 

1 – 7 januari, 19 – 28 juni, 1 – 7 september en 18 – 26 november

Hâpi is de god van de Nijl en maakt het land vruchtbaar. Dit sterrenbeeld beschikt over veel creativiteit. Je hebt geen moete om jezelf in de hand te houden en je beschikt over veel zelfcontrole. Je bent intelligent en je houdt van schoonheid. Je kunt een dromer zijn en je bent erg gevoelig voor de emoties om je heen. Je geniet ervan om je kennis te delen met anderen.

 

Mut 

22 – 31 januari en 8 – 22 september

Mut is de godin die verantwoordelijk is voor de bescherming van de mensheid. Dit is een mysterieus sterrenbeeld. Velen vinden het maar moeilijk om jou te leren kennen. Je bent artistiek, melancholisch, scherp en ironisch. Je houdt van het leven en de liefde laat jou het onmogelijke doen. Je gaat recht op je doel af!

 

Osiris 

1 – 10 maart en 27 november – 18 december

Osiris is de God van het eeuwige leven. Dit sterrenbeeld draagt kennis over, hij heeft een antwoord op elke vraag die hem gesteld wordt. Je houd ervan om je te begeven onder mensen die sterk in hun schoenen staan. Je houdt wel van een feestje, maar voor jou staat wijsheid en kennis altijd op nummer één! Je hebt een vurig karakter, maar je bent ook een fragiel persoon. Je wacht vaak lang met dingen afmaken.

 

Sekhmet 

29 juli – 11 augustus en 30 oktober – 7 november

Sekhmet is de godin van de strijders. Ze beschermt tegen ziekten en epidemieën. Dit sterrenbeeld is erg trots en is ijdel. Je bent erg zeker van jezelf en je bent erg berekenend. Je kent je eigen grenzen en je laat dit ook zeker merken. Originaliteit staat hoog op je lijstje en je neemt alles wat om je heen gebeurt serieus.

 

Seth 

28 mei – 18 juni en 28 september – 2 oktober

Seth is de god van de storm, donder en bliksem. Hij representeert wanorde, vernieuwing en vitaliteit. Dit sterrenbeeld wordt gezien als de eeuwige reiziger. Waar je ook gaat je laat een indruk achter! Je begint vaak aan nieuwe dingen, maar je maakt zelden iets af. Je bent erg vergevingsgezind en je onthoudt eigenlijk alleen de positieve dingen.

 

Thoth

1 – 19 april en 8 – 17 november

Thoth is de god van het hiernamaals en kennis. Dit sterrenbeeld doet er alles aan om zijn eigen beperkingen te overstijgen. Je werkt het liefst in rust en je houdt van kalmte om je heen. Je offert jezelf makkelijk op en je bent niet bang om risico’s te nemen. Je bent altijd op zoek naar de waarheid. Je bent enthousiast en beschikt over communicatieve vaardigheden. Je houdt van nieuwe ontdekkingen en reizen.


Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Dit vindt u misschien ook leuk...

Sterrenbeeld Waterman versieren

Ben je verliefd op iemand met het sterrenbeeld Waterman, maar weet je niet hoe je hem of haar het beste kunt versieren? Weet dat de Waterman van originaliteit houdt! Lees hier hoe je bij hem in de smaak kunt vallen…

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Edelstenen van het sterrenbeeld Tweelingen

Wist je dat edelstenen niet alleen mooi zijn maar ook over bepaalde krachten en eigenschappen beschikken? Ontdek de verbluffende krachten van de edelstenen die worden geassocieerd met het sterrenbeeld Tweelingen hier!

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter