Astrocenter Blog by

Wat voor ouder ben jij volgens jouw sterrenbeeld?

Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Kinderen komen niet met een gebruiksaanwijzing en iedereen heeft zo zijn eigen opvoedmethoden. Wat voor ouder we zijn hangt veel samen met ons karakter en onze persoonlijkheid. Elk sterrenbeeld heeft zo zijn eigen methoden van opvoeden. Wat voor type ouder is jouw sterrenbeeld?

 

Iedere ouder is anders, maar let op, ieder kind is ook verschillend! Wat voor de ene ouder goed werkt hoeft voor een ander niet perse een goede methode te zijn. Het beste is om je opvoedmethoden aan te passen aan je eigen kind. Om dit te doen is handig om je eigen sterke en zwakke kanten te kennen en te evalueren. Onze sterrenbeelden geven hier meer inzicht in!

 

Wat voor ouder ben jij?

 

Ram

Je bent een impulsieve ouder, geduld is duidelijk niet jouw sterkste kant. Als jouw kind zich misdraagt, regeer je snel en streng. Dit is geen probleem als je kind iets heel ergs heeft gedaan, maar onthoud dat je reacties in verhouding staan tot de acties van je kind. Leg vooral goed uit waarom iets niet mag en waarom je je kind straft. Dit kan voor jou nog wel eens een uitdaging zijn.

  Lees de beschrijving van het sterrenbeeld Ram

 

Stier

De Stier is een geduldige ouder, hij houdt het liefst de kalmte en praat het liefste problemen uit. Daarentegen zijn ze erg koppig en veranderen niet snel van gedachten. Wanneer de Stier denkt gelijk te hebben, dan breng je hem daar niet zomaar vanaf. Ben je een Stier? Dan doe je er goed aan om rekening te houden met de meningen van je kind, hier wordt jullie relatie beter van!

  Lees de beschrijving van het sterrenbeeld Stier

 

Tweelingen

Ouders met het sterrenbeeld Tweelingen zijn een beetje zoals Peter Pan, de jongen die nooit volwassen werd. Tweelingen kunnen kinderachtig van aard zijn en ze kiezen er vaak voor om vrienden van hun kinderen te zijn in plaats van ouders. Tweelingen, vergeet niet om duidelijke grenzen te stellen, kinderen hebben dit nodig.

 Lees de beschrijving van het sterrenbeeld Tweelingen

 

Kreeft

Het sterrenbeeld Kreeft straalt van nature volwassenheid uit. Ouders met dit sterrenbeeld zijn doorgaans zeer liefdevolle en toegewijde ouders voor hun kinderen. Echter, de Kreeft heeft de neiging om zich emotioneel te veel te hechten aan hun kinderen, hoe oud ze ook zijn. Kreeft, let er op dat je je kinderen niet te veel bemoederd, geef ze ook de ruimte om zich te ontwikkelen!

  Lees de beschrijving van het sterrenbeeld Kreeft

 

Leeuw

De Leeuw heeft de neiging om alles onder controle te willen houden. Dit kan voor kinderen verstikkend aanvoelen. Wanneer het de Leeuw lukt om wat relaxter te zijn, is hij een hele goede, verzorgende ouder. De Leeuw heeft een speelse kant en houdt ervan om te spelen met zijn kinderen. De Leeuw houdt er niet van om zijn kinderen te straffen. Hij voelt zich hier vaak slechter over dan de kinderen zelf.

   Lees de beschrijving van het sterrenbeeld Leeuw

 

Maagd

Ouders met het sterrenbeeld Maagd houden van orde en netheid. Ze zijn soms wat obsessies wanneer het om het nakomen van regels gaat. Ze bedoelen het goed, maar ze kunnen soms moeite hebben met het aanpassen aan een onverwachte situatie. Maagd, let er op dat je je kinderen niet te veel bekritiseert, moedig ze juist aan om het beste uit henzelf te halen. Wanneer kinderen niet genoeg worden aangemoedigd krijgen minder zelfvertrouwen.

Lees de beschrijving van het sterrenbeeld Maagd

 

Wil je meer weten over jouw sterrenbeeld en jouw astrologische toekomst? Contacteer een van onze ervaren astrologen!
Consulteren

 

Weegschaal

De Weegschaal is een goede ouder, echter wanneer ze te maken krijgen met emotioneel zware situaties, kunnen ze moeite hebben om hiermee om te gaan. Weegschaal, zorg ervoor dat wanneer je te maken krijgt met een moeilijke situatie dat je kalm blijft, tactisch en probeer te luisteren naar je kinderen. Wanneer je goed naar ze luistert zul je merken dat je van gedachten kunt veranderen.

  Lees de beschrijving van het sterrenbeeld Weegschaal

 

Schorpioen

Ouders met het sterrenbeeld Schorpioen kunnen verstikkend zijn voor hun kinderen, zonder dat ze dit zelf door hebben. Wanneer er spanningen zijn kan de Schorpioen zijn geduld verliezen. Probeer kalm te blijven, Schorpioen, en laat je zachte kant zien aan je kinderen. Anders kan je kind wel eens bang worden om zijn problemen met je te bespreken…

 Lees de beschrijving van het sterrenbeeld Schorpioen

 

Boogschutter

De Boogschutter gaat er vaak iets te gemakkelijk vanuit dat zijn kinderen precies het zelfde leuk vinden om te doen als hij, zonder hen dit te vragen. Praat wat meer met je kinderen over hun interesses en je zult nog versteld staan wat ze je te vertellen hebben. Door meer naar ze te luisteren en meer met ze te bespreken zul je merken dat jullie band hechter wordt.

 Lees de beschrijving van het sterrenbeeld Boogschutter

 

Steenbok

De Steenbok een traditionele ouder en geloven dat ze hun kinderen het beste kunnen opvoeden volgens de regels van hun eigen ouders. De tijden zijn veranderd, Steenbok! Misschien doe je er goed aan om bepaalde regels aan te passen op de huidige tijd? Tradities zijn echter ook goed, maar overdrijf het niet…

 Lees de beschrijving van het sterrenbeeld Steenbok

 

Waterman

De Waterman is een intelligent persoon, maar dit zorgt er ook voor dat hij soms dingen moeilijker voor hemzelf maakt dan dat ze zijn. OM de band met je kinderen hechter te maken is het belangrijk dat je je emoties toont en je gevoelige kant laat zien. Jullie relatie zal echt opbloeien!

 Lees de beschrijving van het sterrenbeeld Waterman

 

Vissen

Ouders met het sterrenbeeld Vissen zijn zeer liefdevol en tonen dit ook aan hun kinderen. Het nadeel van de Vissen is dat hij zijn kinderen geregeld een schuldgevoel aanpraat. Een zin als “Na alles wat ik voor je heb gedaan” gebruikt hij vaak. Vissen, kijk uit dat je je kinderen niet schuldig laat voelen voor alles wat je voor hen doet of koopt. Zij vragen hier ook niet altijd om…

 Lees de beschrijving van het sterrenbeeld Vissen


Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Dit vindt u misschien ook leuk...

Sterrenbeeld Waterman versieren

Ben je verliefd op iemand met het sterrenbeeld Waterman, maar weet je niet hoe je hem of haar het beste kunt versieren? Weet dat de Waterman van originaliteit houdt! Lees hier hoe je bij hem in de smaak kunt vallen…

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter

Edelstenen van het sterrenbeeld Tweelingen

Wist je dat edelstenen niet alleen mooi zijn maar ook over bepaalde krachten en eigenschappen beschikken? Ontdek de verbluffende krachten van de edelstenen die worden geassocieerd met het sterrenbeeld Tweelingen hier!

Verder lezen
Sofia de RuijterAstrocenter

Sofia de RuijterAstrocenter